Aerith 1: Elementdragene

Anniken Haga Liv 2015 13 anmeldelser

Saga skjønner ingenting da hun en dag våkner et helt annet sted enn i sin egen seng. I en verden hvor mennesker blir solgt som slaver, hvor årstidene aldri endres og rødhårede jenter som henne selv blir tatt for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofia

Sofia

Skrevet av 2. november 2015 av Sofia på Sagatun skule

Elementdragene
Jeg gir denne boka en toer fordi jeg ikke synes at det var en veldig spennende bok, og forfatteren burde ha mer drama og action i den, og kanskje litt romanse.
Jeg synes ikke at denne boka burde nomineres fordi det var litt kjedelig når det nærmer seg slutten. Det var noen ord som jeg synes er vanskelige, men jeg prøvde å forstå det likevel. Og det var noe unødvendig der som gjør boka kjedelig. Og jeg likte ikke slutten fordi vi vet ingenting om det er en bra eller dårlig slutt.
Saga er tretten år. Hennes øyne er grønne som smaragder, og hennes hår er rødt som flammene. En dag har Saga kranglet med faren sin fordi hun ikke vil følge med på timen og syntes det var kjedelig på skolen. Dagen etter at Saga kranglet med faren sin, begynte hun å ble føle seg dårlig, men foreldrene hennes vil ikke tro på det. Så hun kom på skolen likevel. Da hun kom på skolen, hadde hun feber og var svimmel og kvalm. Etter skolen gikk hun med hennes beste venner Martin og Emilie til busstoppen. Men før ho nådde busstoppen besvimte ho. Da hun våknet var hun i en annen verden.
Jeg forventet at Saga kom til å redde hele Dart’hek og resten av landet. Men dessverre skjedde det ikke. Jeg forventet også en bra slutt, og jeg tror ikke historien er ferdig ennå.
Denne boka minner meg om middelalder filmer som Games of Thrones og noe likende.
Boka var kjedelig synes jeg, men det var litt spennende når hun rømte fra slavehandlingen, men det var det eneste.
Denne boka er ikke verdt å bruke tid på fordi det er masse unødvendig i den.


Sara Bragstad

Sara Bragstad

Skrevet av 21. oktober 2015 av Sara Bragstad på Rørvik skole

Elementdragene: Aerith
Aerith handler om tretten år gamle Saga. Hun drømmer om drager og guder. På egenhånd har hun konstruert en verden som hun har valgt å kalle Caeli, hvor du finner alt fra magikere og drager, til helt alminnelige folk. Når hun en dag besvimer på vei hjem fra skolen, våkner hun opp i en grøftekant og skjønner at alt ikke er helt som det burde. Hvordan kan det ha seg at hun våkner opp i Caeli, en verden hun fant opp selv? Og hvordan skal hun kunne redde den fra det den har blitt?
Denne boken var ikke helt som jeg hadde forventet, og da mener jeg ikke på en bra måte. Måten den er skrevet på og dialogen er kjedelig og oppbrukt. Kan komme av at jeg er pirkete og ikke klarer bøker som kunne blitt skrevet av en 11-åring, men den har flere cringeworthy øyeblikk. Den har gode øyeblikk også, hvis du selvfølgelig klarer å slite deg gjennom de første sidene. Også er det selvfølgelig skrivemåten. Det å adressere hovedkarakteren som «den rødhårede jenten» er en handling av latskap og blir ganske lamt. Men klart, hvis det er din greie, så les den. Så blir det selvfølgelig slengt inn ett litt unødvendig romantisk plot. Karakterene er 13 og 12, de trenger ikke bli forelsket. Man forventer at dette er en type bok man ikke klarer å ligge fra seg, men så sitter du gjennom alle, gisp, 166 sider og gleder deg til den er ferdig. Og på toppen av kaka, spenningen er kjedelig. Ingenting faktisk ille skjer. Jada, hun blir tvunget til slaveri, men hun rømmer jo før det skjer noe? Og den første gården hun kommer over bor det en snill familie som umiddelbart vil ta henne inn? Spar meg.
Anbefales til de som sliter med å sette seg inn i handlinger og vil ha noe lettlest. Forestill deg Twilight, bare lamere.Terningkast 2 fra meg. Sara, out.


Hannah

Hannah

Skrevet av 15. oktober 2015 av Hannah på Furnes ungdomsskole

Aerith
Hvordan kan jeg være nysgjerrig på hvordan det går når nesten ingenting går galt?

