Alt er ok

Ebba Schjølberg Eiring Flamme 2021 27 anmeldelser

Jeg pakka tingene mine. Og så dro jeg. Jeg skulle ha mitt livs år. Jeg så for meg at folk flokka seg rundt meg første skoledag. Men jeg var som en varseltrekant på en tom landevei. Lysende og annerledes. Midt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sandra

Førsteinntrykket stemte ikke

Skrevet av 5. desember 2021 av Sandra på Mæla ungdomsskole

Denne boka handler om en jente som heter Oda. Hun skal dra på utveksling til USA, og har gledet seg skikkelig. Hun hadde sett for seg et klart bilde av hvordan det skulle bli og alt hun skulle oppleve. Men når hun får informasjonen om familien som hun skal bo hos og hvor de bor, faller entusiasmen.

Boka starter med tilbakeblikk. Så når det første kapittelet handler om at hun er skikkelig lei seg, tenker jeg at det ikke gikk bra i USA. Så jeg sitter der gjennom hele boka og venter på når det skal skje noe galt, men det skjer aldri. Og når jeg er ferdig med boka er det så innlysende hvorfor hun var så lei seg.

Jeg synes det var skikkelig gøy å lese denne boka. Fordi jeg følte at jeg visste hva som kom til å skje, og jeg fortsatte alltid historien inne i hodet mitt før jeg hadde lest hva som egentlig skjedde. Men jeg klarte aldri å forutse hva forfatteren egentlig hadde skrevet. Og jeg synes det var skikkelig gøy, fordi det var på en måte en overraskelse, og dermed var det spennende å lese den.

Boka er også veldig bra skrevet, og historien var virkelig spennende å lese. Jeg anbefaler for ungdommer.


Rediet Belete

Et nytt liv?

Skrevet av 2. desember 2021 av Rediet Belete på Kjeller ungdomsskole

"Alt er ok" handler om Oda som er reiser til Oklahoma, i USA som en utvekslingsstudent ut skoleåret hennes. Først sliter hun med å passe seg inn, da alle har sin egen vennegruppe, men så møter hun Lexie og Mason og de tar henne med i deres vennegruppe.
Boka blir bedre etter hvert, men jeg syns det var alt for mange kapitler og unødvendige ting blir sagt som har ingenting med hovedhandlingen å gjøre. Jeg gir boka et terningkast svak 3, og synes den passer for ungdom rundt 12-14 år.


Martin Totland

Denne boka er ikkje berre OK

Skrevet av 1. desember 2021 av Martin Totland på Husnes ungdomsskule

«Alt er OK» er ein ungdomsroman og drama bok skreve av Ebba Schjølberg Eiring.

I denne boka møter vi Oda, ho er frå Noreg og skal flytte til Oklahoma, USA som utvekslingsstudent. I boka blir vi kjent med hennar liv i USA og kva utfordringar ho støytar på.

Denne bokmeldinga inneheld ein del spoilers for sjølve handlinga og korleis boka endar. Dersom du ikkje ønsker å avsløre denne boka så kan du sjå siste avsnitt for ein spoiler fri meining.

Boka startar med Oda som kjem tilbake frå Oklahoma og møter familien sin igjen. Eg synast ar denne starten er ganske bra fordi den begynner med slutten, og det gjer meg nysgjerrig på korleis livet har våre i USA, så eg får lyst til å lese boka vidare. Når ho endeleg kjem til Oklahoma møter ho vertsfamilien sin, som består av Claire og de to barna Josh og Laruen. Oda blir invitert ut med Josh og Lauren for å spille volleyball. I denne scenen er Oda litt utanfor heile samtalen etter de spilte volleyball. De snakkar om ein skule ho ikkje har gått på og folk ho aldri har møtt. Da kan man skjønne at Oda føler seg utanfor. Etter Oda begynner på skulen så går denne boka berre nedover. Handlinga handlar nå om hennas daglege liv i Oklahoma, og dette kan vera veldig slitsamt å lese. Omtrent midt i boka så skjer det noko. Den eine eleven på skulen dør i ei ulykke, denne delen av boka vart berre skjøve vekk etter sjølve hendinga og eg føler at det var ein unødvendig del å ha med. Etter Oda har fått seg ein vennegjeng og kanskje nokon som er litt meir en berre ein venn, så synest eg boka begynne å bli litt betre, da får vi meir av de andre karakterane og ikkje berre Oda. Når boka endeleg begynner å ta ein slutt så begynner vi å sjå at historiane til venane til Oda også tar slutt. Når Oda kjem heim frå USA og opnar pakken hun får av sin spesielle venn der får ho ein av genserane hans og ein CD med alle sangane de høyrde på. Dette synest eg er veldig klisjé, etter denne boka har vert nesten helt klisjé fri så synast eg at denne klisjeen eigentleg passar heilt ok. Heilt på slutten så blir Oda invitert på fest av søstera og de drar på fest. Denne slutten er ekstremt anti klimatisk og eg føler at den ikkje får oppnådd noko.

Denne boka hadde sine feil, mykje av boka er berre hennas daglege liv og dette føler eg øydeleggjar boka. Etter ein lang og slitsam bok vel eg å gi denne boka terningkast 2.


Anna Bianca Leirvik

et nytt liv

Skrevet av 18. november 2021 av Anna Bianca Leirvik på Høylandet barne- og ungdomsskole

Alt er OK

I boka alt er Ok handler det om en utvekslings student som drar til Oklahoma city for å studere. Først føler hun seg annerledes og hun er alltid alene. En dag blir hun venn med en gutt ved navn Mason som blir en god venn av henne. Hun får seg mange venner og begynner å passe inn i det amerikanske miljøet. Samtidig som hun mister en ny venn kommer det ny for å hjelpe henne. I starten kunne hun ønske at hun bare tryllet seg hjem igjen, men etter noen måneder ønsker hun ikke å dra tilbake hjem igjen.

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Det var alltid noe som skjedde derfor klarte jeg ikke å legge den fra meg. Boka var også lettlest noe som gjorde det gøyere å lese den. Det var veldig mange avsnitt og kapitlene var veldig korte derfor var det mange ting som skjedde i boka og du ble godt kjent med hovedpersonen ved navn Oda. Det eneste jeg syns som var litt dumt var at det var litt for mange personer å holde styr på. Det var ofte slik at jeg måtte bla tilbake i boka for å finne ut hvem som var hvem.

Jeg anbefaler boka til de som ikke er så interessert i å lese, men fortsatt syns U.S.A er et spennende tema. Det er også ganske åpenbart at dette er en ungdomsbok på grunn av visse scener i boka. Jeg gir boka terningkast 5+. Jeg ønsker gjerne enda en bok om Oda der hun kanskje drar tilbake etter noen år.


Amira

En drøm som blir ekte

Skrevet av 16. november 2021 av Amira på Røyrvik oppvekstsenter

"Alt er ok" er en bok skrevet av Ebba Schjølberg Eiring. Hovedpersonen heter oda og fyller 18 år. Hun skal flytte fra familien sin, og skal flytte til USA, for å studere i Oklahoma. hun vil se hvordan det er i USA, og om det er som serier og filmer hun ser på. hun skal på hos en vertsfamilie og hun gleder seg masse.
hun hadde ikke som mange venner på starten men det ble bedre etter hvert. Der finner hun sin kjærlighet men hun mistet en veldig god venn.
i boka skjer det bra ting og dårlige ting som hun ikke hadde forventet.
jeg likte ikke boka så godt fordi det var ikke noe spennende.
jeg gir denne boka en terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen