Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne Samlaget 2014 37 anmeldelser

Siri kan berre ikkje la vere å møte Andreas som sender henne meldingar som får det til å krible i henne, sjølv om ho er kjærast med Jens. Har ein lov til å gjere det slutt med nokon som har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lina

Lina

Skrevet av 1. desember 2014 av Lina på Children's International School

Boken "Alt du kan ønske deg" handler om
Siri er sammen med Jens, men klarer ikke slutte å tenke på Andreas og de alvorlige, mørke øynene hans. Siri vet hun burde slå opp med Jens, men med hans sykdom greier hun bare ikke gjøre set slutt. Hun møter Andreas flere ganger i hemmelighet, og hun vet det er galt, hun bare greier ikke motstå det.

Boken var veldig lettlest. Det gjore ikke noe at den var på nynorsk selvom jeg ikke har lært det. Slev synes jeg at frampeket mot spennings toppen kom for sent i historien så derfor følte jeg aldri noen ordentlig spenning. For min del ble denne boken litt kjedelig, men var helt grei. Jeg gir den terningskast 3.


Svidich

Svidich

Skrevet av 28. november 2014 av Svidich på Lom ungdomsskole

Boka handler om Siri som er sammen med Jens. Siri vil slå opp med Jens fordi hun liker ein annen gut. Men hun kan ikkje fordi Jens har ein sjukdom. Eg synest at boka var lett å lese. Kapitlene var ikkje så lange heller. Eg fann rett og slett ikkje ein einast ting i denne boka som gjorde meg interessert til å lese boka frivillig. Boka var nok så troverdig, men ikkje morsom på noko måte. Boka passer til jenter. Eg gjev terningkast 2


Maja

Maja

Skrevet av 25. november 2014 av Maja på Lundenes skole

Les meg om du tør!

Denne boka gir jeg terningkast 2 fordi jeg likte virkelig ikke slutten!

Boka handler om en jente som heter Siri som er sammen med en gutt som heter Jens. Men Siri liker også en annen gutt, og vet ikke helt hvordan hun skal slå opp med Jens, fordi Jens er syk.

Boken var KJEMPElett å lese, selv om jeg ikke har hatt noe særlig nynorsk på skolen. Jeg likte veldig godt oppsettet i boka, når de fordelte fortellerstemmen, men Siri tok størst plass. Bokstavelig talt. Og personene var troverdige, jeg klarer å se for meg at begge to kunne ha vært ungdommer, kanskje gått i klassen min.

Men så kom slutten.

Når jeg bladde om til den siste siden i boka, så ble jeg så irritert at jeg ikke skjønte hvordan jeg hadde orket å lese den. Slutten var ikke troverdig! Det er så usannsynlig at noe slik skjer. Slutten ødela hele boka for meg. Les den om du tør!


Regine Eide Edvardsen

Regine Eide Edvardsen

Skrevet av 25. november 2014 av Regine Eide Edvardsen på Children's International School

Alt du kan ønske deg
-Av Linn T. Sunne

Boken "Alt du kan ønske deg" av Linn T. Sunne, handler om hvor vanskelig det kan være å ta fornuftige valg i en utfordrene situlasjon. Hovedpersonen Siri, står i en slik situlasjon. Hun er kjæresten til Jens, det har hun vært for en stund nå, men etter noen måneder, føles det ikke som om Jens er god nok for henne lenger. Hun blir veldig forelsket i Andreas, og lurer på om hun ikke skal slå opp med Jens. Hun burde ikke gjøre det, Jens har det vist vannskelig for tiden, og det vet hun, men alt blir liksom feil, og snart må hun bestemme seg…

Min personlige mening om denne boka er ganske komplisert; jeg tror at det er mange ungdommer som kan føle seg gjennskjent med problemet som Siri må løse, men det kan være at det for mange blir oppfattet som en veldig enkel klimax i en historie som dette, man kan på en måte gjette hva som skal skje. I andre ord, boken er veldig godt skrevet, men det er ganske mange frampek, hvilket kan være bra for å bygge opp teksten slik at ting ikke kommer brått på, men det kan også gjøre historien litt uinteresang for en som liker spenning. Atmosfæren i boken er rolig, det er -igjen- ikke så mye som kommer brått på.
Jeg tror at jeg føler dette fordi jeg har lest bøker som ligner på dette, og kan derifra lett forstå at atmosfæren i denne boken er avslappet. En avslappet atmosfære har litt forskjellige virkninger enn en intens atmosfære. Når ting går rolig og sakte for seg, avslapper det ofte leseren (dette begrunner uttrykket "Avslappet atmosfære") og man blir som oftest ikke revet like fort med i historien, før man er et stykke uti. Bøker som denne, må man bruke tid på. Derfor anbefaler jeg denne til ungdommer som kanskje føler at ting ikke har helt som planlagt, eller som føler at det ikke er noen som forstår en, og jeg anbefaler den til ungdommer som har tid til å lese og nyte denne fine novellen, som jeg garanterer deg at en hver imellom 12-18 år kan føle seg relatert til.

Terningkast: 4 og 3/4 ut av 6


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 19. november 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Spenningsfaktor: sjokkerende dårlig!

Skuffende og uten noe hint av humor er det første som jeg kommer på etter at jeg har lest “Alt du kan ønske deg” av Linn T. Sunne. Uten å avsløre for mye handler boka rett og slett om ulykkelig forhold og vanskelige foreldre. Om bortskjemte Siri som har lyst til å slå opp med Jens men ikke kan på grunn av sykdommen hans.

Boken begynner veldig bra men den stopper underveis. Linn T. Sunne har skrevet en ungdomsbok som ikke fortjener å vinne Uprisen. Den er fylt til randen av klisjeer og forfatteren gjør ingenting for å engasjere leseren. Hvis det ikke var for min tvangtanke om å lese ferdig bøker samme hvor dårlig de er hadde jeg kastet den for lenge siden. “Alt du kan ønske deg var retrospektiv, fortelleren begynner slutten. Jeg likte at boken hadde to fortellerstemmer. Det gjør den mer spennende, vi får bedre innblikk på forholdet og følelsene deres. Og språket var veldig bra. Det faktumet at den var skrevet på nynorsk ga boken særpreg.
Jeg syns det som gjorde boka dårlig var at plottet er svært enkelt, det er ikke variert og hovedpersonene er mer eller mindre karakterløs.
Boken anbefales til ungdom som liker lettleste bøker og de som ikke leser mye nynorsk. “Alt du kan ønske deg” får terningkast tre fra meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen