Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne Samlaget 2014 37 anmeldelser

Siri kan berre ikkje la vere å møte Andreas som sender henne meldingar som får det til å krible i henne, sjølv om ho er kjærast med Jens. Har ein lov til å gjere det slutt med nokon som har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Cecilie Konst Karlsen

Cecilie Konst Karlsen

Skrevet av 19. november 2014 av Cecilie Konst Karlsen på Tromstun skole, 9a

Alt du kan ønske deg.
Forfatteren til denne boken er Linn T. Sunne. Linn T. Sunne har debutert som barnebokforfatter siden 2000. Hun har vunnet Brageprisen to ganger, og Skolebibliotekarforeningas litteraturpris en gang.

Når jeg valgte denne boka, hadde jeg egentlig ikke så høye forventinger. De fleste kjærlighetsromanene synes jeg virker klisjé, men ikke denne. Som oftest ligger kjærlighetsbøker ganske lavt på spenningskurven, men denne boka klarer godt å holde kurven midt på, og oppe. Boka er også ganske lettlest, til tross for at den er nynorsk.

Boka handler om Siri. Siri er sammen med Jens, men er hodestups forelsket i Andreas. Siri og Andreas avtaler hemmelige møter ute i skogen. De prøver så godt de kan å holde følelsene for hverandre kun mellom dem. Etter hvert i boka skjer det noe uventet i skogen. Har du lyst til å vite hva som skjer, må du lese boka selv.

Jeg synes boka var spennende, morsom og troverdig. Det var ingen handlinger hvor de danset i måneskinn og kysset i regnet som gjorde at boka ble «klissete». Uten dans i måneskinn og kyss i regnet, var det lett å kjenne seg igjen i kjærligheten. Boka var lettlest og beskrev tanker, personer og følelser godt. Forfatteren var også ganske god til å få fram dramaet og spenningen. Når du først starter å lese boka, er det vanskelig å legge den fra seg! Anbefaler boka videre til ungdommer i aldersgruppen 13-15 år.
Jeg gir boka terningkast 5.


Ingebjørg Hammerdalen

Ingebjørg Hammerdalen

Skrevet av 18. november 2014 av Ingebjørg Hammerdalen på Lom ungdomsskole

Alt du kan ønske deg

Siri går 2. klasse på videregående. Hun har en kjæreste som heter Jens. Men hun er forelsket i Andreas! Hun vet at om hun sårer Jens kan det gå dårlig med han, bare på grunn av sykdommen, tvangstanker, men hun kan ikke motstå Andreas. Vil hun følge hjertet å slå opp med Jens å bli sammen med Andreas, eller skal hun fortsatt vere sammen med Jens bare fordi han har den sykdommen som han har. Siri liker jo egentlig veldig godt familien til Jens, det er som foreldra hun aldri fikk!

Boka er ikke så veldig tykk, så den er veldig lett å lese. Har ikke så veldig lange kapitler, men de er ikke så veldig små. Det er litt slitsomt, synest jeg, at det er forskjellig synsvinkler. Noen ganger er det Jens som ser situasjonen og noen ganger er det Siri, det er sånn jeg ikke liker så veldig, men ellers er boka veldig bra! Og der Jens ser situasjonen er kapitlene mye mindre enn de som Siri ser situasjonen… Det er et lite minus.

Jeg skjønner veldig godt hvorfor Linn T. Sunde skrev denne boka. For den sykdommen Jens har, den kan mange andre ha også. Og det Siri gjorde på slutten er vel egentlig sånn, ikke jeg i allefall, ville ha gjort. Hvis du leser boka, så forstår du hva jeg mener med det. Jeg synes at denne boka passer for de som går på ungdomsskolen og oppover, for liker ein ikke å lese så mye, så passer boka bra.

Jeg vil gi boka terningkast 4 av 6.


Anette

Anette

Skrevet av 17. november 2014 av Anette på Lom ungdomsskole

Boka handlar om Siri og Jens. Dei har vore saman lenge, men Siri har ikkje dei same kjenslane for Jens meir. Jens har problem med seg sjølv, så vanskelegare blir det når ein annan gut dukkar opp. Siri klarar ikkje å verken slutte med å prate med/møte Andreas eller slå opp med Jens. Kva skjer når Jens til slutt finn det ut?

Boka er bra skriven og ein får lyst til å lesa meir når ein har kome i gang. Boka er oversikteleg når det blir bytt synsvinkel. Eg gjev boka terningkast 4. Slutten var ikkje så bra og ein kom ikkje fort nok inn i handlinga i starten.


Simen Johansen

Simen Johansen

Skrevet av 17. november 2014 av Simen Johansen på Sørburøy barne- og ungdomsskule

Alt du kan ønske deg.

Litt for lite spenning?
Ja, Linn T. Sunne hadde lyktes mye bedre hvis det skjedde litt mer spenning.
Siri er 17 år og er kjæreste med Jens, men kan bare ikke slutte å tenke på Andreas som er en annen gutt i klassen. Hun tenker: Går det virkelig an å gjøre det slutt med noen som har det vanskelig, selv om en egentlig vil? Siri har foreldre med gode jobber, men det er noe som hun bare ikke liker med dem. Foreldrene prøvde å gjøre henne glad og derfor kjøper de noe spesielt til henne, men hun ble egentlig ikke noe glad for gaven.
Min personlige mening om boka:
Alt gikk ganske treigt. Det var mange hull forfatteren bare tettet med noe litt tilfeldig. Lite spenning.
Boka hadde en god start, en stor, men litt kjedelig midtdel og en litt overraskende brå slutt. Selvfølgelig kan andre folk like boka, men jeg synes ikke denne boka fortjener å vinne u-prisen!


Ronja Myrvang

Ronja Myrvang

Skrevet av 14. november 2014 av Ronja Myrvang på Dokka ungdomsskole

Boka alt du kan ønske deg av Linn T. Sunne handler om et trekantdrama mellom Siri og Jens som er kjærester og Andreas. Siri vil være sammen med Andreas og Andreas vil være sammen med Siri. Men Siri klarer ikke å slå opp med Jens, fordi hun vet at hun kommer til å såre han veldig om hun gjør det. Så Siri møter Andreas i skjul, mens hun prøver å finne ut når og hvordan hun skal slå opp med Jens. Hun tenker ut hvordan den rett måten er å slå opp med han på, for å kunne såre Jens minst. Men det går ikke helt som Siri vil eller har planlagt…

Denne boka fanget ikke min interesse fordi jeg kunne tenke meg fram til hva som kom til å skje i handlinga. Men boka hadde noen spenningstopper, som da Ida kom inn i huset i skogen der Siri og Andreas var. Handlinga var helt grei, men litt kort, alt ble så rett på og det gikk litt fort i svingene til tider. Jeg synes også at Linn skriver enkelt og godt nynorsk sånn at det er lett å kunne forstå handlinga. Jeg vil kunne anbefale boka, fordi det var en helt grei bok med en ok handling og lett språk. Men jeg synes ikke boka skal nomineres til uprisen 2014.

Vis flere anmeldelser

Til toppen