Aarons hevn

Sverre Knudsen Gyldendal 2015 8 anmeldelser

Aaron må lukke øynene for borgerkrig, fattigdom og gamle venner så lenge moren ligger i koma. Men da faren blir drept, og holdes ansvarlig for en terrorbombe som drepte mange uskyldige, blir Aaron nødt til å reagere. Så, under tidenes Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thea Kristine Almendinge Hansen

Thea Kristine Almendinge Hansen

Skrevet av 8. oktober 2015 av Thea Kristine Almendinge Hansen på St.Franciskus skole

«Aarons hevn» er bok nummer to i serien om Aaron. Den er utgitt i 2015 av Gyldendal og er på over 500 tunge sider. Boka er en ungdomsroman skrevet av Sverre Knudsen, en norsk forfatter og musiker født i 1995 fra Oslo.

Dette er verken en koselig eller hyggelig bok, og er heller fylt med drap og mysterier. Handlingen rommer blant annet borgerkrig, fattigdom, drap og terrorbomber. Aaron må gjennom vanskelige oppgaver, og kjemper hardt for å klare å holde seg selv i live. Målet til Aaron gjennom hele boka er å drepe morderen til faren hans.

Personlig synes jeg denne boka var dritkjedelig. Jeg strevde med å lese den, fordi den var så uinteressant og dårlig, og kom aldri til poenget. Jeg ble veldig forvirret av handlingen. Den hoppet frem og tilbake hele tiden, og det var utrolig rotete. Det var mange forskjellige og nye navn hele tiden, som var veldig vanskelige å holde styr på. Dette var ikke min type bok, og den var veldig lett for meg og legge fra seg.
Det var også en del vanskelige ord i denne boka.

Jeg vil ikke anbefale den, men hvis noen skulle lest den måtte det ha vært litt eldre ungdommer eller unge voksne som liker denne type bøker, og som også har lest bok nummer en først.

Jeg gir denne boka terningkast 1.


Ida Benjaminsen

Ida Benjaminsen

Skrevet av 25. september 2015 av Ida Benjaminsen på Furnes ungdomsskole

Jeg syntes boka var lite interessant og langtrukken.
Boka handler om Aaron som må takle å bo i et samfunn fylt av urettferdigheter og forferdeligheter. Moren hans ligger i koma på grunn av et forskningsprosjekt som feilet for lang tid siden. Aaron er avhengig av hjelp av sine verste fiender for at moren skal kunne overleve. Når faren blir drept, må Aaron gå igjennom mange fæle ting. Han må kjempe for å holde seg selv og moren i live. Det eneste han vil ha, er hevn på morderen.
Bokas handling er bra, men jeg føler at forfatteren ofte skriver ting som er uinteressante. Jeg blir ikke dratt inn i det som skjer. Jeg synes det tok veldig lang tid før jeg kom inn i handlinga, og det var flere steder i boka det gikk for sakte frem. Boka burde vært mye kortere, med mindre tekst om uviktige ting. Med tanke på at boka var ganske lang i utgangspunktet (over 500 sider), føltes den veldig lang å lese fordi jeg ikke synes den var interessant nok. Det var også ganske vanskelig å henge med i starten på grunn av mange navn, og at den hoppet mellom forskjellige personer. Etter hvert som jeg kom mer inn i handlinga ble det litt lettere å henge med på hvem som var hvem.
Boka var andre bok i en serie, og jeg har ikke lest den første. Dette kan være noe av grunnen til at jeg syntes det var litt vanskelig å henge med i starten, men jeg tror likevel man skjønner innholdet like godt. Jeg tror ikke jeg hadde likt boka noe bedre hvis jeg hadde lest den første boka i serien.
Boka har egentlig et bra innhold, med den drar handlinga alt for langt ut, så den ikke blir så spennende som den kunne ha vært. Jeg vil anbefale boka til de som har god tålmodighet til å lese. Jeg gir denne boka terningkast 3, fordi jeg synes handlinga var bra, men den var ikke så morsom å lese på grunn av at alt ble så langt.


Sadat Golzari

Sadat Golzari

Skrevet av 24. september 2015 av Sadat Golzari på Gulskogen ungdomsskole

Boka er lagd i 2015 av Sverre Knudsen.
Aarons Hevn er den andre boka i serien. Første boka er Aarons maskin og begge bøkene er ungdomsroman bok.

Dette er ikke boka for meg. Terningkast 3.

Boka ‘Aarons Hevn’ handler om at det er en stor forskjell mellom de rike og de fattig, men det handler mest om at Aarons far blir drept og at Aarons far blir ansvarlig for en terrorbombe som Aaron vet at han ikke gjorde. Da prøver Aaron og fikse problemet med sine allianser.

Jeg syns boka var ikke noe for meg i det hele tatt. Jeg leste litt over 170 sider og lesegleden var ikke der uansett når jeg leste. Jeg tror grunnen kan være at jeg ikke hadde lest første boka i serien, så det blir litt surr i hode når man hører så mye rart, som man ikke skjønner. Da tror jeg at hvis jeg hadde lest første boka i serien så ville jeg (kanskje) likt begge bøkene.

Til toppen