7 – Trusselen fra dypet

Kristian Landmark, Ole Bernt Tellefsen Cappelen Damm Illustratør: Karstein Valle, Kenneth Iversen 2016 9 anmeldelser

Oscar tror det skal bli nok en vanlig dag på skolen, men han kunne ikke tatt mer feil. I første time finner han ut at han har fått noen helt spesielle evner. Like etter blir Oscar kidnappet og tatt med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Markus

Markus

Skrevet av 16. desember 2016 av Markus på Lindås ungdomsskule

Trusselen fra dypet
Boka
Det er ei fantasybok. Oscar trur det er ein heilt vanlig dag på skolen, men han kunne ikkje tatt meir feil. I første time finner han ut at han har fått helt spesielle evner. Like etter blir han kidnappa og tatt med i ein underleg raud bil som forsvinner ned i havdjupet. I seks andre land opplever seks andre det same. Og dagen har så vidt begynt…
Dette er ei bok som er ein del av ein serie.

Opplevinga av boka
Boka startar dramatisk og oppslukande. Begynninga har ein pangstart. Høgdepunktet kjem ikkje så veldig godt fram fordi dette er ein del av ein serie. Boka slutta brått og det var ikkje vanskeleg å legge frå seg boka. Eg levde meg inni handlinga fordi boka begynte rett på.

Originalitet
Eg har aldri lese noko liknande som denne boka. Boka er kreativ og fantasifull. Men boka er ikkje ein del av ein trend, og den har ikkje fått meg til å tenke på ein ny måte.

Truverdighet
Historia er veldig sannsynleg. det er ei fantasybok som handlar om magiske kreftar. Magiske kreftar er veldig sannsynleg i fantasybøker. Eg meiner at denne boka er truverdig.

Språk
Boka var lett å lese med korte setningar og boka var original. Det var ingen banning eller dialektord, men det var mykje bileter og replikkar. Språket synes eg at passer godt til innhaldet. Boka er skrevet på ein måte som gjer den veldig interessant frodi det er korte replikkar og mange bileter.

Oppsummering
Boka handlar om seks stykk som kvar og ein blir utvalt til å bere ein viktig kraft. Dette er ein bok som eg ikkje trur at ungdom vil lese. Boka har ein god start, men manglar eit klart høgdepunkt. Denne boka synes eg passer for 1.-7. klasse. Boka bør ikkje nominerast til Uprisen, eg gir den terningkast 3.


Alexandra Aasen

Alexandra Aasen

Skrevet av 15. desember 2016 av Alexandra Aasen på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Tittel: 7-Trusselen fra dypet
Sjanger: Tegneserieroman, spenning
Forfatter: Kristian Landmark og Ole Tellefsen
Illustratør: Kenneth Iversen

Boka/tegneserien handler om syv vanlige barn fra forskjellige land som plutselig får magiske krefter. Denne boka er det første i bindet fra tegneserien som ble lagd i 2016.
Min opplevelse av denne boka var spennende. Det føltes som om jeg faktisk var i boken. Jeg opplevde nye ting jeg ikke har opplevd før i bøker, og det er en av min første tegneserie jeg har lest.
Jeg skulle ha ønsket at boka varte litt lenger, men heldigvis kommer det ut flere. Boka er lett å forstå, så man trenger ikke å sitte en stund og tenke over hva som har skjedd eller å lese det om igjen.
Boka passer til dem som er mellom 9-13 år gamle, og til de som liker tegneserier og bøker som er lettleste.
Denne boka handler mest om hovedpersonen, Oscar som er 12 år og kommer fra Norge, Kristiansand. Han og de andre barna blir "kidnappet" av de tidligere heltene og blir dratt med til deres hemmelige sted, under dypet. De barna får en drakt med sin egen farge på, som forteller om de magiske kreftene de fikk. Når Oscar treffer en gammel mann der, forteller mannen hvorfor Oscar er der og hva som har skjedd tidligere. Og det de ikke vet, er at de slemme er i nærme deres skjulested.
Jeg tror forfatterne skrev denne boka/tegneserien fordi de er opptatte av internasjonale tema og vil fortelle at alle er like mye verdt.
Når jeg leser denne boka, fikk det meg til å tenke på forskjellen mellom slemme og snille folk.
Det beste ved boken er at det er barn som er heltene og ikke de voksne, og at de slemme også er mye med. Det som irriterte meg litt, var at de så vidt skrev om de andre heltene i boken.
Jeg synes at andre bør lese boka hvis de liker spennende tegneserier.
Jeg synes at boka bør bli nominert til Uprisen, og jeg gir boka terningkast 5, fordi jeg ble inspirert av boken.


william

william

Skrevet av 14. desember 2016 av william på Søndre Land ungdomsskole, 9B

7 – Trusselen fra Dypet handler om en gutt som heter Oscar han får krefter han ikke vet hva er og hvorfor han har dem. den var ikke no bra fordi jeg kjønte ikke no av den og jeg liker ikke tegnebøker. den handler om 6 gutter som har hemelige krefter og som har blit tatt net til en ubåt nede i havets dyb. jeg synes boka var dårlig.
Boka får en terningkast 2 av meg fordi den ikke var no morsom eller noe spening i den.


maja petrikke riise

maja petrikke riise

Skrevet av 14. desember 2016 av maja petrikke riise på Rørvik skole

Endeløs historie
7-Trusselen fra dypet handler om en gutt som heter Oscar han får krefter han ikke vet hva er og hvorfor han har dem. Dr. Død kidnapper han og han møter mange som er ligner han. 6 ungdommer fra 6 forskjellige land med forskjellige krefter blir alle kidnappet og havner sammen i en ubåt.

Jeg likte ikke boka. Jeg er ikke en tegneserieperson og syns den ikke hadde noen historie i det hele tatt. Spenningstoppene var borte. Den ble lang og lese og jeg mistet forståelsen på hele boka når alle kom med i halve boka. Jeg anbefaler den til aldersgruppen 12-15år hvis man liker tegneserier. Starten var ganske treg og den kom aldri helt i gang.
Terningkast:1


Theodor T. Rørdal

Theodor T. Rørdal

Skrevet av 14. desember 2016 av Theodor T. Rørdal på Rørvik skole

Sci-Fi tegneserie.
Terningkast: 3

7 – Trusselen fra Dypet er ikke nummer 7 i en serie, men den aller første i en tegneserie-serie.

Den handler om 6 ungdommer fra 6 forskjellige land som får tilført superkrefter, blant annet: kinetisk og superstyrke. Jeg syntes personlig den startet veldig brått og fikk ikke helt med meg hva som skjedde. Den ble helt grei etter hvert og gikk kanskje litt fort og litt dratt ut. Ideen var genial, men alt det negative ved selve «plotten» gjør boka ganske kjedelig.

Alt i alt vil jeg anbefale boka for de som virkelig liker Sci-Fi og tegneserier. De som foretrekker lange romaner vil nok mest sannsynlig ikke like denne boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen