Aerith 1: Elementdragene

Anniken Haga Liv 2015 13 anmeldelser

Saga skjønner ingenting da hun en dag våkner et helt annet sted enn i sin egen seng. I en verden hvor mennesker blir solgt som slaver, hvor årstidene aldri endres og rødhårede jenter som henne selv blir tatt for å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Konno

Konno

Skrevet av 15. desember 2015 av Konno på Grim skole

Hvor er jeg?

Aerith1:elementdragene (bok1)
av:Anniken Haga

alt begynner i mattetimen at saga drømer seg bort og blir etter at hennes far har hørt det har de en krangel. Neste dag har hun hodetpine men blir tvunget til skolen men blir sendt hjem så besvimer hun og våkner på en anen planet som er kaldt Caeli hennes fantasi verden som hun tenker først er farens dumme spøk men finner ut at dette er ekte

denne boken er under fantasi sjangeren den er fylt av mye informasjon jeg syntes at historien gikk lit sakte jeg klarte ikke å leve meg inn i historien den vekket ikke interessen om å lese mer
jeg har ikke noen lengsel etter å lese de andre bøkene etter denne men så tenker jeg samtidig at forfatteren hadde hele boka klar i hodet men trengte en begynnelse men har ikke lest de andre bøkene jeg er ikke en person som ikke liker fantasi boken passer bare ikke for meg
en anen grunn ikke les dette om du ikke liker mulige spoiler om fremtiden til boka ikke fra boka ( jeg liker ikke boka fordi at slutten kan være, så våknet hun fra komma og alt er bra faren ble mindre streng en ny og snillere lærer begynte slut) det er for mye av alt for mye fantasi ikke nok action

språket er let forstålig

original er den ikke det meste har jeg lest i en anen bok som hele verden vet om det føles som en dårlig kopi som bytter ut gjenstandene med nøyaktig den tingen


Sander Halvorsen

Sander Halvorsen

Skrevet av 15. desember 2015 av Sander Halvorsen på Varteig skole

Aerith
Aerith er en fantasybok. Boken handler om at en jente kommer til en ny verden som hun selv har skrevet om. Hun blir tatt som slave. Senere kommer hun til en gård der hun møter Bryan og Haryan.
Boken begynner litt treigt, men etter hvert skjer det noe hele tiden. Boka er også veldig overaskende.
Den ligner ikke på andre filmer eller bøker.
Boken er veldig troverdig i forhold til sjangeren.
Jeg syntes boka var lett å lese og forestille seg bilder om hvordan miljøet og menneskene så ut og var.
Det beste ved boka er at den er veldig spennende.
Jeg anbefaler boken til de som liker fantasybøker.
Jeg gir den terningkast 4.


Bendik

Bendik

Skrevet av 20. november 2015 av Bendik på Osterøy ungdomsskule

ElementDragene Aerith Bok 1

Boka handlar om Saga som drøymer seg vekk i mattetimen i fantasiverda si. Faren får vite om dette når ho kjem heim frå skulen. Neste dag blir ho dårleg, men ho må på skulen sjølv om ho er dårleg. Ho treng hjelp frå vennene sin for og komme seg hjem, men besvimer og våkner i drømmeverda sin Caeli. Caeli er ein verden med Drager og magikere.
Boka begynner ganske treigt. Det vil seia at det skjer veldig lite. Ho blir betre etter kvart, men så vert ho treig igjen. Boka har eigentleg ingen spenning i seg føler eg. Eg liker sjangeren Fantasi, men denne boka har ikkje det mystiske innhaldet i seg. Det skjer mykje, men det meste er kvardagsleg og vanleg. All den tid hovudpersonen er i ei draumeverd, hadde eg forventa at det skjedde meir uvanlege saker.
Eg vil gje denne boka terningkast 2 fordi ho mangla det meste av det som har med spenning å gjera.


Hans Christian hagen hegstad

Hans Christian hagen hegstad

Skrevet av 20. november 2015 av Hans Christian hagen hegstad på Grim skole

Aerith 1: elementdragene
av Anniken Haga

Boka handler om en jente som ikke trives på skolen og en far som presser hun til alt. Det får en rask vending med at hun havner i en annen verden. En verden som hun lenge har drømt om. En verden med drager, magikere og guder.

Jeg syntes boka var litt for mye fantasifull men fortsatt var den veldig spennende. boken er fantasi og eventyr, og jeg anbefaler denne boka til gutter i ung alder mellom 10-15 år. Det eneste jeg ville forandret med denne boka er at den burde vært litt mindre fantasi og heller litt mer action. Jeg gir terningkast: 5


Martin Johannes Andvik

Martin Johannes Andvik

Skrevet av 10. november 2015 av Martin Johannes Andvik på Sandnes skule

«Elementdragene Aerith» bok 1

Av Anniken Haga

Boka handlar om Saga som drøymer seg vekk i mattetimen og får kjeft av mattelæraren. Når ho kjem heim, så er far hennar sur på henne, han skjeller henne ut og seier at ho må slutte å dagdrøyme for det er viktig at ho får gode karakterar. Neste dag føler ho seg dårleg, men ho må på skulen likevel for ho har ikkje feber. Når ho kjem på skulen, får ho høg feber, og får hjelp heim frå skulen av vennene sine. Ho besvimer og vaknar i Caeli, er in fantasiverden med dragar og hekser. Der ligg ho i berre nattkjolen og kjenner at det er ein grastust som stikk igjennom nattkjolen. Ho høyrer hovar litt lenger vekke, når lyden kjem nærmare ser ho at det er riddarar. Leiaren anklagar henne for å vere heks. Ho blir ført til ein slaveleir der ho blir vaska. Ho blir seld til ei dame, men ho rømmer når dei tar av henne lenkene. Då spring ho så fort ho greier vekk frå byen. Ho ender opp på ein gard der ho lærer seg å gjere hardt arbeid. Der blir ho kjend med Bryan og faren Haryan. Ein dag finn ho ein stein som gjer at handa hennar begynner å brenne, då sender Haryan ho og Bryan avgarde for å vekke ein drage. Dei reiser til byen Kawasi. Der søv dei ljå Gwyn, mannen hennar Aren og sonen Neru. Der lærer Bryan å skyte med boge. Men dei må reise, for det er stjerner som leitar etter dei. Stjerner er ein type soldatar. Dei finn veien dei blir dradd in i ein magisk skog som fører dei til draken Aerith.

Eg har lest fleire fantasybøker, men akkurat denne boka var ein nedtur for det er ganske lite dialog. Nettopp derfor får ein ikkje kjensla av at ein ikkje kjenner personane slik ein gjer i ander slike bøker. Eg gir denne boka terningkast 3 pågrunn av at det står at dei snakka om noko, men det dei snakka om fekk ein ikkje høyre. Då vert boka kjedeleg mens ein sjølv er nysjerrig. Dette gir ein kjensla av at ein blir småirritert.

Martin Johannes Andvik

Sandnes skule

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Emma Tønnesen

Emma Tønnesen

Skrevet av 14. oktober 2015 av Emma Tønnesen på Varteig skole

LANGT HJEMME FRA
Saga er en jente på rundt tretten år, hun er ikke den flinkeste på skolen men ho er flink til å finne på eventyr og å være i sin egen verden. Det ga henne konsekvenser. en dag skulle hun ta bussen hjem hun var kvalm og hadde feber, hun merker at alle ser på henne det. Det trekker en svart skygge rundt henne alt ble mørkt. Hun våknet det var stille men etter vært hørte hun tramping av hestehover kom nærmere og nærmer, snart kunne hun se hva som kom nærmere.

Saga er en vanlig jente hun har rødt hår og grønne øyne. hun er veldig fantasifull så det er ikke noe problem, problemet er at hun er et annet sted en der hun pleier å være. Hun er et sted langt hjemme fra og ikke vet hun hvor hun er. hun blir tatt til fange av noen banditter. Hun kom fram til en landsby, der ble hun godt tatt imot av en datter og mor, men det er vel ikke som å være hos far og mor. hun hadde blitt vasket og det hele men hun tenker vel fortsatt på sin far og mor. hun blir satt i bur med jern rundt hendene de var tunge og hun vår trist.
Hun ble solgt til en dame. Saga klarte å rømme langt derifra, hun ble jaktet etter, hun kom til en gård med en far og sønn der var det mulig å få sove men hun måtte jobbe.
Saga ble kjent med dem og hun ble vane med å stå opp tidlig. hun jobbet og jobbet tidlig på morgenen til sent på kveld. en dag skulle Saga og sønnen reise i monter og kanskje år ingen vet, men de skulle vartfall ut og reise sønnen var 12år så de var bare et år forskjell.

boka slukte meg jeg leste til langt på natt det ble sene kvelder og tidlige morgner den er så spennende, den trekker deg rett in i livet til Saga. Det var alltid noe spennende som skjedde, jeg bladde opp en ny side og der var det enda mer spennende.
Du viste aldri hva som skulle skje rund neste hjørne, og det er det som gjør boka så spennende.

jeg kan anbefale den til de som er 10-14 år, der for at det kan være litt vanskelig å komme seg inn i livet til Saga og det som skjer rund.
Språket er greit å lese det er tydelig skrift og passer godt for de som liker middels tykkelse, og passer god for jenter

Dette er den første boka som heter Elementdragene Aerith som er skrevet av Anniken Haga

Jeg gir boka en sterk sekser for den dro meg langt inn i historien. Den bør nomineres til UPrisen

Til toppen