Å lage en snøengel

Kristine Helgesen Publica 2019 4 anmeldelser

Beatrice famler seg frem i en verden hun ikke helt forstår seg på. Hun føler at hun ikke passer inn under de normer og regler vanlige mennesker tilsynelatende trives så godt med. Heldigvis har hun venninnen Charlie å betro seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Savn

Skrevet av 18. desember 2019 av på Kråkerøy ungdomsskole

Savn
Boken «å lage en snøengel» er en ungdomsroman skrevet av Kristine Helgesen.
Hva vil det egentlig si å være normal, og hva er det som gjør en person til slik den er? Livet er fylt av overraskelser og lykke, men også vonde og sårbare ting.

Det er ikke alltid lett å skjønne seg på alle våre menneskers rutiner og vaner, men vi er alle vant til det, og det gjør oss trygge. Allikevel kan det være vanskelig å føle at man passer inn, spesielt for Beatrice. Hun har sine egne måter å tenke på og drar seg ut i sin egen verden med egne regler. Folk vil gjerne kalle henne unormal, men er det noe de har glemt å se etter? Kanskje Beatrice skjuler noe mye verre enn det vi tror?

Jeg syntes denne boken var utrolig spennende å lese. Det var tankevekkende å høre på hvordan Beatrice tenkte og hvor lett det var å ta feil av henne. Det var utrolig frustrerende å lese om hvordan folk dømte henne ut i fra hvordan hun oppførte seg uten å ha prøvd å forstå seg på henne. Boken har truffet meg på en helt spesiell måte, som ingen bok har gjort før. Forfatteren skriver på en utrolig god måte og er flink til å få med seg det viktigste for å fange folk sin oppmerksomhet. Når jeg leste denne boken var det akkurat som jeg ble dratt med inn i historien. Jeg fikk føle på hvordan hun hadde det og hvordan hun tenkte. Det var umulig å ikke bli revet med. Det var tungt å lese om hennes historie og hvordan folk rundt henne hadde vært med på å påvirke livet hennes. Jeg føler allikevel at handlingen ikke hadde noe spesielt høydepunkt og den var ikke bygget opp etter noe spenning, som gjorde at den kunne bli litt kjedelig til tider. Jeg gir denne boka terningkast 5.

Jeg anbefaler alle å lese denne boka. Den tar opp er viktig tema som ofte kan være tungt for andre å snakke om. Boken drar deg inn i en historie fylt av sorg og grusomhet, men også glede. Jeg mener denne boka bør blir nominert til uprisen.


Laiba Akram

Annerledes

Skrevet av 15. desember 2019 av Laiba Akram på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Boka «å lage en snøengel» handler om en jente som heter Beatrice. Hun er annerledes og skjønner passer ikke så godt med andre men mennesker. Heldigvis har hun venninne Charlie å betro seg til. Charlie forstår alt og er full av liv. Beatrice har ikke mange å forholde seg til og foreldrene hennes er skilt. Livet hennes forandres da hun møter kunsteren Peter.

Forfatteren til boka ,Kristine Helgesen ble født 1987. Hun er oppvokst på en liten øy i Ryfylke. I dag er hun bosatt i Gjesdal sammen med sin samboer og sine to barn. Hun jobber til daglig som ungdomsbibliotekar i
folkebiblioteket.
Forfatteren har brukt litt vanskelig språk i boka som gjør boka litt komplisert å forsta. Derfor ville jeg ha sagt at boka når målgruppen ungdommer (15-18). En grunn til at boka er for ungdommer er fordi budskapet i boka er å være seg selv og anderledes og det er noe ungdommer i dagens sammfun slitter med. Alt i alt syns jeg boka var litt kjedelig og jeg ville ikke ha sagt at det var laibavanskelig å legge boka fra meg. Jeg ville ha gitt boka terningskast 4.


Jacob

Hemmeligheten

Skrevet av 11. desember 2019 av Jacob på Sunnland skole

Hemmeligheten

Dette er en spenningsfylt bok. Det er en skjønnlitterær bok. Denne boka handlet om en jente som heter Beatrice. Hun har ikke så mange venner, hun henger rundt et galleri siden faren hennes bruker å være der. Beatrice sine foreldre er skilt, de ble det i en ung alder. På en måte lever Beatrice i sin egen verden, hvert eneste øyeblikk varer mye lengre siden hun tenker for mye. Hun holder på en hemmelighet som hun ikke har sagt til noen.

Boken starter ganske tregt egentlig, men den bygger seg opp veldig fort. Noe som er ganske interessant i denne boken er at du må lese og tenke litt over hva du har lest, du må liksom lese mellom linjene. Den starter med hva hun gjør, hun ramser opp hvordan hun lever livet og hva hu har gjort. Boka går fra nåtid til fortid, det går litt frem og tilbake. Spenningen kommer ikke med en eneste gang, den kommer litt ut i boka, du må være tålmodig når du leser denne boka. Beatrice er ikke vant til å ha så mange rundt henne, hun har en venn som heter Charlie. De tilbringer mye tid sammen helt til Beatrice møter en person som heter Peter. Peter liker Beatrice og ville møtes igjen. Dette var ikke Beatrice vant til, hun var vant til at alle dro i fra henne, derfor ble hun glad når Peter ville møte henne igjen.

Denne boka handler egentlig om Beatrice sin hemmelighet. Den sier noe om hvor viktig det er at du forteller ting til de rundt deg, hvis de ikke vet hvordan du har det så kan de ikke hjelpe. Beatrice har holdt denne hemmeligheten hele livet. Denne boka anbefaler jeg til de som har lyst på en bok som bygger seg opp. Jeg gir boka en 4,5


JJO

Midt på treet

Skrevet av 5. desember 2019 av JJO på Hauketo skole, 10. trinn

"Å lage en snøengel" handler om Beatrice som føler at hunn ikke passer inn i samfunnet. Hun har er livlig fantasi og en bestevennen heter Charli. I boka følger vi hennes hverdag samtidig som hun møter kunstneren Peter. Hun må ta et oppgjør med seg selv…

Jeg likte denne boka fordi den har et viktig tema, nemlig at det er bra å være annerledes. Innholdet i boka, var derimot litt kjedelig. Den var ikke særlig spennende fordi det sjeldent skjer uventede hendelser. Jeg fikke ikke en sånn følelse at du ikke klarer å legge fra deg boka. Denne boka passer for ungdommer og voksne som liker litt dype romaner.

Til toppen