Aleksander den store

Peter F. Strassegger Samlaget 2020 16 anmeldelser

Aleksander er 15 år. Han veks opp i eit anna land. Der bestemmer han seg for å ta igjen overfor skulens bølle. Men det går for langt. Rett etterpå må han og familien flytta til Noreg, til ei lita bygd, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

..

En gut med antisosial personlegdomsforstyring ?

Skrevet av 7. desember 2022 av .. på Sinnes skule

Jeg synes ikke boka var spesielt bra eller oppsiktsvekkende. Den har ikke mye kreativitet og det er flere ganger hvor boken avsporer. En karakter sier noe upassende og rart og det blir aldri tatt opp igjen, mange av dialogene og scenene er også ekstremt unødvendige og rett og slett ekle.

Boken starter ganske umiddelbart. Den inneholdt ikke noe uventet med tanke på språk og tema, den satte den lave standarden ganske fort. Boken er bare en samling av merkelige og uventede dialoger og handlinger som forfatteren aldri skildrer ordentlig. Karakterene var veldig dårlig skrevet og det spilte ingen rolle om flesteparten av dem eksisterte eller ikke. For eksempel Arne og Aman er der bare for at hovedpersonene skal gjøre narr av dem. Boken er mildt rasistisk og beskriver side karakteren Aman som en apekatt flere ganger, uten at boken gir noen forklaring eller negative konsekvenser. rett å slett en dårlig skrevet bok


Tina Thy Pham

-Veldig bra bok, men den slutten…

Skrevet av 30. april 2021 av Tina Thy Pham på Kruseløkka skole

Jeg synes «Aleksander den store» er en ganske interessant bok. Når du leser utover i boka, får du en forståelse på hvorfor Aleksander er som han er og hvorfor han prøver så hardt å framstå slik han gjør. Forfatteren har beskrevet Aleksander og personene rundt ham veldig godt, sånn at du kan se for deg hvordan de faktisk er.

Det eneste jeg skulle ønske var at boka var litt lengre, for jeg følte at den avsluttet litt brått. Jeg likte heller ikke slutten helt, for da jeg så for meg hva som skjedde, gav det som stod ikke helt mening for meg.

For å oppsummere, vil jeg boka terningkast 5, for handlingen i boka er veldig god og spennende, og forfatteren får frem Aleksander på en veldig interessant måte.


Matias Andersrød

God bok om valg og utenforskap

Skrevet av 30. april 2021 av Matias Andersrød på Kruseløkka skole

Dette her er en bra bok du bør lese som har mye spenning. Personlig skjønte jeg ikke slutten helt, men det kan være en bra ting, fordi den får deg til å tenke. Jeg synes det er mange bra skildringer også. Jeg likte at vi ble godt kjent med Aleksander, selv om ikke boka er så lang.
Jeg gir denne boken terningkast 5


Amina Abasova

Interessant bok som du bør lese!

Skrevet av 30. april 2021 av Amina Abasova på Kruseløkka skole

“Aleksander den store” handler om en gutt med mange sinte tanker og om hans familie. De flytter til Norge og starter et nytt liv.

Jeg synes boken er veldig bra fordi det er så mange forskjellige relevante temaer her som mange kan kjenne seg igjen i. Boka handler om hvordan det er å være ny og ensom. Jeg synes handlingene i boka var veldig bra, det er alltid noe som skjer og jeg må følge godt med. Det eneste som kunne vært bedre med denne boka er slutten. Vi fikk aldri et konkret svar på hva som skjedde eller skal skje med Aleksander, og det savnet jeg.

Ellers anbefales boka veldig til dem som liker spenningsbøker.
Terningkast 5.


Nora Ulland

En spennende bok med en forvirrende slutt

Skrevet av 30. april 2021 av Nora Ulland på Kruseløkka skole

Denne boka handler om Aleksander. Han har noen problemer mentalt. Dette gjør at han blir veldig fort sint, derfor kommer han ofte i slåsskamper. Nå flytter de til et nytt sted, med en ny start.

Jeg synes denne boka er veldig bra. Det er fordi det alltid skjer noe i den. Du blir aldri lei av å lese den og den er vanskelig å legge i fra seg. Forfatteren er flink til å bruke mange gode virkemidler. Det gjør at leseren kan føle at man er med i boka og opplever øyeblikket selv. Jeg synes riktignok slutten på boka var litt forvirrende. Jeg ser på dette som både positivt og negativt. Det negative er det at jeg irriterer meg over at jeg er så usikker. Men det positive er det at jeg får veldig lyst til å lese bok nr. 2 hvis den kommer ut.

Jeg gir den terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen