7 døgn for oss

Anja Hitz, Charlotte Glaser Munch Cappelen Damm 2015 13 anmeldelser

Danske Kat, norske Silje og svenske Tessa møtes på Camp Focus, en skandinavisk selvutviklingsleir for unge jenter. Leiren er lagt til Vänersborg i Sverige i den andre uken av juli. De kjenner ikke hverandre og har ikke noe til felles, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marthe Kleppe

Marthe Kleppe

Skrevet av 15. november 2015 av Marthe Kleppe på Slåtthaug Ungdomsskole

Spennende komedie
Jeg har lest ‘’7 døgn for oss’’ av Charlotte Glaser Munch og Anja Hitz. Boken handler om norske Silje, danske Kat og svenske Tessa som møtes på en sommerleir. De er helt ulike og har ingenting til felles, men tilfeldighetene fører dem sammen. Det begynner med en spontan flukt vekk fra sommerleiren. Hvordan kan det gå når 3 helt ulike jenter og en hund er på flukt?
Boken er en blanding av en spenning og en komedie bok. Den begynner med at vi får vite at Kat er sendt på sommerleir mot sin vilje, og at hun er svært negativ til denne leiren. Jeg synes at det var en fin måte å starte boken på ettersom vi går rett på leirtemaet, uten av den starter rett i handlingen. Boken har ikke et vendepunkt, men den holder et greit tempo under hele fortellingen.
Ettersom forfatterne skildrer veldig godt og fortellingen er realistisk, så lever man seg veldig inn i boken, noe som gir boken ett pluss. Det er en veldig god ungdomsbok fordi den har tar opp vanlige problemstillinger, som en del ungdommer må forholde seg til, f.eks. psykiske problemer. Boken passer nok best til jenter fordi, den omhandler en del utfordringer som jenter må håndtere, som for eksempel da Silje fikk mensen uforberedt. Gutter kan også ha godt av å lese denne boken, slik at de kan lære litt mer om hvordan tenåringsjenter takler ulike problemer og hvordan de føler seg.
Alt i alt er det en fantastisk bok om hvordan tilfeldigheter kan føre til nye vennskap, og hva man kan oppnå om man står sammen.


Marthe Arne

Marthe Arne

Skrevet av 1. november 2015 av Marthe Arne på Slåtthaug Ungdomsskole

7 døgn for oss

Jentene som er helt forskjellig setter ut på et 7 dagers eventyr. Silje, Kat og Tessa kommer alle fra 3 ulike land. De treffes på en leir for jenter kalt Camp Focus, som er en selvutviklingsleir. Jentene har ikke noe særlig til felles, men raskt sender tilfeldighetene dem inn i en lånt bil, og med eierens hund. De reiser gjennom Sverige og Norge, og ender etter hvert opp i Lofoten. Det viser seg at turen deres har gitt dem, ikke bare et bånd for livet, men også et minne de sent vil glemme.

Denne boken opplevde jeg som en kjekk opplevelse. Slutten var veldig overraskende brå, og kunne gjerne blitt litt endret i forhold til det. Alt i alt var boken ganske bra, spesielt det at boken var fortalt fra 4 forskjellige synsvinkler. Tessa, Kat, Silje og Elisabeth (moren til Tessa). Dette gav et større overblikk i hva hver enkelt person følte og tenkte.

Jeg følte at dette var litt mer som en «jente-bok», men den er absolutt å anbefale. Siden boken var artig å lese, og det hele tiden skjedde noe, vil jeg gi denne boken terningkast 5.


Kristine Konningrud Bergan

Kristine Konningrud Bergan

Skrevet av 18. oktober 2015 av Kristine Konningrud Bergan på Furnes ungdomsskole

7 døgn for oss – en positiv overraskelse!

Silje er norsk, blogger, og sliter med depresjon. Kat/Katrine er dansk, vågal og liker å finne på mye tull. Tessa/Teresa er svensk, kjendisdatter og opptatt av kropp og utseende. Det eneste de har til felles er at alle tre skal tilbringe en uke på ”Camp focus”, en leir i Vänersborg, Sverige, for tenåringsjenter der hensikten med leiren er å jobbe med selvutvikling. Men isteden for å tilbringe en hel uke på ”Camp focus” ender jentene opp med å ”låne” en av instruktørenes bil og hund og reise gjennom både Sverige og Norge og ender til slutt opp i Lofoten. Jentene ender opp med å få en fantastisk fin friuke med mange nye opplevelser, samt at de knytter bånd for livet.

For det første vil jeg si at dette var en stor positiv overraskelse. Når jeg så coveret til boka og baksideteksten så jeg for meg at jeg ikke kom til å like boka, noe boka motbeviste ganske kjapt. Fortellingen i boka er veldig annerledes og ikke likt noe jeg har lest før, noe som gjør den veldig interessant. Flere ting som skjer i boka er ikke nødvendigvis noe som kunne ha skjedd i virkeligheten, men forfatteren gjør allikevel at jeg føler at det kunne skjedd, noe som er et stort pluss.
Hovedpersonene har veldig sterke og tydelige personlighetstrekk noe som gjør at jeg blir veldig godt kjent med dem, samt at forfatteren beskriver hovedpersonene veldig godt.
Handlingen i boka er veldig spennende og gjør at den er vanskelig å legge fra seg. En annen ting som gjør boka veldig god er at det hele tiden er mange ulike perspektiver i boka, fortellingen blir fortalt fra perspektivet til Kat, Tessa, Silje, Elisabeth(moren til Tessa) og også av alle tre jentene sammen. Dermed får man innblikk i hva de tre hovedpersonene, samt moren til Tessa føler og tenker.

Beskrivelsene i boka er gode, enten de er om omgivelsene, lukter lyder, personer osv. Jeg fant imidlertid ikke noe som trakk boka særlig mye ned, bortsett fra at noen av hendelsene i boka er mindre troverdige.
Slutten i boka er veldig brå og ikke godt forklart, noe som gjør at jeg er ganske sikker på at det kommer en nummer to av denne boka.
Jeg tror budskapet i boka er at man skal tørre å slippe seg litt løs, gjøre ting man ikke er så vandt til eller som ikke er innenfor Comfortsonen din, for det er sånn du knytter nye bånd, opplever nye ting og det kan hjelpe deg å finne deg selv!

Alt i alt en spennende og god bok som virkelig anbefales!
Terningkast: 5

Til toppen