Abnormium

Ida Kinden Jonassen Kindex 2021 18 anmeldelser

So lenge Athea kunne hugsa, hadde ho vorte innelåst kvar kveld. Ho måtte beskyttast mot eit eller anna der ute. Athea hadde alltid tenkt at mora berre var sjuk. So kom marerittet, dei søvnlause nettene, lyden frå kjellaren og ikkje Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Selma

Abnormium

Skrevet av 16. november 2021 av Selma på Sogndalen ungdomsskole

"Abnormium" er en bok som er skrevet av Ida Kinden Jonassen. Boka handler om en jente som heter Athea. Athea lever et ganske normalt liv bortsett fra at hun blir låst bak 7 dører hver natt klokka 10. En dag bestemmer moren hennes seg for å sende henne vekk på en skole som heter Abnormium. Athea må flytte vekk fra alt og alle. Moren oppfører seg veldig rart og kan ikke engang følge Athea inn på rommet der hun skal bo.
Når Athea går på skolen, føler hun at hun ikke passer inn. Hun tror at hun er den eneste normale, mens alle de nadre på skolen er abnorme. Men er hun egentlig normal?

Jeg syntes at boka var bra, men jeg syntes at den var litt kjedelig i begynnelsen. Forfatteren har med mange gode detaljer, men jeg skulle ønske atforfatteren skrev litt mer om personene. Men den er bedre fordi det skjer litt mer etter hvert når man kommer litt lengre i boka.


Maria

Bok på nynorsk og bokmål

Skrevet av 4. november 2021 av Maria på Ris ungdomsskole

Forfatteren er Ida Kinden Jonassen
Årstall, 2021
Forlaget er Kindex

Boka handler om Athea som har bodd med moren og Sebastian så lenge hun kan huske. Og hele livet har det vært syv dører inn til rommet hennes som låser seg hver kveld klokka 10. Men plutselig bestemmer moren og Sebastian seg for å sende henne vekk til en rar skole som heter Abnormium. Hvorfor? Athea liker seg ikke på Abnormium, hun passer ikke inn, hun føler hun er den eneste normale blant til unormale…

Boken er skrevet bra, forfatteren har med mange gode detaljer, men jeg skulle ønske man fikk vite mer om Athea og de andre bipersonene. Halve er nynorsk og halve er bokmål så man kan velge hva man liker best å lese. 🙂
Jeg tror jeg ville gitt boka terning kast 3 eller 4 fordi den var ikke så veldig spennende, den gikk liksom litt sakte, så du må ha ganske mye tålmodighet. Jeg ville nok ha anbefalt den til barn 9 til 13 år fordi den var ikke så veldig skummel og den er lett å lese. 😉


Birk Mathias Samset

Kan likne på Harry Potter

Skrevet av 28. oktober 2021 av Birk Mathias Samset på Flåtestad ungdomsskule

"Abnormium" er en bok skrevet av Ida Kinden Jonassen. Boka kan minne litt om Harry Potter, og den er full av fantasi. Boka handler om en "normal" jente som heter Athea. Hun har et relativt normalt liv bortsett fra at hun blir låst inn på rommet sitt bak 7 dører om natten og at hun aldri sover. Etter en liten stund blir hun sendt bort til skolen Abnormium hvor alle er abnorme og har en abnormitet (superkraft/overnaturlig evne).

Jeg syns at boka var ganske spennende. Starten var litt kjedelig, men nødvendig for å skjønne hvem Athea og de andre karakterene var. Etter en stund skjer det mer og boka blir mye mer spennende. Den får meg alltid til å tenke og lure på hva som skal skje, noen ganger så mye at jeg glemmer å lese. Jeg lever meg veldig inn i boka og skulle ønske at jeg hadde en abnormitet og ble sendt til Abnormium. Underveis i boka er det mange ting jeg ikke helt skjønner eller lurer på hvordan ting henger sammen, og i slutten av boka får man svar på alt. Jeg ble nesten helt målløs når jeg leste slutten fordi det var en så fin slutt og jeg skjønte ikke hvordan jeg fikk svaret på alt jeg lurte på, på en gang. Boka minner meg litt om Harry Potter fordi Athea blir sendt på en skole med bare folk som har en "superkraft" og jeg har ventet lenge på en bok som ga meg litt samme følelse som Harry Potter gjorde.

Jeg vil gi denne boka en 5,5/6 fordi det var veldig mye bra med boka, men starten var litt kjedelig og kunne vært skrevet bedre.


Sindre Græsdahl

Ungdomsbok om frihet og valg

Skrevet av 26. oktober 2021 av Sindre Græsdahl på Kjeller ungdomsskole

Abnormium
Ungdomsbok om frihet og valg
Abnormium er skrevet av Ida Kinden Jonassen. Athea er en vanlig jente, hun går på skolen og lever akkurat som de andre. Det er det Moren hennes vil få folk til å tro. Athea har aldri fått følelsen av frihet og har aldri fått noe tillit fra foreldrene hennes. Men en dag når hun gjør noe hun ikke skal endrer livet hennes seg fullstendig.
Jeg syns boken er spennende og kul på grunn av fantasien og handlingen i boken. Jeg liker hvordan de får frem følelsene til Athea rundt det som skjer og rundt moren sine avgjørelser. For meg virker det som budskapet forfatteren vil få frem er at selv om det virker som at man har det fint inni seg eller hjemme så vet man ikke hvem som skjuler det og ikke. Det var også interessant å få et innblikk i andre ungdommer sin hverdag. Jeg kunne kjenne meg igjen på følelsen av nysgjerrighet og lure på hva andre gjør. Boken passer godt for ungdommer i alderen 13-17.
Jeg gir boka terningkast 4


Lene Aartun

Når det er unormalt å være normal

Skrevet av 21. oktober 2021 av Lene Aartun på Finnøy sentralskule

Abnormium er en bok skrevet av Ida Kinden Jonassen. Boka handler om Athea, som er helt normal. Eller, hun er helt normal bortsett fra det faktum at hun blir låst inn på rommet sitt bak seks dører hver natt, og at hun blir sendt til en retardskole langt borte fra alt hun kjenner og er glad i.
På den nye skolen trives ikke Athea, alt er skummelt og nytt, og rare ting skjer med henne som absolutt ikke kan forklares. Moren hennes, som kjørte henne til skolen, og ikke engang følgte henne inn til rommet prøver ikke å ta kontakt engang! Athea vil egentlig bare bort fra alt og alle på Abnormium. Men ting blir bedre, og hun finner ut at det er helt greit å ikke være normal! Faktisk, så finner hun ut at det er helt fantastisk! Livet på Abnormium blir sakte men sikkert bedre, og hun begynner å trives ganske godt etterhvert!
Athea og vennene hennes på abnormium må etterhvert løse et stort problem, og det bir vanskelig å stole på alle der når mystiske forsvinninger skjer.
Boka skjedde veldig sakte, så viss du ikke liker bøker der alt for lite skjer burde du nok ikke lese denne. Det som var bra var at vi kom veldig tett på Athea, og boka ble etterhvert veldig spennende.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen