7 døgn for oss

Anja Hitz, Charlotte Glaser Munch Cappelen Damm 2015 13 anmeldelser

Danske Kat, norske Silje og svenske Tessa møtes på Camp Focus, en skandinavisk selvutviklingsleir for unge jenter. Leiren er lagt til Vänersborg i Sverige i den andre uken av juli. De kjenner ikke hverandre og har ikke noe til felles, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tobias

Tobias

Skrevet av 17. desember 2015 av Tobias på Varteig skole

"7 døgn for oss" av Glaser og Hitz
"7 døgn for oss" er en relativt spesiell bok, der du gjennom boken både leser fra hver de tre jentenes perspektiv og fra tredjepersons perspektiv.
Boken handler om tre jenter fra Norge, Sverige og Danmark som møtes på Camp Focus. Alt går kanskje ikke som planlagt, men muligens som ønsket. På en helt vill tur uten noen faste mål møter de på mange utfordringer, ikke alle like lette å hanskes med.
Boken starter bitte litt tregt for min smak, men utover blir den bare bedre og bedre. Det er absolutt ikke den mest spennende boken, men den har noe helt spesielt, blant annet at målene hele tiden endrer seg.
Til tider var den litt ekkel, og språket var ikke alltid like fint, men det hører vel med når tre 16- år gamle jenter er på tur…
Handlingen i boken kunne uten tvil ha skjedd i virkeligheten, bare at det aldri i verden hadde blitt så mye oppstyr på nyhetene og på TV generelt hvis noe slikt hadde hendt. Til tider er også boken veldig morsom, og du kan helt klart kjenne deg igjen i enkelte tilfeller.
En dårlig ting med boken er nok at det til tider blir litt vel forvirrende hvor de er og hvor de skal, da de jo reiser hele tiden.
Jeg anbefaler boken mest til jenter i 13-15 års alderen, men den kan også leses av gutter i samme alder.
Terningkast første halvdel: 4
Terningkast siste halvdel: Sterk 5
Terningkast totalt: Svak 5


Andreas

Andreas

Skrevet av 15. desember 2015 av Andreas på Grim skole

7 døgn for oss er en litt merkelig bok, som er skrevet av Charlotte Glazer Munch og Anja Hirtz.
Boka er skrevet sånn at du ser verden fra 3 forskjellige perspektiv. Det er definitift en jente-bok, og jeg syntes ikke boka er noe spesielt for meg. Personlig så bryr jeg meg ikke om hva en dansk, en norsk og en svensk 16 åring gjør sammen. Boka handler om norske Silje, Svenske Tessa og danske Kat, som flykter fra "camp focus" med en bil som de "lånte".


Maria

Maria

Skrevet av 15. desember 2015 av Maria på Osterøy ungdomsskule

7 DØGN FOR OSS
Forfattarar: Anja Hitz, Charlotte Glaser Munch
Denne boka handlar om tre jenter som ikkje har noko til felles, men så legg dei ut på ei reise nordover og ender med å bli bestevenner.
Dette er ei bok med tre hovudpersonar. Prosjektet deira er at dei vil reise vekk frå camp fokus(som er leiren dei er på). Ingen av de vil vera der, men foreldra har sendt dei der. Når ei av jentene, Kat, blir forvist frå leiren, har dei som plan å reise til nord, Lofoten.
Eg syns boka var veldig treig i starten og det var litt forvirrande måten boka var delt opp i. Den var ganske kjedeleg heilt til dei hadde vore på reise ein stund. Då syns eg at den var heilt grei å lese.
Synsvinkelen bytter heile tida. Forfattaren har mislykkast litt med å dele den opp sånn. Du får eit inntrykk i kva dei tenkjer og korleis dei er som person, men det blir for mykje fram og tilbake mellom dei. Eg hadde håpa på at det vart fleire gutar med i boka. Denne boka passar best for jenter, syns eg.
Eg gir denne boka terningkast 2 fordi den var ikkje så veldig bra. Burde ikkje nominerast.