Du blir fanget i en verden du selv har funnet opp og ting er ikke lenger som du skrev. Hva gjør du? I boka Aerith befinner heroinen (Saga) seg i akkurat denne posisjonen.

Det som gjør boka spennende er det at verdenen har en fin bakgrunnshistorie og godt grunnlag for eventyrene til Saga. Til tross for det må jeg si at for meg er boka ikke i nærheten av troverdig. Dette kommer av at selv om dumme ting skjer med Saga kommer hun alltid ut med best mulig resultat. Jeg faller helt ut når Saga plutselig bor hos snille folk, får alt hun trenger osv. Det er bare ikke interessant og gir meg ikke lyst til å lese videre. Bortsett fra det over syntes jeg teksten var lett forståelig og har en bra struktur, men må si meg litt skuffet med måten sjangeren er brukt på.

Jeg vil gi Aerith terningkast 3. Dette er fordi jeg mener den har god struktur og grunnlag, men jeg savner veldig det som får deg til å ikke legge fra deg boka.


Anders Olsen

Anders Olsen

Skrevet av 14. oktober 2015 av Anders Olsen på Hvittingfoss skole

En drøm

Det er en fantasybok. Boken handler om en jente, som drømmer seg bort på skolen. Plutselig en dag våknet hun i en annen verden. Boken starter veldig treigt. Den er noen ganger spennende, men blir kjedelig med en gang igjen. Boken slutter vanlig. Boken var lett å legge fra seg, for den var dårlig. Jeg levde meg ikke inn i boken fordi jeg liker ikke sånne bøker. Boken er sikkert bra, for de som liker sånne bøker.

Terningkast: 1


Emma Tønnesen

Emma Tønnesen

Skrevet av 14. oktober 2015 av Emma Tønnesen på Varteig skole

LANGT HJEMME FRA
Saga er en jente på rundt tretten år, hun er ikke den flinkeste på skolen men ho er flink til å finne på eventyr og å være i sin egen verden. Det ga henne konsekvenser. en dag skulle hun ta bussen hjem hun var kvalm og hadde feber, hun merker at alle ser på henne det. Det trekker en svart skygge rundt henne alt ble mørkt. Hun våknet det var stille men etter vært hørte hun tramping av hestehover kom nærmere og nærmer, snart kunne hun se hva som kom nærmere.

Saga er en vanlig jente hun har rødt hår og grønne øyne. hun er veldig fantasifull så det er ikke noe problem, problemet er at hun er et annet sted en der hun pleier å være. Hun er et sted langt hjemme fra og ikke vet hun hvor hun er. hun blir tatt til fange av noen banditter. Hun kom fram til en landsby, der ble hun godt tatt imot av en datter og mor, men det er vel ikke som å være hos far og mor. hun hadde blitt vasket og det hele men hun tenker vel fortsatt på sin far og mor. hun blir satt i bur med jern rundt hendene de var tunge og hun vår trist.
Hun ble solgt til en dame. Saga klarte å rømme langt derifra, hun ble jaktet etter, hun kom til en gård med en far og sønn der var det mulig å få sove men hun måtte jobbe.
Saga ble kjent med dem og hun ble vane med å stå opp tidlig. hun jobbet og jobbet tidlig på morgenen til sent på kveld. en dag skulle Saga og sønnen reise i monter og kanskje år ingen vet, men de skulle vartfall ut og reise sønnen var 12år så de var bare et år forskjell.

boka slukte meg jeg leste til langt på natt det ble sene kvelder og tidlige morgner den er så spennende, den trekker deg rett in i livet til Saga. Det var alltid noe spennende som skjedde, jeg bladde opp en ny side og der var det enda mer spennende.
Du viste aldri hva som skulle skje rund neste hjørne, og det er det som gjør boka så spennende.

jeg kan anbefale den til de som er 10-14 år, der for at det kan være litt vanskelig å komme seg inn i livet til Saga og det som skjer rund.
Språket er greit å lese det er tydelig skrift og passer godt for de som liker middels tykkelse, og passer god for jenter

Dette er den første boka som heter Elementdragene Aerith som er skrevet av Anniken Haga

Jeg gir boka en sterk sekser for den dro meg langt inn i historien. Den bør nomineres til UPrisen

Vis flere anmeldelser

Til toppen