Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne Samlaget 2014 37 anmeldelser

Siri kan berre ikkje la vere å møte Andreas som sender henne meldingar som får det til å krible i henne, sjølv om ho er kjærast med Jens. Har ein lov til å gjere det slutt med nokon som har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Camilla Hansen Bergsjøbrenden

Camilla Hansen Bergsjøbrenden

Skrevet av 12. november 2014 av Camilla Hansen Bergsjøbrenden på Løten ungdomsskole

Kanskje ikke alt man ønsker seg.

Boka er en drama bok.
Boka alt du kan ønske deg handler om 17år gamle Siri som er sammen med Jens. De har vært sammen i 8 måneder, men nå føler ikke Siri det samme for Jens lengre. Hun får ganske ofte meldinger fra Andreas en annen gutt hun er forelsket i. Hun klarer aldri å la vær og svare på meldingen fra han. Hun holder dette lenge skjult for Jens og familien hans, men plutselig går det galt. Og sannheten må frem.
Jeg synes at boka starter litt tregt og kjedelig, og helt i starten så skjønte jeg ikke så mye av boka. Men når man har fått lest en del så skjønner man handlingen bedre. Siden boka begynner jo med et lite innblikk til slutten av boka. Høydepunktet kommer mot slutten og det er heller ikke så veldig overraskende.
Terningkast 3/4.
Jeg gir boka terningkast 3/4 fordi jeg føler at boka ikke er så veldig spennende. Og at det egentlig ikke er så mye handling i boka, men at det er mye drama til så lite handling. Det er en typisk ungdomsbok, og jeg vil anbefale boken til alle ungdommer i 14-17 års alderen. Selv om boken er god til tider, så er det en veldig kjedelig og egentlig meningsløs bok.
Jeg tror denne boka handler om at man må følge hjerte sitt, selv om det kanskje kan såre noen. Og hvor vanskelig det faktisk kan være og ta de rette valgene. Og at de valget man faktisk tar kan påvirke mye. Det som skjer i boka er jo ganske så realistisk. Det er noe som kunne skjedd. Det gir deg et godt bildet på valg man kanskje må ta.
Jeg mener det at boka ikke burde nomineres til u-prisen. Selv om boka er god til tider så føler jeg at boka blir litt for dum. Siden den har så lite handling.


Ingrid

Ingrid

Skrevet av 12. november 2014 av Ingrid på Verket skole

Alt du kan ønske deg, handler om en jente som heter Siri. Hun har en kjæreste som heter Jens. Selv om de har vært sammen lenge, har Siri mistet følelsene sine for han. Jens har en sykdom som gjør at det er vanskelig for Siri å slå opp. Hun har følelser for en gutt som heter Andreas, og hun går bak ryggen til Jens.

Boken var helt grei. Den er litt vanskelig å forstå, fordi den går så fort frem. Men den ble litt spennende ved slutten, for da skjedde det jo litt. Men boken var kjedelig. Jeg ville nok gi boka en 3+.


Emma

Emma

Skrevet av 10. november 2014 av Emma på Finnsnes ungdomsskole

Boken handler om Siri, kjæresten til Siri heter Jens. De har vært sammen lenge, men Siri har ikke de samme følelsene lengre som hun hadde da de ble sammen. Siri vil egentlig bare gjøre det slutt siden hun har fått følelser for en som heter Andreas, men Jens har en sykdom å dette gjør det enda vanskeligere for Siri å gjøre det slutt.
Jeg syns boken er bra, men den hopper en del så er litt vanskelig å forstå alt som skjer og det tok litt tid før man kommer inn i boka, Boken blir mer spennende mot slutten og da var det sånn at man bare måtte lese for å se hva som kom til å skje, men helt på slutten ble den kjedelig. Terningkast : 4


Albertine K.N

Albertine K.N

Skrevet av 31. oktober 2014 av Albertine K.N på Bytårnet skole

Jeg synes boka var veldig fin. Men kanskje litt rotete, fordi den hopper litt fram og tilbake. Og at det var slemt av Siri å være utro bak ryggen til han vesle Jens. Å like to gutter på en gang og samtidig være sammen med en. Kanskje hun burde være sikker på hva hun vil. Å være ærlig å si hva hun egentlig mener om Jens, å ikke bare gå bak ryggen hans. For ingen fortjener det.

Språket er ungdomsspråk. Ungdommene i boka gjør som ungdommer flest dem henger med venner og er på fester og sånn. Også har tiden kommet att dem får seg kjæreste, det er ikke alltid det er så lett. Kjærlighet skal være litt opp og ned turer. Men det er ikke bra å gå bak ryggen til kjæresten sin å ha seg med en annen i mens man har kjæreste. Du kan jo tenke deg i hans situasjon om han gjør det mot deg hva hadde du gjort da?


Jarle

Jarle

Skrevet av 31. oktober 2014 av Jarle på Bytårnet skole

Alt du kan ønske deg:

Hvorfor må nesten alle norske bøker handle om sex? Det er dumt at det er for mye om sex, det er noe, men jeg mener at jeg lei av at halvparten av norske bøker er om sex, min mening om boka er shit! Hvis du finner en norsk bok er det vanlig vis at det handler om sex, jeg synes at det er rart at ungdom skal ha sex 5 minutter senere etter de har dratt på tivoli, er det som ungdom er?? Sex og Rus?? Neh, ikke så mange, det er liksom ikke at de har sex hvis man er alene i 5 minutter.

Jeg synes at det var altfor mye om hovedpersonen en vanlig, ok at det er mye om hun, men må det være sex? Jeg synes og at det er bra at det er ikke om sex helle tiden, men er sex så viktig i bøker?

Vis flere anmeldelser

Til toppen