1992

Jon Ewo Cappelen Damm 2015 13 anmeldelser

Norge er preget av mange års okkupasjon og vannskjøtsel av russerne. Søskenparet Irina og Karl er i livsfare. De må frakte en pakke med hemmelige dokumenter fra Narvik til Norges hovedstad, Stavanger. Foran dem venter veisperringer og soldater. Bak dem Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Odd Carlo Jacaba Tollefsrud

Odd Carlo Jacaba Tollefsrud

Skrevet av 30. november 2015 av Odd Carlo Jacaba Tollefsrud på Torpa barne- og ungdomsskole

1992
Navn: Odd CarloJT
Året er 1992. To unge mennesker, Irina og broren Karl, har fått et ansvar som setter dem i livsfare. De må frakte en pakke med hemmelige dokumenter fra Narvik til Norges hovedstad, Stavanger.
Foran dem venter veisperringer og soldater. Dødsskvadroner under ledelse av Anders Jedde har tatt opp jakten. Jedde er nødt til å få tak i de papirene. Fordi de avslører forbrytelsene han har begått mot menneskeheten.

Det jeg liker: Det jeg liker med denne boka, er at Karl måtte være på en gate, der som er fullt av rikinger. Han tigga, og han fikk pengene, akkurat som planlagt.
Det som jeg ikke liker: Det som jeg ikke liker med denne boka, er at boka har for mange sider.

Den personen som har skrivet boka er: Jon Ewo
Anmeldelsen skrevet av Odd Carlo Tollefsrud
Jeg gir boka terningkast 4


Tobias Øverbye

Tobias Øverbye

Skrevet av 29. november 2015 av Tobias Øverbye på Hovedgården ungdomsskole

1992
Irina har fått seg jobb i Narvik og skal jobbe hos en gammel mann for å late som om hun er veldig glad i ham. Mens hun bor hos ham, skal hun holde øye med en dokumentmappe som inneholder viktige papirer. Når den gamle mannen blir skutt, må Irina ta med seg den ubrukelige broren Karl å reise. Reisen kan bli vanskelig da de har militæret og vakter etter seg.
Denne boken er en spennende kjærlighetsroman som handler om Irina på 20 år, og Karl på 18 år. Sammen skal de prøve og frakte noen veldig viktige papirer til Stavanger. På veien møter de mange vakter og militæret som prøver og stoppe dem. Det er spenning fra start til slutt, og jeg likte at det plutselig skjedde uventede hendelser og ting som gjorde at det ble spennende å lese videre. Jeg syntes språket i boken var bra, fordi da ble det lett og få med seg hva som skjer i boka.
Boka er delt inn i kapitler som ser ting fra de forskjellige hovedpersonene sin side. Det kunne for eksempel være et kapitel der man så ting fra Karl sine øyne. Dette syntes jeg var litt vanskelig å forstå i starten av boka, men jeg skjønte det mer etter hvert som jeg leste i boken. Jeg syntes at boken av Jon Ewo var spennende fra start til slutt og velger å gi denne boken en 5-


Ole Martin Strømnes

Ole Martin Strømnes

Skrevet av 4. november 2015 av Ole Martin Strømnes på Varteig skole

1992

Irina har fått seg jobb i Narvik og skal være hos en gammel mann for å late som om hun er veldig glad i ham, hun skal nemlig holde øye med en mappe som inneholder viktige papirer. Da mannen blir drept av noen samiske terrorister må Irina ta med seg mappen og den tomsete broren sin Karl på reise, helt fra Narvik til Stavanger med de viktige papirene. Det er farlig, fordi at de har hele Norges regjering og militær etter seg…

Dette er en spennende roman som handler om Irina på 20 år og Karl på 18 år. Sammen må de prøve å komme seg til Stavanger med noen veldig viktige papirer. På ferden møter de på militæret og andre utfordringer. Dette var rett og slett en spennende bok. Det var spenning hele tiden, og ting kom brått på, og det likte jeg Språket i boka var ikke så bra i begynnelsen, men det bedret seg etter hvert. Det var lett å få med seg innholdet og det var bra skrevet av Jon Ewo.

Boka var delt inn i kapitler som så ting fra de forskjellige hovedpersonene sin side, det kunne for eksempel være et kapitel der man så ting fra Karl sine øyne. Dette syntes jeg var bra og det var en fin måte å fortelle på.

Jeg velger å gi denne boka terningkast 5, fordi at det var spenning hele veien, og ting kom brått på, så det var bra, men jeg syntes ikke den er bra nok for å bli nominert til uprisen.

Terningkast: 5

Til toppen