Alt er ok

Ebba Schjølberg Eiring Flamme 2021 27 anmeldelser

Jeg pakka tingene mine. Og så dro jeg. Jeg skulle ha mitt livs år. Jeg så for meg at folk flokka seg rundt meg første skoledag. Men jeg var som en varseltrekant på en tom landevei. Lysende og annerledes. Midt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amira

Ikkje som eg hadde trudd

Skrevet av 16. desember 2021 av Amira på Husnes ungdomsskule

Skriven av Ebba Schjølberg Eiring.

Det er ein ungdomsroman.

Boka handlar om Oda (18) som skal flytte frå familien sin, for å studere som utveklsingsstudent i 1 år, i Oklahoma, USA. I starten er det ikkje så enkelt for ho å få venner sidan det virkar som alle allerede har sin eigen gjeng, men så møter ho Lexie og Mason som tar ho inn som ein del av deiras gruppe. Den tida ho er i Oklahoma finn ho kjærleiken, ho får ein traumatisk opplevelse, og ho mister ein god venn.

Eg synest det kunne være litt vanskeleg å forstå kva som skjedde heile tida, sidan det var eit nytt kappittel på annakvar side. Personleg så følar eg at mangen av kappittela som var berre ei eller to sider var ganske unødvendeg, og hadde ikkje trunge å vore der. Boka var kjedeleg å lese fordi det var ikkje noko å gripe seg fast i for å ville lese vidare. Det var heller ikkje så mangen spennande hendingar i boka, og slutten av boka var som forventa i ei bok som dette. Det gjorde at det var ikkje nokon spenningskurve som kunne bidra med å ville lese ferdig. Boka er relativt lettlest men har nokon engelske ord av og til.

Det er litt upassande språkbruk nokon plassar i boka så eg hadde ikkje anbefalt boka for yngre lesarar, men heller til ungdommar eller litt eldre lesarar. Eg hadde kanskje anbefalt boka til nokon som eg veit likar sånne type bøker, men sjølv så var ikkje dette ei bok eg hadde ville sakt dette var ei bok alle burde lese.
Eg gir boka terningkast 3.


Henry

Flytte fra norge.

Skrevet av 14. desember 2021 av Henry på Ris ungdomsskole

Alt er Ok er ei bok av Ebba Schjølberg Eiring. Den handler om at Oda skal på utveksling i USA oklahoma i eit heilt år ,Ho sliter med å få seg venner men så blir ho venn med Lexie og mason.

Boke får litt meir spenning over tid ,men de er får mykje kappitel ,den handler får mykje om korleis livet til ho er.boka blir bare vannselegare å lese etter kvart. Boka passar best aldersgruppe 12-14 år. Så ej ville bere gi boka terningkast 2.


Antonina Skvortsova Tjervåg

Var boka like dårleg som utvekslingsåret til Oda?

Skrevet av 14. desember 2021 av Antonina Skvortsova Tjervåg på Stokksund skule

17 år gamle Oda har flytta til Oklahoma for eit utvekslingsår. Ho forventa at ho skulle ha sitt livs år, og at det kom til å vere eit minne for livet, men ho tok heilt feil.

“Alt er OK” er Ebba Schjølberg Eiring sin debutroman og er skriven på bokmål. Inn i mellom var der nokre engelske replikkar. Boka begynner med retrospektiv teknikk og har ein ganske bra start. Etter eg hadde lese dei fyrste sidene, hadde eg store forhåpningar. Eg meinte at boka og miljøet hadde eit stort potensiale, men etter nokre kapittel begynte boka å bli veldig dyster. Den hadde lite handling og korte kapittel. Mange av kapitla hadde berre nokre få avsnitt, difor vart boka veldig krevande å lese. Språket i starten av boka var også nokså bra, men etter kvart vart det veldig tungt å lese fordi setningane vart livlause.

Karakter- utviklinga til Oda var også veldig dårleg. Oda vart ein veldig depressiv karakter fordi ho berre fokuserte på det negative ved denne opplevinga. Sjølv om Oda ikkje likte dette året og hadde ein del ukomfortable situasjonar, meiner eg at boka kunne snakka meir om det positive også. Boka vart rett og slett ein dårleg klisje. Eg har ikkje noko imot å lese klisjear, men denne boka var ikkje tilfredsstillande for min del.

Og så tilbake til overskrifta: Var boka like dårleg som utvekslingsåret til Oda? Ja, det meiner eg absolutt. Eg vil ikkje anbefale denne boka med mindre du likar bøker som aldri tek slutt. Boka får terningkast 1 frå meg.


