Aerith 1: Elementdragene

Anniken Haga Liv 2015 13 anmeldelser

Saga skjønner ingenting da hun en dag våkner et helt annet sted enn i sin egen seng. I en verden hvor mennesker blir solgt som slaver, hvor årstidene aldri endres og rødhårede jenter som henne selv blir tatt for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elizabeth

Elizabeth

Skrevet av 25. september 2015 av Elizabeth på Presterød

Dette er en ungdomsbok som handler om 13 år gamle Saga. Hun drømmer seg mye bort, men alltid til den samme verden. En verden hun kaller Caeli som hun har skapt og utviklet hele livet. En dag besvimer hun på vei hjem fra skolen, og våkner i en støvete kløft. Snart finner hun ut at hun er i Caeli. Hun blir fanget av røvere, solgt som slave, og skal bli brent som heks når hun omsider klarer å rømme, og snubler inn på gården til Haryan, og hans sønn Bryan. Der får hun vite at sesongene ikke snur normalt, at dragene og gudene er borte, og at ingenting er gått slik hun planla, så Saga tar på seg oppgave om å ''skrive om historien'' (sitat fra boken)

Jeg syns dette var en god historie.
Den hadde action og god dialog, men det var mye fokus på verdensbygging.
Det gir bra utgangspunkt for at jeg som leser kunne se for meg verden handlingen var satt i. Forfatteren var like detaljert med karakterbeskrivelse, så de var lett og se for seg.
Dette er nå første bok i en serie, så da syns jeg det er greit med så mye detaljer.
Boka var også veldig lettlest, og holdt seg til hovedhistorien uten å ta masse rare avstikkere.

Og derfor gleder jeg meg også til neste bok, for nå som verden er beskrevet og ferdig, kan forfatteren fokuserer mer på historien.
Jeg syns nemlig ideen er utrolig kul, og vil gjerne vite åssen det går med Saga og dragene.

Terningkast: 5


Ana Marija

Ana Marija

Skrevet av 21. september 2015 av Ana Marija på Grim skole

Boka er en ungdomsbok. Forfatteren beskriver en fantasi verden. Saga som er hovedpersonen i boka drømmer seg bort og drar til steder som er helt ulike hennes virkelige verden.

Boka er full av fantasi. Steder og karakterer i boka er nøye beskrevet. Selve reisen gjennom boka føles langsom og gir ikke nok fart til fortellingen.

Tempo i boka samsvarer ikke med hendelseforløpet. Forfatteren har brukt lang tid for å beskrive steder og karakterer noe som gjør at vi kan lett danne oss bilde av hvordan steder ser ut. Personene som er involvert i boka snakker ikke mye sammen så det er vanskelig å forstå om de liker hverandre eller ikke. I perioder oppleves det ensformet skreving som gjør det lett å dette ut av boka.

Boka er delt inn i kapitler, men oppleves at en del ting gjentar seg. Dette gjorde at spenningen i boka holdt seg ikke på toppen hele tiden.

Jeg tror at å lese denne boka krever tålmodighet. Illustrasjon gjør at boka ser interessant ut, men boka mangler en del struktur i måten den er skrevet på. Boka trenger mer fart for å holde spenningen oppe.

Terningkast: 3


Miriam Andvik

Miriam Andvik

Skrevet av 11. september 2015 av Miriam Andvik på Sandnes skule

«Aerith:1 Elementdragene» av Anniken Haga
« Aerith:1 Elementdragene» er ein serie og er Anniken Haga si første ungdomsbok. Boka begynner med ei jente som heiter Saga som ikkje er så flink å følgje med på skulen, når ho drøymer seg vekk og skriv om ei anna verd. Ein stad med dragar, magikarar og gudar som ho kalla Caeli. Då ho ein dag vaknar opp omringa av røvarar i ei støvete kløft, trur Saga det er faren som prøver å gje ho ei lekse, men etter ho har blitt selt som slave og skal brennast på bål, skjønnar ho alvoret og klarar å rømme. Saga kjende seg igjen, og finn ut av at dette var den verda ho hadde skrive i mattetimen på skulen. Ho kjem til eit hus der dei to andre hovudpersonane, gutungen Bryan og faren Haryan, som hjelper Saga og passar ho til ho får komme heim igjen. Men Saga kom der for ein grunn og finn ut at ho har ei oppgåve ho må løyse før ho kan komme heim igjen til Oslo. Sjølv om Saga fann opp denne verda, var det ikkje slik ho hadde tenkt den skulle slutte.
Boka er lettlesen med små kapittel, og er ikkje for tjukk. Historia hadde eit interessant innhald, eg likte ideen til forfattaren, men eg følte at ho skreiv litt einsformig til tider så du datt lett ut av boka. Ho var heller ikkje så flink til å halde spenninga oppe, og det var masse som gjentok seg. Det var også lite dialog mellom hovudkarakterane som gjorde at eg følte at, dei ikkje hadde noko kjemi med kvarandre som om dei ikkje likar kvarandre. Av og til kunne det følast som forfattaren berre skreiv noko for å skriva noko. Illustrasjonen var fin, beskriv boka, men røper ikkje for mykje og boka ser interessant ut. Viss du skal lese denne boka, må du vere ein tålmodig person.
Terningkast : 3
Miriam Andvik
Sandnes skule

Til toppen