Aleksander den store

Peter F. Strassegger Samlaget 2020 18 anmeldelser

Aleksander er 15 år. Han veks opp i eit anna land. Der bestemmer han seg for å ta igjen overfor skulens bølle. Men det går for langt. Rett etterpå må han og familien flytta til Noreg, til ei lita bygd, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Syver Storødegård

Bra bok, men litt kjedelig

Skrevet av 15. desember 2020 av Syver Storødegård på Smestad ungdomsskole

«Aleksander den store» handler om Aleksander som flytter til et nytt sted, fordi han ble mobba der han bodde før, men mobbingen blir ikke noe bedre dit han kommer. Det blir mye bråk og ting blir ikke bedre på det nye stedet.

Boka er en veldig spennende og bra bok. Det skjer nesten alltid noe action, og man må alltid følge med for å se om det skjer noe nytt. Boka tar også opp et relevant tema, som mange kanskje kan kjenne seg igjen i. Noe som ikke gjør boka noe dårligere. I tillegg så er det mye andre temaer i teksten som er viktige. Som ensomhet, vennskap og familie er bare noe av det som er satt stort fokus på.
Boka var også veldig kort, så det var lett og kommer seg gjennom den. Noe som er veldig positivt med denne boka.

Jeg vil nok anbefale denne boka til andre, men for min del så synes jeg den blir for tam og kjedelig. Jeg kom liksom aldri til det punktet i boka der jeg synes det var så spennende at jeg ikke klarte å lege den fra meg. Den ble for lik mange andre bøker jeg hadde lest og for meg så nådde den ikke helt opp. Men det er soleklart en bok jeg kunne anbefale til noen som kanskje er interessert i sånne bøker. Selvom den ikke nådde helt opp hos meg.

Terningkast 4


Nora Bergum Hansen

Gje meg bok nummer 2

Skrevet av 15. desember 2020 av Nora Bergum Hansen på Luster ungdomsskole

Tittel: Aleksander den store
Forfattar: Peter F. Stranssegger
Antall sider: 122
Forlag: Samlaget

Boka Aleksander den store er ei god bok og eg meiner den skal nominerast til Uprisen fordi den er spennande. Det skjer noko med ein gong du opnar boka. Du les og les, eg las faktisk heima også. No håpar eg indarleg på bok nummer to – eg fekk mange svar, men kjære forfattar – gje meg bok nummer to.

Terningkast 5 på vippen til 6


Heidi

Ale-ander med KS eller X

Skrevet av 15. desember 2020 av Heidi på Luster ungdomsskole

Ale-sander med x eller k

Tittel: Aleksander Den Store (var det med KS eller X?)

Forfatter: Peter F. Strassegger

Forlag: Det Norske Samlaget

Alexander eller Aleksander er 15 år og kjem frå eit anna land. Ein dag går det i svart for han, og han går altfor langt. Han greier ikkje å kontrollere sinnet sitt. Foreldra bestemmer seg for at dei trenge ein ny start, dei flytter til heimlandet til mora; Norge.

Boki startar rett på handlinga og der vart eg interessert. Eg har prøvd å lese minst 10 av U-prisen-bøkene, og dette var den einaste der starten var så spanande at eg ville lese boka. Dette kan forfattarane tenke på når dei skriv ungdomsbøker, at fyrste kapitlet i boka er steike viktig. Det må vere så godt at den som les lite blir fanga og har lyst til å lese resten.

Historia er litt kjedeleg midtvegs, men tek seg opp på slutten. Den slutta veldig overraskande og eg lure på kva som kjem til å skje vidare. Forteljinga var ikkje for lang, eller for kort, noko eg tykkjer er bra. Eg kjende meg ikkje att i boka, men det kan hende andre ungdommar gjer det.

Forfattaren er veldig god til å skildra det som skjer og korleis ting ser ut. Dei banna ein del på tysk men aldri på norsk.

Denne boka bør nominerast til U-prisen – mest fordi den er ein «lesar-fangar»


Emma Helene Sandtorv Georgsen

Aleksander den store

Skrevet av 10. desember 2020 av Emma Helene Sandtorv Georgsen på Seljestad ungdomsskole

Aleksander den store
Tittel: Aleksander den store
Forfatter: Peter F. Strassegger
Antall sider: 121
Sjanger: Drama
Aleksander den store handler om en 15 år gammel gutt som havnet i en slåsskamp i hjembyen sin på grunn av at ham skulle ta igjen mot en bølle og møtte flytte fra hjembyen sin til Norge med familien sin. Når han kom til Norge på den nye skolen ble han valgt som mobbeoffer. Aleksander lurer på om han skal ta igjen, slik han gjorde sist eller finne en annen løsning?

Boken startet veldig voldsomt med slåssing og det er mye vold i den. Den er nynorsk, men når jeg leste den så var den veldig lettlest. Jeg synes det var veldig mye spenning og boken var veldig vanskelig å legge fra seg.
Jeg anbefaler denne boken til alle ungdommer, spesielt hvis du liker spenning og drama og ikke liker å lese så lange bøker.
Terningkast: 5


Natasha Eily

Aleksander den store

Skrevet av 7. desember 2020 av Natasha Eily på Tryggheim skole

Aleksander den store handler om ein 15 år gammel gut som blir mobba på skolen sin. Han planlegger å hevne seg på mobberen og det ender dårlig, som gjør at han å resten av familien flytter til Norge. Uheldigvis viser det seg at han blir valgt som mobbeoffer på den nye skolen. Aleksander får en venn som gjør at personligheten til Aleksander blir endret.

Boken starta veldig voldsomt med vold osv.

Karakter 1😊

Vis flere anmeldelser

Til toppen