Abnormium

Ida Kinden Jonassen Kindex 2021 17 anmeldelser

So lenge Athea kunne hugsa, hadde ho vorte innelåst kvar kveld. Ho måtte beskyttast mot eit eller anna der ute. Athea hadde alltid tenkt at mora berre var sjuk. So kom marerittet, dei søvnlause nettene, lyden frå kjellaren og ikkje Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie

Annerledes er ikke galt

Skrevet av 20. oktober 2021 av Emilie på Biri ungdomsskole

Denne fantasiromanen er som en drømmeverden du kan lett forsvinne inn i om du liker fantasifulle hendelser. Boka handler om den helt normale jenta Athea, som blir sendt vekk fra alt hun kjenner og elsker, sendt til skolen Abnormium. Når hun får vite at moren sendte brev til kjæresten Gaute om at de slår opp, begynner hun å få følelser for en annen på Abnormium. Snart får hun vite om historien til skolen, moren og den døde gutten på loftet, og hvem han egentlig er.

Jeg liker hvordan den er skrevet og tror forfatteren prøver å få fram at å være annerledes ikke nødvendigvis er galt.

Ville gitt den terningkast 5 av 6, den er litt trå i starten men blir kjempespennende etterhvert.


Hanna hole

Magiske krefter

Skrevet av 8. oktober 2021 av Hanna hole på Dokka ungdomsskole

Dette er en utrolig spennende bok som jeg vil si at er i sjangeren fantasy. Det handler om en jente med navn Athea som har en syk mor og en stefar. Hver kveld blir Athea låst inne på rommet sitt med 6 låste dører inn til soverommet. Dette er for å beskytte henne, men hun vet ikke helt selv hva hun bli beskyttet mot. En dag blir Athea sendt på en ny skole helt alene uten noen hun kjenner. Denne skolen er ikke helt normal og alle elevene er Abnormer…er Athea også det? Og hva skjer når hun finner dagboken til moren sin?

Den beskriver karakterene og steder veldig bra. Denne boken var veldig spesiell og noe jeg aldri har lest før. Boka virket litt rar i starten helt til du skjønner mere. Jeg levde meg veldig inn i boka. Den hinter aldri om hva som KAN skje noe som gjør at du aldri vet hva som hender på neste side. Jeg skulle ønske at jeg kunne lese boka for første gang en gang til. Dette er en utrolig merkelig bok hvor du aldri vet hva, når og hvem som kommer inn. Boken har til å med en liten «plottwist» og i slutten av boka får du svar på alt! Noe som gjør at man sitter igjen med et mange spørsmål men også en forklaring på alt Boken er skrevet på bokmål og nynorsk. Denne boka anbefaler jeg for de mellom 12-15. Terningkast 5/6


Anna Bianca Leirvik

fin bok

Skrevet av 7. oktober 2021 av Anna Bianca Leirvik på Høylandet barne- og ungdomsskole

boka handler om Athea som nettopp har klart å tilpasse seg et normalt liv etter at faren døde. men plutselig sender moren henne bort til en fremmed sole med fremmede folk.
skolen heter abnormium. det er noe rart ved den fremmede skolen, noe rart med de fremmede folkene. hvorfor klarer ikke Athea å sove og hvorfor forsvinner folk plutselig?

jeg syns boka var spennende og lett å forstå selv om slutten kom ganske brått. jeg syns det var fint at boken var skrevet på bokmål og ikke bare nynorsk. jeg anbefaler denne boken fordi den hadde en fin handling som det var lett å følge med i og fordi hovedpersonen var interessant å lese om.

fin bok som passer best for folk med vill fantasi.


linnea sørum

den perfekte livet

Skrevet av 30. september 2021 av linnea sørum på Varteig barne- og ungdomsskole

Boka handler om athea som bor med mammaen og broren hennes Sebastian, Sebastian bodde med de helt siden faren døde, ho har en romantisk kjæreste og livet hennes virker vel helt normalt ut men så lenge athea kunne huske har ho blitt stengt i sju dører om kveldene, en dag så bestemte sebastian og moren om å sende henne vekk på abnormitet men ho er vel helt normal? Eller kanskje ikke.

Jeg syntes den var veldig interessant fordi det mange overaskelser og ble bare spenndene for vært kapitel syntes jeg men kunne vært mer beskrivelser om ting og folka som var i boka spesielt athea, det kunne ha stått hva som skjedde i fortellingen fordi jeg ble litt forvirra når jeg leste lenge inn i boka.

Denne boka er veldig fin for folk som liker fantasi bøker.


angelica

Veldig spennende

Skrevet av 24. september 2021 av angelica på Sogndalen ungdomsskole

Boken handler om Athea som bor sammen med moren hennes og Sebastian, han flyttet inn når faren døde. Så lenge Athea kunne huske så har hun blitt innelåst på rommet hver kveld. Hun tenkte at moren bare var syk, men plutselig en dag tok moren og Sebastian Athea til Abnormium.

Jeg liker at forfatteren klarte og holde spenningen oppe hele tiden, og det var gode beskrivelser. Den jeg synes de beskrev best var Mikkel, de forklarte hvordan ha så ut. Forfatteren kunne beskrevet de personene mer.

Boka var veldig spennende å lese, jeg vil anbefale denne boka for 12-15 åringer. Jeg gir boka 5/6. Jeg synes at denne boka skal bli nominert til U-prisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen