7 – Trusselen fra dypet

Kristian Landmark, Ole Bernt Tellefsen Cappelen Damm Illustratør: Karstein Valle, Kenneth Iversen 2016 9 anmeldelser

Oscar tror det skal bli nok en vanlig dag på skolen, men han kunne ikke tatt mer feil. I første time finner han ut at han har fått noen helt spesielle evner. Like etter blir Oscar kidnappet og tatt med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Dina Utstumo Skoglund

Dina Utstumo Skoglund

Skrevet av 14. desember 2016 av Dina Utstumo Skoglund på Åretta ungdomsskole

7-trusselen fra dypet
Boka en den første boka i en ny tegneserie. Det tok litt tid før jeg skjønte at det mest sannsynlig kom til å komme fler bøker. Så da jeg startet å lese synes jeg starten var lang og vanskelig å holde følge med, og jeg følte at den aldri kom til poenget. Men nå i ettertid ser jeg at starten er veldig viktig for å skjønne situasjonen i de eventuelle neste bøkene. Vi blir kjent med de forskjellige hovedpersonene som jeg synes har fått veldig spennende egenskaper noe som gjør de verdt å bli kjent med. Boken skiller seg veldig ut fra andre tegneserier som jeg har lest og det likte jeg veldig godt. Hovedpersonen er unike, noe som setter preg og gjør hele boka unik. Boken er en god blanding mellom fantasy og virkeligheten. Boken passer kanskje best blant 5.-7. trinn elever men jeg synes den første boka var fengende og kommer til å gi nummer to en sjanse. Illustrasjonene er veldig bra og kreative.
Jeg gir boken terningkast 5, det som trekker ned en den litt for trege starten og at det ble litt for mange personer å forholde seg til.


Magne Akse

Magne Akse

Skrevet av 13. desember 2016 av Magne Akse på Hyllestad skule

Boka «7-trusselen frå dypet» av forfattarane Kristian Landmark og Ole Bernt Tellefsen og Illustratørane Karstein Valle og Kenneth Iversener er ei god teikneseriebok som passar godt for ungdom.
Boka handlar om sju utvalde barn som får overført spesielle krefter for å halde fred på jorda. Dei får kreftene i sju år før dei må overføre kreftene til andre barn.
Det er lett å sjå kven som er hovudpersonane og forstå handlinga i boka. Teikningane skildrar handlinga godt, og boka er lett å lese med mange bilde på kvar side. Eg blir engasjert når eg lese ho. Forfattarane har treft godt med denne boka, syntes eg.
Terningkast: 5


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 1. desember 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

En spennende tegneserie

Tittel: "7-trusselen fra dypet"
Forfattere: Kristian Landmark og Ole Bernt Tellefsen
Illustratører: Karstein Valle og Kenneth Iversen

Boka: "7-trusselen fra dypet" er første bind i en ny tegneserie som kom ut i 2016. Boka handler om syv barn som plutselig får spesielle evner.

Min opplevelse: Denne tegneserien likte jeg veldig godt. Det var gode illustrasjoner og en spennende handling. Boka byttet på hovedpersoner, og stederder handlingen tok sted. Det gjorde at jeg fikk et større innblikk i hva som skjedde. Det var hele tiden noe som skjedde i tegneserien. Bokas aldersgruppe er nok for litt yngre. Jeg syntes noen ganger innholdet var litt barnslig og veldig overnaturlig. Slutten endte veldig spennende og åpen. Jeg fikk veldig lyst til å lese neste bind i serien.

Originalitet og språk: Bokas konsept er veldig originalt. Jeg har ikke lest lignende konsept og det gjorde leseropplevelsen min enda bedre. Det var kult at forfatterne har laget en ny tegneserie for barn. Deler av handlingen var original mens andre deler var mindre original. Bok var lett å lese og passer bra når man har lyst til å lese noe lettlest som ikke er tungt stoff.

Oppsummering: Denne boka var en unik og kul tegneserie. Det var mye spenning og handlingen var interessant. Boka passer nok for litt yngre barn fordi jeg synes handlingen var litt barnslig til tider. Jeg ble aldri helt oppslukt av serien. Jeg tror aldersgruppen er åtte-tolv år. Slutten endte spennende og åpen. Jeg synes tegneserien var kul og spennende. Jeg har ikke lest lignende på lenge. Derfor anbefaler jeg boka til dere som er glad i tegneserier. På grunnlag av dette gir jeg terningkast: 5


Tiril Clausen

Tiril Clausen

Skrevet av 25. november 2016 av Tiril Clausen på Midtstuen skole

7-trusselen fra dypet
Jeg syntes at 7-trusselen fra dypet var en lettlest bok. Jeg likte også veldig godt at man fikk en kort lite avsnitt om hver person i starten. Dette mener jeg gjorde at man fikk tilknytning til hovedpersonene fortere enn det man vanligvis gjør i de fleste bøker.
Denne bokens indre er ganske så annerledes enn det jeg har lest før.
Tegneserie temaet syntes jeg var mye avslappende å lese en mange bøker som er ganske som blir ganske så «tunge» etter som man leser dem.

Handlingen var enkel å følge hele veien, man kunne enkelt følge den røde tråden. Boken hadde et lett lest ordforråd som jeg tror mange setter pris på.

Originaliteten var ikke helt på topp, barnesuperhelter og en av dem er ond. Likevel var denne skrevet sånn at jeg godt kunne lese om det samme temaet om og om igjen.

Jeg syntes denne boken egner seg for både gutter og jenter. Jeg tror de som ikke er så veldig glad i å lese lange, tykke romaner ville sette pris på. Alderen kan variere alt fra 10-15 år.

Jeg velger å gi denne terningkast: 4 (en veldig sterk en). Det var fordi jeg liker den var spennende å leses hele veien. Det trekker ned på originaliteten dessverre. Jeg vill gjerne hatt en like spennende fortsettelse etter som slutten var åpen.

Til toppen