Abnormium

Ida Kinden Jonassen Kindex 2021 14 anmeldelser

So lenge Athea kunne hugsa, hadde ho vorte innelåst kvar kveld. Ho måtte beskyttast mot eit eller anna der ute. Athea hadde alltid tenkt at mora berre var sjuk. So kom marerittet, dei søvnlause nettene, lyden frå kjellaren og ikkje Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda Hermine

Normal, unormal

Skrevet av 22. november 2021 av Hedda Hermine på Dokka ungdomsskole

Denne boken vil jeg si er spenning og fantasy. Boken er helt i min gate og hadde det kommet en bok nummer 2. så hadde jeg lest den. Boken handler om en helt vanlig jente som heter Athea på utsiden, men på innsiden er det noe annet som skjuler seg. Hun har en kjæreste som heter Gaute og han har en stor overtalelsesevne som nesten er umulig å unngå. En tidlig morgen kommer moren hennes inn på rommet hennes og spør om og snakke litt med henne, og praten ender med at Athea er nødt til å begynne på en ny skole. Hun er ikke så fornøyd med den nye skolen, det er noe ved den som Athea synes er litt rart, alle sier at de er Abnorme , men hva med Athea, er hun også det?

Denne boken synes jeg var ganske morsom å lese, jeg er veldig glad i fantasy bøker som er blandet sammen fra noe som kunne skjedd i virkeligheten. Boken starter veldig brått og midt i en handling. Når boka sluttet så var den litt som jeg forventet, en lykkelig slutt. Noen ganger var boken veldig vannskelig og legge fra seg men andre ganger var det lettere og legge den ifra seg. Akkurat det her kan jeg ikke kjenne meg så godt igjen i men, jeg tror at noe som dette har skjedd eller kommer til og skje en gang. Boken var ganske enkel og sette seg inn og leve seg inn i. Boka hadde ikke så mye banning eller stygge ord, hvertfall ikke som jeg husker.

Måten boka er skrevet på er ganske bra, jeg vil si at denne passer for de som kanskje er litt eldre men samtidig også for andre. Jeg vil gi terning kast 5.


Selma

Abnormium

Skrevet av 16. november 2021 av Selma på Sogndalen ungdomsskole

"Abnormium" er en bok som er skrevet av Ida Kinden Jonassen. Boka handler om en jente som heter Athea. Athea lever et ganske normalt liv bortsett fra at hun blir låst bak 7 dører hver natt klokka 10. En dag bestemmer moren hennes seg for å sende henne vekk på en skole som heter Abnormium. Athea må flytte vekk fra alt og alle. Moren oppfører seg veldig rart og kan ikke engang følge Athea inn på rommet der hun skal bo.
Når Athea går på skolen, føler hun at hun ikke passer inn. Hun tror at hun er den eneste normale, mens alle de nadre på skolen er abnorme. Men er hun egentlig normal?

Jeg syntes at boka var bra, men jeg syntes at den var litt kjedelig i begynnelsen. Forfatteren har med mange gode detaljer, men jeg skulle ønske atforfatteren skrev litt mer om personene. Men den er bedre fordi det skjer litt mer etter hvert når man kommer litt lengre i boka.


Maria

Bok på nynorsk og bokmål

Skrevet av 4. november 2021 av Maria på Ris ungdomsskole

Forfatteren er Ida Kinden Jonassen
Årstall, 2021
Forlaget er Kindex

Boka handler om Athea som har bodd med moren og Sebastian så lenge hun kan huske. Og hele livet har det vært syv dører inn til rommet hennes som låser seg hver kveld klokka 10. Men plutselig bestemmer moren og Sebastian seg for å sende henne vekk til en rar skole som heter Abnormium. Hvorfor? Athea liker seg ikke på Abnormium, hun passer ikke inn, hun føler hun er den eneste normale blant til unormale…

Boken er skrevet bra, forfatteren har med mange gode detaljer, men jeg skulle ønske man fikk vite mer om Athea og de andre bipersonene. Halve er nynorsk og halve er bokmål så man kan velge hva man liker best å lese. 🙂
Jeg tror jeg ville gitt boka terning kast 3 eller 4 fordi den var ikke så veldig spennende, den gikk liksom litt sakte, så du må ha ganske mye tålmodighet. Jeg ville nok ha anbefalt den til barn 9 til 13 år fordi den var ikke så veldig skummel og den er lett å lese. 😉


Birk Mathias Samset

Kan likne på Harry Potter

Skrevet av 28. oktober 2021 av Birk Mathias Samset på Flåtestad ungdomsskule

"Abnormium" er en bok skrevet av Ida Kinden Jonassen. Boka kan minne litt om Harry Potter, og den er full av fantasi. Boka handler om en "normal" jente som heter Athea. Hun har et relativt normalt liv bortsett fra at hun blir låst inn på rommet sitt bak 7 dører om natten og at hun aldri sover. Etter en liten stund blir hun sendt bort til skolen Abnormium hvor alle er abnorme og har en abnormitet (superkraft/overnaturlig evne).

Jeg syns at boka var ganske spennende. Starten var litt kjedelig, men nødvendig for å skjønne hvem Athea og de andre karakterene var. Etter en stund skjer det mer og boka blir mye mer spennende. Den får meg alltid til å tenke og lure på hva som skal skje, noen ganger så mye at jeg glemmer å lese. Jeg lever meg veldig inn i boka og skulle ønske at jeg hadde en abnormitet og ble sendt til Abnormium. Underveis i boka er det mange ting jeg ikke helt skjønner eller lurer på hvordan ting henger sammen, og i slutten av boka får man svar på alt. Jeg ble nesten helt målløs når jeg leste slutten fordi det var en så fin slutt og jeg skjønte ikke hvordan jeg fikk svaret på alt jeg lurte på, på en gang. Boka minner meg litt om Harry Potter fordi Athea blir sendt på en skole med bare folk som har en "superkraft" og jeg har ventet lenge på en bok som ga meg litt samme følelse som Harry Potter gjorde.

Jeg vil gi denne boka en 5,5/6 fordi det var veldig mye bra med boka, men starten var litt kjedelig og kunne vært skrevet bedre.


Sindre Græsdahl

Ungdomsbok om frihet og valg

Skrevet av 26. oktober 2021 av Sindre Græsdahl på Kjeller ungdomsskole

Abnormium
Ungdomsbok om frihet og valg
Abnormium er skrevet av Ida Kinden Jonassen. Athea er en vanlig jente, hun går på skolen og lever akkurat som de andre. Det er det Moren hennes vil få folk til å tro. Athea har aldri fått følelsen av frihet og har aldri fått noe tillit fra foreldrene hennes. Men en dag når hun gjør noe hun ikke skal endrer livet hennes seg fullstendig.
Jeg syns boken er spennende og kul på grunn av fantasien og handlingen i boken. Jeg liker hvordan de får frem følelsene til Athea rundt det som skjer og rundt moren sine avgjørelser. For meg virker det som budskapet forfatteren vil få frem er at selv om det virker som at man har det fint inni seg eller hjemme så vet man ikke hvem som skjuler det og ikke. Det var også interessant å få et innblikk i andre ungdommer sin hverdag. Jeg kunne kjenne meg igjen på følelsen av nysgjerrighet og lure på hva andre gjør. Boken passer godt for ungdommer i alderen 13-17.
Jeg gir boka terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen