Å fange luft

Neda Alaei Gyldendal 2021 2 anmeldelser

Samia er ikke lenger usynlig, men det er ikke alt de nye vennene på videregående trenger å vite. De trenger ikke å vite om Kristoffer, den nerdete bestevennen. De trenger ikke å vite at Samia ikke egentlig vet hvordan man Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ulrikke

Å fange luft

Skrevet av 23. november 2021 av Ulrikke på Husnes ungdomsskule

Å fange luft

Boka handlar om Samia som nett har starta vidaregåande og fått nye venner. Ho har eit spesielt liv heime med mora. Mora lar ikkje Samia sove aleine, ha nøkkel til badet og har lyst å bli bestevenn med ho. Samia ska på fest ,men mora lar ikkje ho gå og låser henne inne på rommet.

Denne boka er ein type kjærlighetsroman og drama.

Boka hadde ein god spenningstopp midt i boka, og eg fekk lyst å vita meir og forsette og lese. Eg følte meg meir i boka på slutten fordi eg meine han var best der. Dei hadde skreve boka på ein god måtte for ein som er 14 år. Boka kan vere dårleg med at dei hadde skreve mora på ein så ubehageleg måtte i heile boka, men likte at ho blei betre til slutten.

Eg meine boka er god fordi den var spennande, fordi dei hadde nokon par spenningstoppar og dei forklarte godt alt som skjedde. Dei forklarte godt livet til Samia med mora, og korleis ho hadde det/følte seg med mora. Men det eg ikkje likte heilt, var korleis mora var mot Samia og korleis forholdet deira var. Dei hadde nokon rare episodar, og nokon som var litt ubehagelege. Eg likte ikkje så godt at me var på ein måte mamman i denne boka, fordi eg kan ikkje seie eg var ein så stor fan av ho.

Eg ville ha gitt denne boka terningkast 4


Kaja

Løgner

Skrevet av 15. november 2021 av Kaja på Dokka ungdomsskole

Jeg tror at denne boka er en drama bok. Karakterene i boka er Samia, Jenny, Maya, Dea og Kristoffer. Jeg likte boka, fordi den var spennende, men samtidig litt spesiell. Det var mange forskjellige ting som skjedde i boka og det gjorde at jeg ville sitte og lese mer.

Spenningskurvene var midt i boka og jeg kjente liksom at når spenningen begynte å komme så kunne jeg ikke slutte å lese, jeg følte at jeg måtte lese ferdig. Jeg synes at slutten av boka var den beste delen, fordi jeg fikk en god følelse av å lese slutten av boka.Og det viser seg at det er ikke alt man trenger å gjemme eller holde hemmelig. Jeg syntes at boka var litt vanskelig å legge fra seg, fordi det var mye spenning i boka og jeg følte at jeg ble veldig engasjert. Jeg kjente meg ikke så godt igjen i boka, men andre kan godt kjenne seg igjen i den. Boka var lett å leve seg inn i og det var bra skrevet.

Jeg følte at boka kan være ganske interessant for 13 åringer, fordi noe av det som skjer i boka kan skje i en vanlig hverdag hos en tenåring. Jeg synes at språket passer ganske bra med handlingene i boka og synes at begynnelsen, slutten og midten passer sammen. For meg så var boka ganske lett å lese og setningene var korte, men spennende. Det kan være en del banning i boka, men jeg synes at det passer ganske bra til boka.

Jeg likte boka veldig godt å anbefaler flere å lese den! Jeg gir boka terningkast 5.

Til toppen