Malene Endrestad Nielsen

en OK bok

Skrevet av 8. desember 2021 av Malene Endrestad Nielsen på Kjeller ungdomsskole

Boka «alt er ok» er en ungdomsroman og er skrevet av Ebba Schjølberg Eiring.
I denne boka møter vi Oda. Hun bestemmer seg for å bli en utvekslings elev i Oklahoma i USA. Etter å ha sett mange filmer fra USA, hadde hun også en tanke om hvordan dette skulle bli. Hun gledet seg veldig, men etter hvert fant hun ut at det var veldig annerledes enn det hun var vant til hjemme i Norge. Oda ble sjokkert og hjemlengselen krøp sakte, men sikker frem.
Jeg syntes at denne boka var som tittelen, helt ok. Jeg ble bare ført gjennom hennes vanlige hverdagsliv i USA. Det var ikke særlig mye spenning og dermed ble det litt kjedelig å lese etter hvert. Boka falt ikke helt i min smak. Dette var en lettlest bok med ikke så mange vanskelige ord. Jeg vil anbefale boken til barn mellom 10-13 uansett kjønn. Du må også være interessert i å lese om et vanlig hverdagsliv til en utvekslings elev.
Terningkast: 3


Ayesha

Alt er Ok bokannmeldelse

Skrevet av 7. desember 2021 av Ayesha på Rommen skole

Boken heter Alt er OK. Forfatteren er Ebba Schjølberg Eiring.
Boka starter med at hovedkarateren forteller hvordan hun har det, og snakker om hvordan hun hadde det i Oklahoma. Hun hadde kommet til USA som en utvekslingsstudent. Hovedkarakteren hadde fått venner der, og gikk på skole. Hun snakket om opplevselsen sin og miljøet der, hvordan de andre er. Hun snakker om at USA ikke er et bra land å bo i.
Boka var lett å lese for meg, det er ikke får enkelt heller ikke for vanskelig. Det var noen korte setninger og noen lange setninger, det var en overraskende bok og spennende.
Det er noen setninger på engelsk, fordi hun må snakke engelsk for å kommunisere med de andre. Språkbruken passer til boka fordi det skal jo være noen engelske setninger siden hun er i USA. Jeg liker boka ganske mye, fordi hovedkarakteren snakker om forskjellige ting, men på en måte det samme tema.
Jeg er litt usikker om boken er original fordi, i boken snakker hun om opplevselsen sin i et annet land. Jeg har lest noen bøker om opplevelsen sin i et annet land. Boken er forskjellige fra disse bøker som har de samme temaene, fordi det er mye spenning jeg føler når jeg leser boken. Hun snakker om følelsene sine, og hvordan hun har det.
Boka starter litt trist, men spennende fordi hun skulle møte familien sin i starten av boken. Boka er grippende, ekkel og spennede. Sjangeren til boken er drama og kjærlighet, som er veldig spennede. Det er lett å leve i boka fordi det føles som om du er hovedkarakteren.
Det er veldig mye spenning, fra det jeg har sett så kommer det ikke flere bøker av den. Boka slutter litt brått, det er trist i slutten.
Jeg synes det forfatteren kunne gjorde er at hun kunne fortsette på noen av de tingene hun sa, som f. eks når hun snakker om noe og bare bytter tema veldig fort. Det hun kunne ha gjort også siden det er en dramatisk kjærlighetsbok kunne hun snakke om drama som hadde hendt. Det vil si at hun forteller litt mer om det som har hendt.
Jeg anbefaler boken til de som er interest i drama og kjærlighet. Jeg mener at forfatteren har orket å brukt tid på denne boken for å fortelle de som ikke bor i Amerika at det ikke er så bra miljø og at det ikke er drømmen. De fleste av tingene hun har sagt viser at mange ikke egentlig vet hvordan Amerika egentlig er. Boken sin moral er at man ikke skal tro på alt man hører om et land. Det er mange som tror Amerika er et bra sted å bo selv om det ikke er det.
Jeg tror målgruppen er rettet mot undgommer, jeg tror ikke det er noe besatt kjønn boka er til. Boka forteller veldig mye om å være ung, hovedkarakteren forteller om hvordan det er å være ungdom i USA og hvordan det er å gå på ungdomskole i USA, Oklahoma.
Det var mange ting som skjedde på en gang, som gjorde at det ble veldig stressende for hovedkarakteren, som at hun måtte skjule følelsene sine. Den mentale helsen hennes var ikkke så bra da hun var der, men den ble bedre npr hun ble venner med andre. Det er det som gjør boken så bra. Det er ikke bare en dramatisk kjærlighetsbok, men det snakker også om identiet, vennskap.
Jeg opplevde at når jeg leste boken følte det som om det var en film i hodet mitt, at jeg lager bildene i hodet mitt. Det var et kultursjokk for hovekarakteren fordi hun ikke ble født i et samfunn som det er der. Så hun opplevde at det var mange ting som var forskjellig i USA og i Norge. Som at i USA må de stå opp hver morgen å si noe med at de er glade for at USA er et likestilt land.
Jeg oppevde at boka var morsom å lese.

Vis flere anmeldelser

Til toppen