1957

Jon Ewo Cappelen Damm 2014 24 anmeldelser

KOMMER I SEPTEMBER! Året er 1957. Norge er styrt av Heinrich Himmler og SS. Monika er 16 år og har begynt å tvile. Før mente hun at det var hennes plikt å gifte seg med den 17-årige SS-kadetten Erik. Hun Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Adu

Adu

Skrevet av 18. september 2015 av Adu på Osterøy ungdomsskule

1957
Denne boken er en kjærlighets bok. Og det startet rett inn. Boken handler om en jente som var forelsket i en gutt, også kommer en annen gutt som hun liker. Det er en annen bok som heter 1920. Boken begynner med at, hun jenta som forteller om den første gutten.
Boka var ikke vanskelig å legge den ned. Og hoved personen er Monika. Jeg kjedet meg, fordi jeg ikke likte boken. Jeg ville ha gitt den terningkast tre fordi den boken er for folk som liker å lese.


Vikash Shaw

Vikash Shaw

Skrevet av 15. desember 2014 av Vikash Shaw på Åkra ungdomsskole

‘`1957’`
Boka 1957 handlar om ei jente som heiter Monika. Hu er 16 år og skal gifte seg med ein SS. Det har hu fått beskjed om av onkelen hennas Heinrich Himmler. Men så kommer det ein gut frå dei slemme (dei raude) som heiter Hans. Hu blir forelska i han. Så må hun velje om hu skal til Hans som hu elskar eller følgje ordrar frå onkelen sin. Det er ikkje onkelen hennas, men hu kalle han for onkel. Hu vil være ein av neo-nazisime i tillegg vil hu være saman med Hans.
Eg synest at boka ikkje var kjekt. Det handlar om kjærleg het og det er ikkje min greie. eg gir den Terningkast:1


Tobias Fjugstad Flaate

Tobias Fjugstad Flaate

Skrevet av 15. desember 2014 av Tobias Fjugstad Flaate på Orerønningen ungdomsskole

Historisk korrekt
"1957", er en fiktiv historie som følger Monika gjennom en periode i livet hennes, i det nazist okkuperte Norge. Hun mente før at det var hennes plikt å gifte seg med SS-kadetten Erik. Men etterhvert begynner hun å stille spørsmål til SS, og onkelen hennes, Heinrich Himmler, som styrer SS.

Plutselig møter hun en kar som heter Hans. Han er en del av fienden, også kalt "de røde." Hun står i en situasjon hun aldri trodde hun skulle stå ovenfor. Hvem skal hun velge? Skal hun følge onkelens ordre, eller skal hun følge hjertet.

Jeg synes boka var meget god og spennende. Det er morsomt å lese om noe som faktisk kunne ha skjedd hvis Hitler ikke hadde dødd, og om Tyskland hadde fått kontroll over Norge. Dette er en slik bok som det er synd å lese ut.

Jeg vil boka terningkast 5, fordi det var en gripende bok, som på en god måte viser hva som kunne ha skjedd.


Trygve

Trygve

Skrevet av 15. desember 2014 av Trygve på Children's International School

1957 er en bok om hva som ha skjedd. Nazi Tyskland vant 2. Verdenskrig, og Hitler ble drept av en bombe. Heinrich Himmler drar til Norge med SS. Selve handlingen foregår i 1957. 16 år gamle Monika må gifte seg med SS-kadett. Monika er aktiv i neo-nazismen, og har spilt i flere propagandavideoer. Alt endrer seg når hun møter Hans. Han er en av "de røde", fienden. Monika blir påvirket av ham, og endrer syn på verden.

Denne boken er interessant, og har en sterk historie om død, liv og kjærlighet. Jeg mener at boken holder høy kvalitet. Terningkast 6.


Rebekka Derås-de Jong

Rebekka Derås-de Jong

Skrevet av 15. desember 2014 av Rebekka Derås-de Jong på Children's International School

Året er 1957 og nazistene har vunnet krigen. Monika er 16 år og bor i Norge. Hun er pliktoppfyllende og ivrig i neo-nazismen. Hennes filleonkel er selveste Heinrich Himmler.
Snart skal hun også gifte seg med Erik, en SS-soldat, og hun føler det som sin plikt å gifte seg slik at hun kan hjelpe til og lage nye soldater. Men så møter hun Hans. De blir kjærester, og Monika vet ikke hvem hun skal velge. Enda verre er det at Hans er en av "de røde". Opprørerne, fienden.

Denne romanen om hva som kunne ha skjedd, er en gripende historie. Det er en lærerik og spennende historie som griper meg, og jeg hadde ikke lyst til å slutte og lese. For min del kan denne boken helt klart vinne uprisen.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen