Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mina

Audiens

Skrevet av 1. desember 2022 av Mina på Lom ungdomsskule

Audiens er den fjerde boka i serien Halve kongeriket. Boka er ein moderne kjærleikshistorie om å få være den ein vil være, få den ein ynskjer seg – og om at også eit kongeleg hjarte kan knuse.

Boka handlar om at gjengen drar til Lofoten i sommarferien, og Kalle har ein hemmeleg plan: Han skal vinne tilbake Lena. Men i surfeparadis er det ikkje kronprinsen som er konge, og dei lokale heltane stel både jentene og stoltheita hans. Klarar Kalle å vinne tilbake prinsessa og heile kongeriket?

Eg tykte boka var litt spennande nokre gonger, men den var og litt tam til tider. Alt i alt var boka heilt ok. Eg gjev ho terningkast 3.


Adele Andersen

kronprinsen

Skrevet av 30. november 2022 av Adele Andersen på Eide ungdomsskole

Jeg leste boka Audiens. I boka møter du Kalle som er kronprins. Kalle blir lei av alt kongesakende og bestemmer seg for å rømme til Lofoten med vennene sine. Samtidig har det akkurat blitt slutt mellom Kalle og Lena. Kalle har bestemt seg for at han skal vinne henne tilbake. Det kommer ett par hindringer for Kalle når de lokale heltene dukker opp og stjeler både jentene og stoltheten hans.
Denne boken startet veldig sakte, men du kommer inn i den etter hvert. Denne boken er for de som liker rolige bøker. Det ikke er så mye spenning i den, som gjør at det ikke blir så gøy å lese. Det jeg synes var veldig bra med måten de skrev boka på var at de fikk med veldig mye av ordbruken vi ungdommer bruker i dag. Det gjør det mye enklere å henge med i boka og føle med hovedkarakteren.
Jeg gir denne boka terningkast 2


Edvard Telnes

Prinsessen som ikke ville hjem

Skrevet av 29. november 2022 av Edvard Telnes på Fevik skole

Jeg syntes at boka var grei med fin hastighet i historien. Målet i historien var enkelt å forstå, siden det var etablert tidlig. Jeg liker at boken forteller tankene og historiene bak de ulike personene, og jeg syns forfatteren gjør dette på en ganske bra måte, men det er altfor mange personer man må huske i starten av boken. Det liker jeg ikke. Jeg syntes at det er best når personene blir introdusert litt etter litt. Det var en mulighet for å gjøre det når de satt på et fly i starten av boken. Her kunne det vært brukt noe mer tid, slik at ting ble lettere å forstå.
Denne boken er en kjærlighetsbok, og jeg som vanligvis ikke liker sånne bøker, likte fortsatt denne. Jeg vil at denne boken skal nomineres til Uprisen. En av grunnene er at tempoet i historien er noe jeg sjeldent ser. Det var med på å gjøre denne boka god!
Jeg anbefaler den til andre som liker bøker med rolige historier.
Jeg gir boka terningkast fem.


AB

Kronprinsen med alt for høye forventninger.

Skrevet av 28. november 2022 av AB på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Audiens” av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Historien baserer seg på en flørt, som ifølge selveste kronprinsen, tok slutt altfor tidlig. Han lever i en verden der alt handler om å få tilbake tenåringsmoren Lena. Samtidig som det her skjer skal de få hjem barndomsvenninna Ingrid, som har satt seg selv ut på farlige veier.

Det er en bok som er full av kjærlighet, stress, ensomhet og sjalusi. Forfatteren er flink til å legge seg ned på ungdommens nivå og tar med slang og uttrykk som vi bruker til daglig. Språket ellers i boka er enkelt og forståelig, man trenger ikke ha ett stort ordforråd for å forstå hva forfatteren vil få frem. Hovedkarakteren sine følelser går i en berg og dalbane noe som gjør at historien får et litt mer virkelighetspreg. Dette liker jeg.

Ved første øyekast synes jeg ikke at den boka her så spennende ut. Permen mintes litt ut som en bok noen 6. klassinger kan ha skrevet. Den vekte ikke interesse. Jeg skulle også ønske at det kunne vært enda mer virkelighetsnært, at du kunne relatert eller lært noe av den. Som for eksempel, skrevet mer om det presset kronprinsen følte på om å bli en “mann”. Men han var jo en mann, hva var de negative følgene for hans tanker. Det hadde helt klart blitt en helt annen bok da. En mer relaterende bok som jeg hadde likt bedre.

Ternigskast 3


Henriette

Anmeldelse "Audiens"

Skrevet av 24. november 2022 av Henriette på Rana ungdomsskole

Audiens er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Dette var en bra bok fordi den er realistisk og forfatterne skriver om noe som kan skje og da klarer man å se det for seg, som i en film. Det er en ungdomsbok som handler om en gutt som vil bli sammen med den gamle kjæresten sin, så han prøver å gjøre alt for å bli sammen med henne igjen.

Boka audiens er en god bok, jeg liker den fordi man kan enkelt fantasere om hva som skjer i boka. Den er også realistisk og interessant fordi det skjer mye forskjellig. Det kan likevel bli litt kjedelig noen ganger fordi noe av det samme skjer om og om igjen, som at Kalle ikke vet om han egentlig vil bli sammen med Lena igjen eller ikke.

Jeg synes at hovedpersonen kunne blitt mer beskrevet, forfatterne kunne skrevet litt mer om hvordan han så ut, da ville det blitt enklere å se han for seg i hodet. Men det er flere bøker om halve kongeriket så hvis jeg hadde lest de hadde jeg sikkert klart å danne meg et bilde av han.

Denne boka burde bli nominert til uprisen fordi det er en god og spennende ungdomsbok, selv om den er litt kjedelig av og til, jeg gir den terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen