#alfahann

Jan Tore Noreng Gyldendal 2015 30 anmeldelser

Han har hele pakka: Han er smart, populær, kjekk, og har en kropp som alle de andre guttene i tiende misunner ham. I tillegg er Torstein sammen med Viktoria, den perfekte dama. Livet hans er som skapt for Instagram. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nora

Nora

Skrevet av 15. desember 2015 av Nora på Tangenåsen ungdomsskole

Jeg ville kalle #alfahann en typisk ungdoms bok. Du får møte Torstein som har hele pakka. Lekker kjæreste, treningskropp og gode karakterer. De fleste av gutta er sjalu. Men så sier de jo ofte, den som har alt, har også alt og tape. For nemlig en dag er det slutt mellom Viktoria og Torstein. Torstein blir en ny person og ender opp med gale folk, som har med steroider og kriminalitet og gjøre.
På starten av boken er det vanskelig å skjønne hva boken egentlig er om, men jo lenger ut i boka man kommer blir det bedre. Man får lyst til å vite hva som skjer videre med Torstein og det blir mer og mer spennende. Boken er skrevet på et ungdoms språk, og man kan se at forfatteren har vært blant ungdom og nappet opp typiske ting ungdommer gjør eller sier nå til dags. Flere kan helt sikkert kjenne seg igjen på enkelte steder i boken.
Boken er lett lest og jeg anbefaler andre å lese den.
Terningkast: 5


Sander Fjærestad

Sander Fjærestad

Skrevet av 15. desember 2015 av Sander Fjærestad på Sagatun skule

#Alfahann #BraBok

Boka får terningkast 6.

#ALFAHANN gir oss eit år igjennom auga til Torstein, ein heilt grei, sosial tiandeklassing. Torstein sitt liv er heilt perfekt. Han er sterk, han har masse venner og byens finaste kjærast, Victoria. Men livet tek ein vond vri då han lagar ein god forbinding med dei to polske treningsnarkomanane Radek og Markus, og ein av byens langarar Ruby.
Alfahann er skriven av Jan Tore Noreng og den boka fortenar å vinne uprisen. Boka fortel om korleis livet kan utvikle seg over kort tid dersom du kjem i kontakt med feil personar. Hendingane i boka blir skildra på ein god måte som er lett å forstå. Boka er litt vanskeleg i byrjinga, men du set deg inn i historia ganske fort. For å forstå boka til det fulle må du nok lese litt mellom linjene. Men elles er dette ei ganske god bok.
Eg var veldig nøgd med denne boka og den er skriven på ein ungdommeleg måte. Skildringane høyrest ut som om at det faktisk var ein ungdom som har skrive boka og ikkje ein vaksen forfattar. Språket i boka er heilt lik slik ungdom snakkar i dag og det føler eg blir ganske bra. Alfahann er nok den beste boka eg nokon gang har lese.


Camilla

Camilla

Skrevet av 15. desember 2015 av Camilla på Osterøy ungdomsskule

#alfahann
Torstein går i tiende klasse og har en kjæreste som heter Vicktoria. Hun går første året på videregående. Torstein, kompisen Mats og kjærestene deres blir invitert på en fest, men Vicktoria kunne ikke.. Etter festen, som var en helg, gjorde Vicktoria det slutt med Torstein. Da begynte han å forvandle seg på en negativ måte. Han begynte å trene mye mer enn hva han pleide, og begynte på steroider, som han kjøpte av en polsk fyr med navn Radek. Da Torstein begynte på videregående, fikk han møte Vicktoria sin nye kjæreste Njål. Njål var veldig interessert i politiske ting.
Boken var på mange måter lett å lese. I begynnelsen synes jeg at det var litt kjedelig, men for hver side jeg leste, så ble det mer og mer spennende. Jeg ville finne ut hva som kom til å skje med Torstein.
Slutten av boken var litt forvirrende. Kan en person forandre seg så mye som Torstein? Er det samme person som forteller hele tiden?
Jeg synes at forfatteren lykkes med å denne boken. Jeg kommer nok til å lese boken en gang til i framtiden..
Jeg gir boken terningkast 5.


MARTHE

MARTHE

Skrevet av 13. desember 2015 av MARTHE på Slåtthaug Ungdomsskole

Alfahann, en bok man ikke glemmer med det første…

Boken handler om en tenåringsgutt som går i tiende klasse på ungdomsskolen. Han heter Torstein, og han har absolutt alt. Hele pakken. Det er som om Torstein lever i en drøm. Alle guttene vil være han, som både har bra kropp, perfekt kjæreste, gode karakterer og som er ganske populær. Dessverre er det slik at de som har ALT, også har ALT å tape.

En spesiell dag i forholdet til Torstein og Viktoria, gjør at han blir helt fra seg. Hun slår opp med han, og det blir rett og slett for mye. Han blir så knust, at alt bare blir helt feil. Torstein begynner å henge med totalt feile folk som leder han mot farlige ting som kriminalitet og stoffer.

I begynnelsen var denne boken litt vanskelig å komme helt inn i, men da jeg leste videre, ble den utrolig spennende. Noe av det som gjorde denne boken så utrolig gøy å lese, var det at forfatteren var så god til å beskrive tanker, følelser og hendelser. Tragediene er så godt belyst at en tenker over dem i etterkant.

Boken var faktisk litt lærerik også. Den fikk meg til å tenke over hvordan en persons liv kan endre seg fra perfekt til et mareritt på så kort tid. Jeg tenker forsatt over alle de gale tingene Torstein gjorde og konsekvensene han fikk ut av dem.

Boken var bare helt fantastisk, ikke bare var den lærerik og spennende, den hadde også realistisk hendelser med. Dette var altså en veldig god bok, som passer godt for ungdommer. Språket var lett og ganske godt tilpasset målgruppen, og siden boken er skrevet om ment som en ungdomsbok, treffer den ganske godt. Denne boken er virkelig verdt å anbefale!

Terningkast 5


Martin Olaussen

Martin Olaussen

Skrevet av 9. desember 2015 av Martin Olaussen på Furnes ungdomsskole

#Alfahann av Jan Tore Noreng er en av de få ungdomsbøkene jeg har blitt positivt overrasket over.

Boka handler om en tenåring kalt Torstein som snart går ut av tiende klasse. Livet hans er veldig bra med mange venner, en vakker kjæreste og utallige fester. Hverdagen hans går ut på å henge med venner, og trene styrke på treningsstudio, egentlig alt det han kan ønske seg. men det hele forandrer seg da kjæresten hans slår opp med han.

Boka starter som en vanlig tenårings bok, altså med litt unødvendig drama og små krangler, men jo lenger man kommer inn i boka starter man å merke en litt mer mørkere atmosfære, med Torstein som forandrer seg litt og litt for hvert kapittel, noe jeg likte veldig godt. Det eneste som kunne hvert litt annerledes er språket, det blir litt for mye av den ungdoms "slangen". Men ellers en god bok å lese hvis du liker litt dramatiske bøker

treningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen