7 døgn for oss

Anja Hitz, Charlotte Glaser Munch Cappelen Damm 2015 13 anmeldelser

Danske Kat, norske Silje og svenske Tessa møtes på Camp Focus, en skandinavisk selvutviklingsleir for unge jenter. Leiren er lagt til Vänersborg i Sverige i den andre uken av juli. De kjenner ikke hverandre og har ikke noe til felles, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andrine Sværen

Andrine Sværen

Skrevet av 11. desember 2015 av Andrine Sværen på Sagatun skule

7 døgn for oss – Ei eventyrleg reise
Glaser og Hitz

Boka var skikkelig bra, men det var meir ei jentebok. Alt i alt er boka ei bok som har mykje spenning med mykje følelsar. Det er ei av dei beste bøkene eg har lese. Eg gir boka terningkast 5.

3 jenter som kjem frå tre forskjellige land, møttest på camp focus. Alle jentene er der for å få fred frå foreldra og alt som skjer heime. Kat, den danske jenta, er meir voldeleg enn dei andre og vart sendt mot sin vilje. Silje, den norske jenta, er nervøs og sjenert. Tessa, den svenske jenta, reiste på leir for å få fri frå mora si som er rik. Då Kat blir kasta ut, møter ho Silje, som og vil heim. Dei bestemmer seg for å ta bilen til den eine leiaren. Dei møtte Tessa på vegen og ho blei med. Dei visste ikkje at dette var starten på eit eventyr.

Eg likte denne boka veldig godt. Det var ein fin historie om tre jenter som blir til ein. Eg følte verkeleg med personane som var med, og eg blei irritert på dei og glad viss dei klarte noko. Det beste med boka var kor forskjellige alle jentene var.


Roksana Wyrzycka

Roksana Wyrzycka

Skrevet av 8. desember 2015 av Roksana Wyrzycka på Hovedgården ungdomsskole

7 Døgn for oss- en positiv overraskelse

Boka 7 døgn for oss handler om tre jenter fra tre forskjellige land. Danske Kat (Katrine), norske Silje og svenske Tessa, som møtes på Camp Focus (skandinavisk selvutviklingsleir for unge jenter).
Alle jentene er ulike men det finnes en ting som de har felles. De vil ha en uke fri, uten foreldre, uten grenser. Tilfeldighetene måtte gjøre sånt at alle jentene var på vei i en «lånt» bil med hunden inni. Da de var på vei bestemte de seg for å løse opp de største problemene deres. Men greier de å gjøre alt sammen på en uke?
Boken er veldig ryddig og lett å forstå. Jeg likte ideen i første delen av boken, at man kunne se perspektiv fra hver av jentene, som gav mye større blikk på hva personen tenkte og følte. Boken har mye detaljer som gir følelse som om men er med i historien. Den er Jeg ville helst anbefale boken for jenter i aldersgruppen 11-16. Hvis du liker spenning og drama, er denne boken perfekt for deg.
Jeg synes a denne boken var den den beste jeg hadde lest så langt. Siden jeg likte boken veldig godt og at det skjedde noe spennende hele tiden, ville jeg gitt denne boken terningkast 5.


Verena Mesgol

Verena Mesgol

Skrevet av 3. desember 2015 av Verena Mesgol på Gulskogen ungdomsskole

Tre vidt forskjellige jenter. Det eneste de har tilfelles er Camp Focus. Men kanskje de har mer tilfelles enn øye kan se. Under all hud, hår og personlighet, er det kanskje mulig å finne en ting man liker, en ting man selv kjenner igjen. Og kanskje en vill roadtrip kan hjelpe med å finne ut det.

En ting jeg likte spesielt godt med boka var vennskapet. Silje, Tessa og Kat hadde aldri sett hverandre, eller snakket sammen før. De møtes for første gang på Camp focus, men er likevel så ulike.
Silje er blogger, hun er usikker og stille.
Tessa vil bli fri fra den rike kjendismoren.
Kat kunne ikke brydd seg mindre, hun er kommet til det punktet hvor hun driter i alt.

De har ingenting å snakke om, og derfor snakker de ikke. Men når Kat bestemmer seg for å stjele en bil(og en hund, bare for å få nevnt det), blir de to andre jentene med på en roadtrip, som ikke skulle være lengre enn til togstasjonen. Etter hvert finner de tre jentene en grunn til å snakke. Selv om de er så ulike som brun, blå og grønn, for når man maler en skog passer fargene jo perfekt sammen, som himmelen, jorda og trærne.

En ting man kan lære fra denne boka er at selv om noen er helt annerledes enn deg, betyr det ikke at det er umulig for dere og bli venner. Man må ikke dømme etter familie, penger eller måten noen er på. En person trenger ikke være basert på utseende, de kan være en helt annen enn det du ser. For selv de mest forskjellige personene kan bli de beste vennene.

Selv om boka var gøy å lese, manglet det noe og den nådde dessverre ikke opp til mine forventninger.
Jeg gir boka terningkast: 4

Gulskogen skole-LESDET


Pål Jeremy Tollefsrud

Pål Jeremy Tollefsrud

Skrevet av 30. november 2015 av Pål Jeremy Tollefsrud på Torpa barne- og ungdomsskole

7 døgn for oss
Pål 30.11.15
Det som skjer at det er tre tenåringer som møtes og blir venner etter hvert og er på rømmen.
Det som skjer er at en norske Silje og svenske Tessa og dansk Kat møtes på sommerleir camp Focus. De tre tenåringer kjenner ikke hverandre. De vil ikke ha noe med hverandre å gjøre. Noe skjer og alt snur, de starter med en reise mot nord med en lånt bil, tre jenter og en hund på rømmen. Etter hvert må de overnatte i et hotell og de prøver å få et rom, men de juger om alderen sin fordi man må være 18år for å bestille et rom.
Det som er bra er at det er synspunkta til alle og de forteller sin versjon av hva som kjede. Det som ikke er bra er at det er litt hulter til bulter.
Terningkast:4
Skrevet av Hitz Anja; Munch, Charlotte Glaser


Solveig Risa

Solveig Risa

Skrevet av 23. november 2015 av Solveig Risa på Slåtthaug Ungdomsskole

7 døgn for oss

Norske Silje, danske Kat og svenske Tessa har ingenting til felles, med unntak av at de alle tre skal tilbringe en uke på en selvutviklingsleir i Sverige denne sommeren. De vil absolutt ikke ha noe med hverandre å gjøre, men tilfeldighetene fører de tre jentene og en hund sammen inn i en lånt bil og ut på flukt. Denne turen skal vise seg å bli et fantastisk minne for alle tre. I tillegg til at de skaper et vennskap for livet, blir de også bedre kjent med seg selv.

Dette var en spennende bok, som jeg likte veldig godt. Jeg hadde ikke så høye forventninger til boken, men jeg ble positivt overasket. Jeg likte spesielt godt at det skjedde så mye hele tiden. Boken er veldig original, og jeg aldri har lest en liknende bok. Handlingen i boken er godt skildret, noe som førte til at man ble godt kjent med jentene, og også omgivelsene. Det eneste jeg ikke likte med denne boken var at forfatterne vekslet mellom å fortelle fra hver av jentenes perspektiv, og å fortelle fra en utenforstående sitt perspektiv. Jeg tror det hadde blitt bedre dersom de hadde valgt bare en av metodene.

Denne boken passer nok best for jenter, med tanke på at det er tre jenter i hovedrollene og dermed deres problemer og tanker vi får høre om (blant annet depresjon og menstruasjon).

Alt i alt en veldig god bok jeg virkelig kan anbefale.

Vis flere anmeldelser

Til toppen