#alfahann

Jan Tore Noreng Gyldendal 2015 30 anmeldelser

Han har hele pakka: Han er smart, populær, kjekk, og har en kropp som alle de andre guttene i tiende misunner ham. I tillegg er Torstein sammen med Viktoria, den perfekte dama. Livet hans er som skapt for Instagram. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Remy

Remy

Skrevet av 7. desember 2015 av Remy på Kjøllefjord skole

#ALFAHANN
Av Jan Tore Noreg

«#Alfahann» er skrevet av Jan Tore Noreng. Boken er bra, selv om den er litt rar i starten. Jeg greier liksom ikke helt å komme inn i handlingen før et stykke ut i boken. Men det endrer seg etter hvert som man leser videre.

Boken handler om en gutt som har alt. MEN han har også alt å tape. Gutten heter Torstein og er 16 år, og han har alt en gutt kan ønske seg. En kjæreste, fin kropp, populær og gode karakterer. Den dagen kjæresten Victoria slår opp med han, blir han helt knust. Han begynner å henge med feil folk og begynner med både farlige stoffer og kriminalitet.

Jeg synes at boken er litt forvirende i starten, men blir bedre utover i teksten. Når det først begynte å skje ting så ble boken mye bedre. Denne ungdomsboken er bra og passer perfekt til ungdom. Boken var utrolig spennende og det var gøy å lese hvordan hele livet til Torstein ble snudd på hodet. Jeg anbefaler boka og håper mange får den samme gleden som jeg fikk av å lese denne boka.


Emmik Rustad Remen

Emmik Rustad Remen

Skrevet av 30. november 2015 av Emmik Rustad Remen på Hovedgården ungdomsskole

FRA GLEDE TIL MARERITT

En dramatisk historie om en populær, kjekk gutt som alle vennene ser opp til. Han er sammen med den fineste jenta som heter Viktoria. Livet hans går fra å være helt topp til en dag der hvor alt snur.
Torstein er en 16 år gammel gutt som har en kjæreste som er ett år eldre som heter Viktoria. De lever flotte dager sammen. Plutselig skjer det noe spesielt i deres forhold. Hva skjer med forholdet, hvilke konflikter får de og hvorfor skjer det konflikter i forholdet? En skjebnesvanger dag endrer alt seg for Torstein.
Alfahann er en spennende og annerledes bok enn man kanskje forventer seg. Jeg personlig synes at dette er en veldig god og dramatisk bok som er vanskelig og legge fra seg. Den får deg til å tenke på hvilke konsekvenser ett dumt valg kan få og derfor er det faktisk litt lærerikt også.
Jan Tore Noren har skrevet en veldig lettlest og fengende bok hvor man i ettertid får tanker over denne forferdelig hendelsene.
Språket i boken var veldig lett å forstå. Det var absolutt en bok som var tilpasset ungdom og som man kan kjenne seg godt igjen i fra virkeligheten. Mange gode beskrivelser av følelser, hendelser og menneskene i boken. Dette er en ungdomsbok og henvender seg derfor mest til ungdommer-
Denne boken var en god bok for ungdom og boken var spennende å lese. Denne anbefales på det sterkeste.

Terningkast:5


Ole Andreas Årøen

Ole Andreas Årøen

Skrevet av 30. november 2015 av Ole Andreas Årøen på Hovedgården ungdomsskole

#Alfahann er en bok man husker!

#Alfahann er skrevet av Jan Tore Noreng, og handler om Torstein som går i tiendeklasses og snart begynner på videregående. Når kjæresten slår opp forandrer alt seg og Torsteins valg får store konsekvenser.

Torstein er treningsglad og trener vekter hver dag sammen med bestekompisen Mats. Torstein er klassens mest populære fordi at han har store muskler, er utadvendt, litt yppete og han liker å fortelle vitser. Han er kjæreste med Viktoria som er ett år eldre. Torstein trives og har det bra. Torstein trener fordi at han synes at det er gøy. Pappaen døde da han var liten, men han og moren har et godt forhold. En dag slår Viktoria opp, og da blir Torstein helt knust. Han får også stor kjærlighetssorg og livet blir helt dritt. Viktoria får seg fort ny kjæreste og Torstein blir kjempesjalu. Torstein får lyst til å banke opp den nye kjæresten til Viktoria.

