Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 26 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mie

Godt tilpasset målgruppen

Skrevet av 2. desember 2022 av Mie på Bråtejordet skole

Audiens er en bok skrevet av forfatterne Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug og det er bok nummer 4 i serien halve kongeriket. Serien halve kongeriket handler om en vennegjeng på videregående bestående av blant annet kronprinsen og prinsessen. Denne boka handler om vennegjengen som prøver å redde hjem Ingrid fra Lofoten og Falk.
Hovedpersonen Kalle går gjennom en tøff tid og han har veldig fokus på det å skulle være bra nok og fremstå som en «mann». Dette er en følelse eller en problemstilling som mange kan føle på i dag og det gjør at boka fremstår realistisk og aktuell for dagens samfunn og ungdom. Boka har mange forskjellige karakterer med ulike meninger og følelser og det gjør at de fleste kan relatere til hvert fall en av dem. Den har også et tilpasset språk som gjør at den passer veldig godt til målgruppa.
Boka har et rolig tempo som gjør at jeg til tider kan synes den blir litt kjedelig. Dette er fordi ting beveger seg veldig sakte fremover og til tider skjer det ikke så mye. Den bygger heller ikke opp spenningen mot et høydepunkt, noe som jo gjør at man ikke får den samme spenningsfølelsen.
Alt i alt så synes jeg dette er en bra bok, som tar for seg aktuelle temaer og formidler et viktig budskap. Den går litt tregt fremover, men jeg synes likevel at den fortjener en sterk 4 eller en svak 5.


Mina

Audiens

Skrevet av 1. desember 2022 av Mina på Lom ungdomsskule

Audiens er den fjerde boka i serien Halve kongeriket. Boka er ein moderne kjærleikshistorie om å få være den ein vil være, få den ein ynskjer seg – og om at også eit kongeleg hjarte kan knuse.

Boka handlar om at gjengen drar til Lofoten i sommarferien, og Kalle har ein hemmeleg plan: Han skal vinne tilbake Lena. Men i surfeparadis er det ikkje kronprinsen som er konge, og dei lokale heltane stel både jentene og stoltheita hans. Klarar Kalle å vinne tilbake prinsessa og heile kongeriket?

Eg tykte boka var litt spennande nokre gonger, men den var og litt tam til tider. Alt i alt var boka heilt ok. Eg gjev ho terningkast 3.


Adele Andersen

kronprinsen

Skrevet av 30. november 2022 av Adele Andersen på Eide ungdomsskole

Jeg leste boka Audiens. I boka møter du Kalle som er kronprins. Kalle blir lei av alt kongesakende og bestemmer seg for å rømme til Lofoten med vennene sine. Samtidig har det akkurat blitt slutt mellom Kalle og Lena. Kalle har bestemt seg for at han skal vinne henne tilbake. Det kommer ett par hindringer for Kalle når de lokale heltene dukker opp og stjeler både jentene og stoltheten hans.
Denne boken startet veldig sakte, men du kommer inn i den etter hvert. Denne boken er for de som liker rolige bøker. Det ikke er så mye spenning i den, som gjør at det ikke blir så gøy å lese. Det jeg synes var veldig bra med måten de skrev boka på var at de fikk med veldig mye av ordbruken vi ungdommer bruker i dag. Det gjør det mye enklere å henge med i boka og føle med hovedkarakteren.
Jeg gir denne boka terningkast 2


Edvard Telnes

Prinsessen som ikke ville hjem

Skrevet av 29. november 2022 av Edvard Telnes på Fevik skole

Jeg syntes at boka var grei med fin hastighet i historien. Målet i historien var enkelt å forstå, siden det var etablert tidlig. Jeg liker at boken forteller tankene og historiene bak de ulike personene, og jeg syns forfatteren gjør dette på en ganske bra måte, men det er altfor mange personer man må huske i starten av boken. Det liker jeg ikke. Jeg syntes at det er best når personene blir introdusert litt etter litt. Det var en mulighet for å gjøre det når de satt på et fly i starten av boken. Her kunne det vært brukt noe mer tid, slik at ting ble lettere å forstå.
Denne boken er en kjærlighetsbok, og jeg som vanligvis ikke liker sånne bøker, likte fortsatt denne. Jeg vil at denne boken skal nomineres til Uprisen. En av grunnene er at tempoet i historien er noe jeg sjeldent ser. Det var med på å gjøre denne boka god!
Jeg anbefaler den til andre som liker bøker med rolige historier.
Jeg gir boka terningkast fem.


AB

Kronprinsen med alt for høye forventninger.

Skrevet av 28. november 2022 av AB på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Audiens” av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Historien baserer seg på en flørt, som ifølge selveste kronprinsen, tok slutt altfor tidlig. Han lever i en verden der alt handler om å få tilbake tenåringsmoren Lena. Samtidig som det her skjer skal de få hjem barndomsvenninna Ingrid, som har satt seg selv ut på farlige veier.

Det er en bok som er full av kjærlighet, stress, ensomhet og sjalusi. Forfatteren er flink til å legge seg ned på ungdommens nivå og tar med slang og uttrykk som vi bruker til daglig. Språket ellers i boka er enkelt og forståelig, man trenger ikke ha ett stort ordforråd for å forstå hva forfatteren vil få frem. Hovedkarakteren sine følelser går i en berg og dalbane noe som gjør at historien får et litt mer virkelighetspreg. Dette liker jeg.

Ved første øyekast synes jeg ikke at den boka her så spennende ut. Permen mintes litt ut som en bok noen 6. klassinger kan ha skrevet. Den vekte ikke interesse. Jeg skulle også ønske at det kunne vært enda mer virkelighetsnært, at du kunne relatert eller lært noe av den. Som for eksempel, skrevet mer om det presset kronprinsen følte på om å bli en “mann”. Men han var jo en mann, hva var de negative følgene for hans tanker. Det hadde helt klart blitt en helt annen bok da. En mer relaterende bok som jeg hadde likt bedre.

Ternigskast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen