Ada splitter naken

Kari Wæge Omnipax 2015 24 anmeldelser

Ada er forelsket i Erik. Eller kanskje ikke? Eller kanskje litt? I hvert fall av og til. Mari er verdens beste venninne – nesten hele tiden. Alt er på stell, helt til Ada møter Jonas, student, vikarlærer og seks år eldre. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofia

Sofia

Skrevet av 30. november 2015 av Sofia på Sagatun skule

Jeg er så forvirret til å med Ada er

Jeg hadde forventet at Ada blir sammen med enten Jonas eller Erik, men slutten er helt åpen. Derfor synes jeg ikke at boka burde nomineres

Jeg hater bøker der forfatteren skriver ganske mange sider, og så er ikke historien helt ferdig. Derfor ble jeg forvirret etter at jeg ble ferdig å lese. Boka er ikke så spennende, så jeg gir ‘’Ada splitter naken’’ terningkast 4.

Da Ada fylte femten år, skjedde mange ting. Ada er forelsket i en gutt som heter Erik. Erik liker å tulle med jenter. En gang på en fest klinte han med Ada og Mari som er Bestevennen til Ada. Ada blir så sur på Mari på grunn av det. Ada er blindet av kjærlighet. Hun kunne ikke forstå at Erik er en jentefut. Men når Ada begynner å bli kjent med Jonas, vikarlæreren hennes som er 4 – 5 år eldre, begynner hun å bli forvirret. Forvirret fordi hun ikke vet om hun har følelser for Jonas eller omvendt, og om hun er fortsatt forelsket i Erik.

Jeg synes boka er bra, men ikke bra nok til at jeg fikk sommerfugler i magen, men den var grei. Og den er lett å lese.


Caroline Arnesen

Caroline Arnesen

Skrevet av 17. november 2015 av Caroline Arnesen på Tangenåsen ungdomsskole

Forvirrede følelser

Ada Splitter naken er den første boka til forfatteren Kari Wæge. Det er en Roman med lite spenning og mye forvirret kjærlighet. Boka starter med at Ada våkner opp fra en drøm om denne Erik som hun har forvirrende følelser til, men Erik kommer hun fort over når hun møter Jonas. Jonas er student og vikarlærer, han er også 6 år eldre enn Ada. Når Ada drar på telttur med klassen skjer det noe hun ikke hadde forventet, men ønsket. Nå går følelsene i surr igjen. Heldigvis har Ada en mor som har vært ung selv.

Boka starter litt treigt på starten, synes det burde skje litt mere. midten av boka så kommer det ganske overaskende spenning. Kunne ønske at det var mer skildring, slik at det blir lettere å leve seg inn i boka. Så spenningskurven er bygget opp slik at det blir mer spennende jo mer du leser.

Boka slutter egentlig litt brått, fordi man ikke får vite så mye om hvordan det går med Ada, men hun føler at hun har kontroll på følelsene sine til slutt og er sikker på at kjærligheten er viktigst. Selve handlingen levde jeg meg godt inni fordi det kunne skjedd meg. Det er om et vanlig liv med hemmeligheter og forandringer. Jeg synes det var vanskelig å se for meg karakterene, de ble ikke så bra skildra. Boka er lett og lese og har passe lengde. Ada splitter naken er en god bok for ungdom som liker å lese om ting som kan skje i hverdagen og om drama og kjærlighet. Derfor er denne boken ikke for ungdom som liker grøssere, fantasi og krim. Jeg likte å lese den, men det var ikke sånn at jeg ikke klarte og legge den fra meg.
Alt i alt så synes jeg denne boken er helt grei. Jeg gir boka en svak 4 som terningkast, og jeg nominer ikke denne boka til U-Prisen.

Av: Caroline Arnesen.


Thea Agnete

Thea Agnete

Skrevet av 11. november 2015 av Thea Agnete på Rørvik skole

Ada splitter naken

Forfatter: Kari Wæge.
Denne boken er en Drama/kjærlighetsfortelling om en 15 år gammel jente med navn Ada som er forelsket i en gutt med navn Erik. Men etter hvert blir hun usikker på om hun liker Erik når det skjer noe mellom vikarlæreren Jonas og Ada.