Boken er realistisk og føles ekte. Noen av hendelsene i boken kan man kjenne seg litt inn igjen og det er også mye kunne ha skjedd i virkeligheten. Forfatteren bruker ord og slang som også brukes av ungdommer. Dette gjør at man kan leve seg litt mer inn i boken. Forfatteren er også veldig flink til å skrive hvordan personene har det inne i seg og hvordan verdenen i boken er.

Boken kommer litt treigt i gang og jeg tenkte at den ikke er så bra. Når jeg kom litt inn i boken så greide jeg nesten ikke å legge den fra meg. Boken ble veldig spennende og jeg visste ikke hva som skulle skje. Det har et par spenningstopper som gjør at man sitter limt fast i boken og det liker jeg veldig godt. Jeg tror at budskapet i boken er at når du har alt så kan man fort miste det. Språket i boken er ganske lett og forstå, og forfatteren var veldig flink til å bruke synonymer. Det var ingen ting jeg ikke likte med boken.

Denne boken var som sagt veldig god og jeg anbefaler den på det sterkeste. Den passer godt for ungdom mellom 13 til 16 år. Jeg gir den terningkast 5, og håper at du leser denne boken. Noreng har også skrevet mange andre bøker for ungdom, som for eksempel ”Dødens skole”.


Suzan

Suzan

Skrevet av 30. november 2015 av Suzan på Jevnaker skole

Torstein er en av de populære i tiende klasse. Han har kjæreste, gode venner, han trener mye, og gjør det bra på skolen. Livet hans er perfekt. #alfahann skildrer hvordan det rakner. Han mister kjæresten, vennen, og kontrollen – alt for å bli Alfahann. Han vil være den som styrer alt. Han vil være øverst i systemet av alle guttene, han vil kunne gjøre det han vil. Og de hjelpemidlene han tar i bruk er helt syke. Han begynner å dope seg for å få større muskler, og trene mer.
Boka var ikke akkurat lettlest, men veldig grei for våres alder. Det er mye banning og skildring. Språkbruket passet veldig godt til boka.

Starten av boka er veldig realistisk! Man føler at man kan leve i det samfunnet som er skrevet i boka. Spenningen starter helt fra starten

Vendepunktet var da Viktoria slo opp med Torsten, hun var da interessert i en annen fyr som heter Njål. Det gjorde at Torstein fikk kjærlighetssorg, han elsket Viktoria at han ville fortsatt ha henne i livet sitt. Han ble derfor mer voldelig, han ble mest voldelig mot typen til Viktoria, Njål.

Det beste med boka var at den var skrevet på en forståelig måte. Man fikk med seg alt som ble skrevet og ikke minst den var spennende.

Innholdet skildret mere følelser etter at det ble slutt mellom Torstein og Viktoria. Skildringene var også veldig realistiske. Forfatteren var veldig flink til å skildre følelser, jeg kunne «kjenne» det selv når Torstein hadde noe på hjertet. Handlingen var litt forutsigbar i noen av situasjonene, men det var noen overraskelser også.

Avslutningen var dessverre skuffende. Jeg følte at forfatteren ville bare bli ferdig med boka, og bruke ikke tida godt nok. Jeg begynte å mislike hovedpersonen mot slutten. Han ble en person som jeg ikke likte så godt.
Jeg synes boka passer for ungdommer. Både gutter og jenter.

Bokas helhet var varierende. Starten var veldig bra, spenningen var på topp fram mot slutten av innholdet og mot avslutningen.

Jeg tror forfatteren sier at når man havner i en situasjon, så har man vanskeligheter for å komme seg ut igjen. Jeg gir boka treningkast 4


thomas

thomas

Skrevet av 30. november 2015 av thomas på Orstad skule

Alfahann
Denne boken er skrevet av Jan Tore Noreng og er en ungdomsroman. Boken er blant annet nominert til u prisen som er en pris for beste ungdomsbok.
Boken handler om en gutt som heter Torstein. Han er smart, populær og er godt likt. De andre guttene misunner han. Han har også en kjæreste som heter som heter Viktoria. En dag gjør Viktoria slutt på Torstein og livet hans snur inn til et mørkt og trist liv.
Jeg likte boka og synes at forfatteren klarer å skildre og beskrive personer og miljø. Han brukte også litt ungdomsspråk, det fikk han til bra. Jeg vet at mange ungdommer kjenner seg igjen på noen av hendelsene i boken. Det gjør boken litt kjekkere når det på en måte handler om oss. Jeg anbefaler boka selvfølgelig til ungdommer men til de som liker å lese realitets bøker.

Vis flere anmeldelser

Til toppen