@Ally_Trip

Katrine Lekang Panta 2020 20 anmeldelser

Alenefaren og professoren, Viktor, sender de to tenåringene sine, Aleah og Lyder, helt alene ut i verden. Kun ledet av gåter og kryptiske ledetråder skal de reise i ett år for å lære mer om klimaendringene, og hvordan vi mennesker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Wiktoria

@Ally_trip

Skrevet av 14. desember 2020 av Wiktoria på Grim skole, 8. klasse

@Ally_Trip er en klimaroman. Faren til Lyder og Aleah vil at barna hans skal se hvor viktig global oppvarming er egentlig. Så han sender dem ut på en ett års reise gjennom verden. De reiser gjennom forskjellige gåter og mysterier på hvor den neste stoppen skal være. De møter forskjellige miljøforskere og for vite masse om klimaet og hvordan det påvirker kloden vår.
Jeg synes at innholdet i boken er veldig bra. Den har med mye fakta, men noen ganger kan det være litt for mye fakta på en gang. Jeg likte ikke boken så veldig godt, men det var mye informasjon som alle burde vite litt om. Å lese i denne boken var det en interessant måte å lære seg om klimaet, enn å lese en vanlig fagbok.

Etter jeg har lest den boken, så føler jeg at jeg vet mye mer om klima og det som foregår rundt i verden. Jeg anbefaler denne boken til folk som er bekymret for klimaet og vil lære seg mer om det.

Terningkast: 4


Henning Jakobsen

@Ally_trip

Skrevet av 14. desember 2020 av Henning Jakobsen på Bremnes ungdomsskole, 9E

Boka heiter @Ally_trip.
Boka er skreve Katrine Lekang.
Sjangeren er ein klima roman.
Den handlar om ei søster og ein bror som blir sendt på ein reise rundt verden får å lære meir om klima endringane.
Eg syntest det er eit spennande tema å senda to ungdomar ut på ein reise rundt om i heila verden.
Eg syntest ikkje heilt at den fortener uprisen men det er ei bra bok uansett.
Boka var litt gøy og eg syntest tema var spennande eg vil gi den eit terning kast 4.
Henning F. Jakobsen.


Ingrid Rånnerud

Sunn læring

Skrevet av 1. desember 2020 av Ingrid Rånnerud på Smestad ungdomsskole

@ally-trip er kort fortalt en skjønnlitterær bok om den globale oppvarmingen og klimaendringene. Aleah og Lyder er to søsken som elsker skattejakter, mysterier og gåter. Derfor blir de sendt ut i verden et helt år. Faren sender dem ut på en reise rundt om i verden for at barna skal kunne lære mer om det faren brenner for. De reiser rundt med forskjellige gåter og mysterier på hvor den neste stoppen skal ende. De møter erfarne miljøforskere og sitter tilslutt igjen med et fantastisk år med kunnskap om miljøet og moren som døde for mange år siden.

Dette synes jeg var en kjempegod bok. Jeg synes kombinasjonen mellom faktatekst og skjønnlitterært var veldig bra. Noen ganger kunne det kanskje bli litt mye fagstoff på en gang, men jeg lærte noe ut av det. Til syvende og sist synes jeg denne boka var veldig bra og jeg vil virkelig anbefale den til alle ungdommer enten du bryr deg om miljøet eller ikke. Du lærer på en helt annen måte, noe jeg mener er sunt.

Terningkast: 5


Anette Soquillo Flatøy

@Ally_trip

Skrevet av 26. november 2020 av Anette Soquillo Flatøy på Averøy ungdomsskole

Boka er en klimaroman med blanding av fakta og fiksjon, der vi får god og nyttig informasjon om klimaendringene, men hovedpersonene er på en oppdiktet verdensreise. Faren til Lyder og Aleah, sender dem på en reise rundt om i verden for å høre om verdensproblemene når det kommer til klima, noe de ikke er så gira på. I løpet av reisen blir de mer og mer bekymret. Klima er ikke det eneste de får høre om, men også om moren som døde da de var små barn.
Jeg synes boka var helt grei, og lærte utrolig mye i løpet av lesingen. Boka har en god flyt hvor vi først får høre om klima, så er det rett over til Lyder og Aleah sine tanker om hvordan dagen og reisen har vært så langt. Vi fikk høre mye av det samme gjennom boka og det var litt drygt å sitte å høre på om og om igjen, men det setter seg fast i hjernen, noe som er ganske bra. Jeg generelt har ganske lenge tenk på dette med klima, men boka får meg til å tenke ekstra godt på det som egentlig skjer rundt om i verden. Det er trist å høre alt om u-landene når jeg selv har en stor familie der, og vil ikke at noe skal skje med dem. Derfor er det viktig å kjempe for klimaet, noe verden er i gang med, men prosessen må gjøres raskere før det er for sent. Selv føler jeg meg skyldig for å bo i et av verdens rikeste land. Boka fikk i alle fall meg til å tenke, kanskje min generasjon klarer å få en stopp på denne krisen.
Jeg gir boka en 5 fordi den inneholder noe av de viktigeste prinsippene i verden.


Mathilde Veiset

"Faren din er gal"

Skrevet av 26. november 2020 av Mathilde Veiset på Averøy ungdomsskole

Boka, @ally_trip, er i sjangeren klimaroman. Den handler om to søsken, Aleah og Lyder, som blir sendt ut på verdensreise i et år av faren, Viktor. Målet med reisen var å lære om klimaendringene, og hva klimaendringene gjør med forskjellige deler av verden. Vi får også vite mye om hvordan Aleah har det, og om moren deres liv.
Min mening om @ally_trip er veldig blandet. Jeg synes infoen i boka er veldig viktig, og det er mye nyttig info. Likevel, er boka veldig tung å lese. Sidene er lange, og man får mye info på en gang.
Boka har mye bra å komme med. Det er mye fakta som er veldig nytt for meg. Det er fakta som ikke har kommet fram i media. Det er ikke bare isbjørnen og fiskene som er i fare, men hele øyer og land står i fare for å bli borte! Dette synes jeg er bra at vi får vite om. Jeg likte veldig godt at vi fikk se flere personers syn på klimaendringene. Vi møtte personer som det virket som hadde gitt opp håpet, og at vi kan bare redusere skadene, men ikke fikse de. Vi møtte også personer som så på alt det positive vi allerede har fått til, eller satt i gang. En annen ting jeg likte veldig godt var brevene Aleah og Lyder sendte hjem til faren i Norge. Det ble på en måte en liten oppsummering av kapittelet du akkurat leste. Det gjorde at du fikk de viktigste faktaene plukket ut og skrevet på nytt som jeg selv syns var til mye hjelp.
Som jeg sa tidligere var sidene lange med mye fakta. De sidene hvor Aleah og Lyder møtte personer som hadde mye info om klimaendringene var det veldig mye på engang, og det var vanskelig å få med seg alt.
Alt i alt vil jeg si at dette va en ganske bra bok, men litt tung å lese i perioder. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen