Aleksander den store

Peter F. Strassegger Samlaget 2020 17 anmeldelser

Aleksander er 15 år. Han veks opp i eit anna land. Der bestemmer han seg for å ta igjen overfor skulens bølle. Men det går for langt. Rett etterpå må han og familien flytta til Noreg, til ei lita bygd, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Paula

Alexander den store dårlig bok

Skrevet av 2. mai 2021 av Paula på Skole?

Jeg synes at boken var dårlig. Den føltest ut som den manglet mange sider og var ukomplett. I tillegg avsluttet ikke slutten noe. Derfor synes jeg boken ikke var bra


Ole Andreas Lindahl Wilhelmsen

God bok med uventet slutt

Skrevet av 30. april 2021 av Ole Andreas Lindahl Wilhelmsen på Kruseløkka skole

“Aleksander den store” er en ungdomsroman som handler om hovedpersonen Alexander, som har vært et mobbeoffer på den gamle barneskolen i Tyskland. Han har gått gjennom mye mobbing opp gjennom livet, men en dag hadde han fått nok. En som het David hadde plaget han lenge og Aleksander bestemte seg for å ta igjen. Aleksander var ikke redd lenger, og derfor slo han tilbake på David.

Etter episoden med David bestemmer foreldrene til Alexandre å flytte til Norge for en ny start. Aleksander har det ikke bare tøft fordi han har blitt mobbet, hjemme har han heller ikke fått så mye oppmerksomhet fordi moren hans er gravid.

Når Aleksander starter på den nye skolen i Norge, fortsetter mobbingen, denne gang med en som heter Torve i spissen. Torve og gjengen hans hadde plaget alle nye elever som startet på skolen, men dette er ikke ukjent for Aleksander.

Boka bygger opp mot at Aleksander skal ta et endelig oppgjør med Torve, men her ble jeg overrasket. Jeg heiet på hovedpersonen, og likte at forfatteren endte boka på en uventet måte.

Jeg gir terningkast 4+


Tina Thy Pham

-Veldig bra bok, men den slutten…

Skrevet av 30. april 2021 av Tina Thy Pham på Kruseløkka skole

Jeg synes «Aleksander den store» er en ganske interessant bok. Når du leser utover i boka, får du en forståelse på hvorfor Aleksander er som han er og hvorfor han prøver så hardt å framstå slik han gjør. Forfatteren har beskrevet Aleksander og personene rundt ham veldig godt, sånn at du kan se for deg hvordan de faktisk er.

Det eneste jeg skulle ønske var at boka var litt lengre, for jeg følte at den avsluttet litt brått. Jeg likte heller ikke slutten helt, for da jeg så for meg hva som skjedde, gav det som stod ikke helt mening for meg.

For å oppsummere, vil jeg boka terningkast 5, for handlingen i boka er veldig god og spennende, og forfatteren får frem Aleksander på en veldig interessant måte.


Matias Andersrød

God bok om valg og utenforskap

Skrevet av 30. april 2021 av Matias Andersrød på Kruseløkka skole

Dette her er en bra bok du bør lese som har mye spenning. Personlig skjønte jeg ikke slutten helt, men det kan være en bra ting, fordi den får deg til å tenke. Jeg synes det er mange bra skildringer også. Jeg likte at vi ble godt kjent med Aleksander, selv om ikke boka er så lang.
Jeg gir denne boken terningkast 5


Amina Abasova

Interessant bok som du bør lese!

Skrevet av 30. april 2021 av Amina Abasova på Kruseløkka skole

“Aleksander den store” handler om en gutt med mange sinte tanker og om hans familie. De flytter til Norge og starter et nytt liv.

Jeg synes boken er veldig bra fordi det er så mange forskjellige relevante temaer her som mange kan kjenne seg igjen i. Boka handler om hvordan det er å være ny og ensom. Jeg synes handlingene i boka var veldig bra, det er alltid noe som skjer og jeg må følge godt med. Det eneste som kunne vært bedre med denne boka er slutten. Vi fikk aldri et konkret svar på hva som skjedde eller skal skje med Aleksander, og det savnet jeg.

Ellers anbefales boka veldig til dem som liker spenningsbøker.
Terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen