Alt du kan ønske deg

Linn T. Sunne Samlaget 2014 37 anmeldelser

Siri kan berre ikkje la vere å møte Andreas som sender henne meldingar som får det til å krible i henne, sjølv om ho er kjærast med Jens. Har ein lov til å gjere det slutt med nokon som har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sara Solli

Sara Solli

Skrevet av 11. november 2015 av Sara Solli på Sandfallet ungdomsskole

ALT DU KAN ØNSKE DEG

Dette er en lettlest dramatisk nynorskbok. Den handler om Siri som har en kjæreste som heter Jens, men hun kan ikke slutte å ta imot meldinger fra Andreas. Denne boken starter oppslukende. Spenningskurven er på topp når lillesøsteren til Jens kommer og ser Siri og Andreas liggende i senga. Boka slutter slik du forventer. Det var lett å leve seg inn i boka. Dette kunne ha skjedd i virkeligheta. Boka minner meg litt om Faen ta skjebnen. Den er veldig realistisk. Boka var utrolig lett å lese i forhold til at den var på nynorsk.
Boka passer best for jenter mellom 10 og 15 år.
Den burde nomineres til uprisen.
Terningkast 5


Thea

Thea

Skrevet av 17. september 2015 av Thea på Osterøy ungdomsskule

ALT DU KAN ØNSKE DEG
Boken, Alt du kan ønske deg, er på ei kjærleikhets roman.
Siri har møtt Andreas i skjul fleire gongar. Siri møter Andreas på slutten av vegen inn i skogen. Der ligg det eit gammalt hus der det har gått mange forskjellige myter om. Siri går inn i huset. Der møter ho Andreas og detta veit ikkje Jens noko om. Ein dag då Siri møter Andreas i det gamle huset. Kom det nokon! Kven var det? Kva vil skje med Siri og Jens?
Eg syntes denne boken var heilt grei, derfor gav eg den terningkast 3. Eg likte ikkje så godt slutten på boken. Den var ikkje spennande, men dyk som liker kjærleikhets roman kan lika denne boke.
Terningkast: 3


Synne

Synne

Skrevet av 17. september 2015 av Synne på Osterøy ungdomsskule

Alt du kan ønske deg
Siri kan ikkje berre la vere å svare på meldingane frå Andreas, sjølv om ho er kjærast med Jens. Går det verkeleg an å gjere det slutt med nokon som har det vanskeleg, sjølv om ein eigentleg vil?
Eg synst boka var spennanes. Teksten var ganske forståeleg og heilt grei å lese. Boka har ikkje så mange sider eller så lange avsnitt, så det var ganske lett å lese den. Det som skjedde i boka var realistisk og har sikkert skjedd med mange. Eg synst dette var ei bra ungdomsbok. Eg ønske å gje denne boka ein sterk firer, og synst at den burde nominerast.
Eg gjer boka terningkast: 4


Daniel

Daniel

Skrevet av 15. september 2015 av Daniel på Osterøy ungdomsskule

ALT DU KAN ØNSKE DEG
Boka er ein roman. Det handlar om ei jente som er saman med ein gut, men blir forelska i ein annan gut, og slit med å slå opp med kjærasten.
Boka starter i framtida, men hoppar til fortida. Nesten heile boka handlar om fortida, og kva som skjedde.
Det er nokre overraskingar, men ikkje mange. Boka slutter litt uventande men ikkje så masse. Boka var lett å legge ifrå seg, men det er kanskje fordi eg er gut og ikkje så glad i å lese.
Det er ganske lett å leve seg inn i boka, å sjå for deg alt. Den var lett å leve seg inn i fordi, den var lett å lesa.
Den var veldig lett å lese og ein bra bok. Men var ikkje heilt min stil.
Terningkast 3, anbefalast for jenter.


Andrine

Andrine

Skrevet av 15. desember 2014 av Andrine på Spydeberg ungdomsskole

boktittel: Alt du kan ønske deg
Forfatter: Linn T. Sunne
Utgivelsesår: 2014

Boken er skrevet som en hemmelighetsfull kjærlighets roman.

Alt du kan ønske deg handler om en upopulær jente som heter Siri. Hun har en kjæreste som heter Jens, han har en sykdom som gjør at han må ha alt ryddig og perfekt før han kan dra et sted. Siri har blitt forelsket i Andreas, hun klarer ikke å holde seg unna han. De møtes i et gammelt hus ved skogen for å være sammen. Hun klarer ikke å slå opp med Jens. Han kommer til å bli så lei seg. Hun sitter på ferja til skolen hver dag, ved siden av Jens og overfor Andreas. En dag når Andreas og Siri møtes i huset kommer det noen!!
Hvem var det som kom?
Hva skjer med Siri og Jens?

Jeg syns boka er bra, den passer til de som liker kjærlighetsromaner.
Alder: Jenter fra 13-17 år.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 19. november 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Spenningsfaktor: sjokkerende dårlig!

Skuffende og uten noe hint av humor er det første som jeg kommer på etter at jeg har lest “Alt du kan ønske deg” av Linn T. Sunne. Uten å avsløre for mye handler boka rett og slett om ulykkelig forhold og vanskelige foreldre. Om bortskjemte Siri som har lyst til å slå opp med Jens men ikke kan på grunn av sykdommen hans.

Boken begynner veldig bra men den stopper underveis. Linn T. Sunne har skrevet en ungdomsbok som ikke fortjener å vinne Uprisen. Den er fylt til randen av klisjeer og forfatteren gjør ingenting for å engasjere leseren. Hvis det ikke var for min tvangtanke om å lese ferdig bøker samme hvor dårlig de er hadde jeg kastet den for lenge siden. “Alt du kan ønske deg var retrospektiv, fortelleren begynner slutten. Jeg likte at boken hadde to fortellerstemmer. Det gjør den mer spennende, vi får bedre innblikk på forholdet og følelsene deres. Og språket var veldig bra. Det faktumet at den var skrevet på nynorsk ga boken særpreg.
Jeg syns det som gjorde boka dårlig var at plottet er svært enkelt, det er ikke variert og hovedpersonene er mer eller mindre karakterløs.
Boken anbefales til ungdom som liker lettleste bøker og de som ikke leser mye nynorsk. “Alt du kan ønske deg” får terningkast tre fra meg.

Til toppen