Joachim

Joachim

Skrevet av 15. desember 2015 av Joachim på Hvittingfoss skole

Friuke

7 døgn for oss er en bok som går ut på at tre jenter fra hvert sitt land møtes på en camp. Norske Silje, danske Kat og svenske Tessa Har ingen ting til felles. Men på grunn av tilfeldigheter havner de i en bil sammen på vei mot Lofoten.

Boka starter litt tregt og forvirrende, men tar seg raskt opp. Boka er spennende, og inneholder mange spenningstopper. Boka er skrevet med fine setninger som passer bra til karakterene. Boka var til tider litt utfordrende å lese, fordi det stadig dukket opp noen danske og svenske ord. Handling er delvis troverdig og lett å leve seg inn i. Det er vanneskelig og forutse handlingen. Det er mange gode beskrivelser i boka.Forfatterne har vært kreative. Jeg har ikke lest noe lignende før. Boka bør nomineres til uprisen terningkast: 5


Natalia N-a

Natalia N-a

Skrevet av 14. desember 2015 av Natalia N-a på Rørvik skole

Tema: 7 døgn for oss
Forfatter: Charlotte Glaser Munch og Anja Hitz
Boka handler om Silje, Kat og Tessa kommer fra 3 ulike land. De møtes på en sommerleir som de kaller «camp focus». De har ikke kjent hverandre fra før, og de har heller ikke noe til felles. Etter hvert planlegger de en spontan flukt vekk fra sommerleiren. De reiser gjennom Norge og Sverige, og de ender opp i Lofoten. Den opplevelsen vil de 3 jenter aldri glemme.
Boka blir fortalt i 4 forskjellige vinkler. Silje, Kat, Tessa og Elisabeth (moren til Tessa). Boka er skrevet på en lett måte. Det vil si at man forstår innholdet godt og man leser boka fort. Da jeg lest boka følte jeg at jeg er med jenter på den turen. Beskrivelser i boka er gode, enten det lukt, personer eller lyder.
Jeg anbefaler boka fordi den er veldig interessant, og fangende. Boka passer for ungdommer, både for jenter og gutter. Siden boka var artig å lese gir jeg den boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Verena Mesgol

Verena Mesgol

Skrevet av 3. desember 2015 av Verena Mesgol på Gulskogen ungdomsskole

Tre vidt forskjellige jenter. Det eneste de har tilfelles er Camp Focus. Men kanskje de har mer tilfelles enn øye kan se. Under all hud, hår og personlighet, er det kanskje mulig å finne en ting man liker, en ting man selv kjenner igjen. Og kanskje en vill roadtrip kan hjelpe med å finne ut det.

En ting jeg likte spesielt godt med boka var vennskapet. Silje, Tessa og Kat hadde aldri sett hverandre, eller snakket sammen før. De møtes for første gang på Camp focus, men er likevel så ulike.
Silje er blogger, hun er usikker og stille.
Tessa vil bli fri fra den rike kjendismoren.
Kat kunne ikke brydd seg mindre, hun er kommet til det punktet hvor hun driter i alt.

De har ingenting å snakke om, og derfor snakker de ikke. Men når Kat bestemmer seg for å stjele en bil(og en hund, bare for å få nevnt det), blir de to andre jentene med på en roadtrip, som ikke skulle være lengre enn til togstasjonen. Etter hvert finner de tre jentene en grunn til å snakke. Selv om de er så ulike som brun, blå og grønn, for når man maler en skog passer fargene jo perfekt sammen, som himmelen, jorda og trærne.

En ting man kan lære fra denne boka er at selv om noen er helt annerledes enn deg, betyr det ikke at det er umulig for dere og bli venner. Man må ikke dømme etter familie, penger eller måten noen er på. En person trenger ikke være basert på utseende, de kan være en helt annen enn det du ser. For selv de mest forskjellige personene kan bli de beste vennene.

Selv om boka var gøy å lese, manglet det noe og den nådde dessverre ikke opp til mine forventninger.
Jeg gir boka terningkast: 4

Gulskogen skole-LESDET

Til toppen