Jeg syntes boken var veldig bra. Jeg likte den fordi den fanger meg, og er en bok man ikke kan legge ifra seg. Jeg er en person som er kresen når det gjelder å lese bøker, men denne boken fanger meg fra første side. Den fanger meg fordi jeg syntes at den er spennende og har en spenningstopp som griper deg slik at du lever deg inn i fortellingen. På enkelte steder var den så spennende at de var umulig og legge ifra seg boken.

Jeg syntes denne boken burde bli nominert eller vinne Uprisen fordi det er en bok som fanger deg fort, og siden jeg er en person som er kresen når det gjelder å lese bøker, og syntes denne var sykt bra. Derfor burde denne bli nominert til årets bok.
Jeg gir denne Boken Terningkast 5 fordi den er fangende og bra skrevet. Grunnen til at den ikke fikk en 6 var på grunn av litt mye grovt språk.


MARTHE

MARTHE

Skrevet av 8. november 2015 av MARTHE på Slåtthaug Ungdomsskole

Overraskende bra!

Ada splitter naken er en bok med både drama og romantikk. Den handler om Ada som er femten år gammel og forelsket, til tider liker hun Erik, andre ganger ikke. Hun har en bestevenninne, Mari. Livet virker bra helt til Ada møter Jonas, og ting skjer. Jonas er både student å vikarlærer og seks år eldre. De skal nemlig på klassetur, men det var ikke helt slik de hadde håpet.

Boken bydde på ganske så realistiske hendelser, den var ikke særlig overdrevet, med tanke på at forfatteren har tatt utgangspunkt i hennes to døtre. Det var ganske lett å forstå hva boken ville frem til, men slutten var jeg ikke noe særlig begeistret for. Den var åpen, noe som gjøre meg lit irritert. Det ble også litt for mye snakk om sex.

Jeg har fått høre mange negative kommentarer om denne boken, men jeg gav den allikavel en sjanse. Selv likte jeg boken godt med tanke på at den er basert på noe som kan skje i virkeligheten. Boken var også litt vanskelig å legge fra seg noen steder.

Denne boken vil jeg nok anbefale mer for jenter enn for gutter. Den gir liksom litt mer uttrykk for jente-drama. Jeg synes den passer best til ungdom for jeg tror de bedre skjønner handlingen. Så alt i alt en god bok hvor jeg vil gi terningkast 5!


Kristine A. Trengereid

Kristine A. Trengereid

Skrevet av 8. november 2015 av Kristine A. Trengereid på Slåtthaug Ungdomsskole

Forfatter: Kari Wæge

Ada splitter naken – mer som ”seksuelt frustrerte drama Queens”

Boken handler om Ada som av og til er forelsket i Erik. Hun har også til tider verdens beste venninne – Mari, men ikke alltid. Ada har det helt fint frem til en spesiell kveld. Da blir mye ødelagt. Kvelden fører til at ting skjer mellom henne og den nye vikarlæreren på en klassetur. Som oftest hører Ada på moren, men hun liker også å sette sine egne grenser. Det viser seg at ikke alltid er like smart.

Her ble jeg skuffet. Jeg forventet meg mye mer ut ifra tittelen og teksten på baksiden.
For meg ble denne boken for flat og uklar. For klisjé. Den fortsatte flatt bortover før det kom et bitte lite trykk på de siste sidene som endte med en åpen slutt. Jeg ble som leser sittende igjen med tonnevis av spørsmål som jeg aldri fikk svar på. Ikke akkurat det jeg ønsker fra en bok. Boken var heller ikke spesielt vanskelig å legge fra seg underveis ettersom at den rett og slett ble for livløs.
Det var også veldig mye unødvendig drama og småting hele veien som ikke ga mening for verken meg eller resten av handlingen. Dette førte til at jeg til tider falt ut av hva boken egentlig handlet om.
Sist men ikke minst ble språket litt for overdrevet. Det er en tenåringsjente sitt perspektiv, men det blir for mye banning og ”i love you” for min del.

Dette er en typisk ungdomsbok som jeg vil si er mer rettet mot jenter en gutter. Ting blir sett fra en jentes perspektiv og hva hun tenker og føler. Den er veldig lettlest og jeg vil tro den passer bra for personer som liker å lese om typisk jentedrama og som kjenner seg igjen i festlivet og den seksuelle frustrasjonen.

Boken får terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen