1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk Aschehoug 2017 13 anmeldelser

Johanna og Georg har vore bestevener heile livet. No treng dei ei pause. Når dei havnar i same klasse på ungdomsskulen, og Georg startar fyrste time med å fortelje om at kattane deira knulla i ferien, finn Johanna ut at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lina

Lina

Skrevet av 14. desember 2017 av Lina på Ringshaug ungdomsskole

Boka 1000 dager handler om Johanna og Georg som har vært venner hele livet. De skal starte på ungdomskolen, og de skal begynne i samme klasse. I sommerferien så Georg og Johanna noe Georg kalte et naturfenomen, men det tenkte ikke Johanna. Hun syntest det var veldig ekkelt. På første skoledag, på en helt ny skole forteller Georg om denne hendelsen. Johanna syntes det var veldig flaut at han skulle fortelle om akkurat det, og bestemmer seg for at de må ha en pause fra hverandre gjennom hele ungdomskolen.
Jeg synes at boka var både morsom, rar og en litt annerledes bok enn det jeg pleier å lese. Den var på nynorsk, men likevel veldig lettlest og ganske kort. Hvis du vil lese en bok på nynorsk for første gang vil jeg anbefale denne. Det er ikke sikkert du behøver å slå opp et ord en gang. Boka var kanskje litt barnslig, og litt treg. Jeg vil anbefale den for 6.-8. klassinger, som vil lese en litt rar og humoristisk bok.

Jeg gir boka terningkast 5, og synes at boka burde nomineres til uprisen.


Julie Bjørnetun Sandvik

Julie Bjørnetun Sandvik

Skrevet av 14. desember 2017 av Julie Bjørnetun Sandvik på Luster ungdomsskole

Populær utan Georg i 1000 dagar?
Når Johanna byrjar på ungdomsskulen blir alt annleis. Ho blir mobba fordi ho er bestevenn med teite Georg, som gjer at ho tek eit dumt val. Eit val som forandrar livet hennar!
Johanna og Georg er både naboar og bestevenar. Johanna skjønnar første dagen på ungdomsskulen at det er teit å ha ein gut som bestevenn, og ho vel å setje venskapet deira på pause i 1000 dagar til ungdomsskulen er slutt. Georg blir sur, men det bryr ikkje Johanna seg om fordi ho har fått to nye bestevenar; Martine og Ingeborg. Johanna kjenner på det at ho saknar Georg, men prøver å skjule det. Johanna merkar at ho har komme i puberteten og det støtar mot i ulike situasjonar. Martine og Ingeborg hjelper å planleggje bursdagen til Johanna der alt skjer. Johanna må fortelje kven ho er forelska i og det endar med at ho seier ho er forelska i Johannes som er hovudpersonen i favorittboka hennar. Kva vil skje når dette vert oppdaga? Og vil helten dukke opp her, eller vil heile livet blir snudd på hovudet?
Boka var både spennande og morosam fordi eg kjente meg igjen. Det var mykje ungdomsdrama som gav meg frampeik og idear om kva som kom til å skje vidare. Denne boka passar til både gutar og jenter som likar spesielt drama og humor og som vil ha ei bok som du kjenner deg igjen i. Eg gje terningkast 5- fordi det var ei god bok med drama, humor og litt spenning men det kunne gjerne vore meir action.


Linn

Linn

Skrevet av 14. desember 2017 av Linn på Korgen sentralskole

Boka 1000 dager handler om Johanne og Georg. De var bestevenner. I ferien skjer det noe Johanne ikke vil at noen skal vite. Men første skoledag sier Gerog det til hele klassen på den nye skolen. Johanne blir skikkelig flau og bestemmer seg for at Georg ikke er kul nok lenger. Johanne avslutter vennskapet, de ikke skal bli venner igjen før ungdomsskolen er over, om 1000 dager. Boksa slutter som jeg forventet.
Boka var litt treig. Den var på nynorsk som jeg mener gjorde den tunglest. Boka hadde en litt teit humor over seg, den type humor 6-7. klassinger syns er morsomt. Jeg syns også boka var litt drøy i og med at den handlet om 12. åringer. Eksempler på det er når Sarah med h sa til Johanne at hun er kåt på Georg.
Boka får en 3+ av meg.


Rebekka Brun Vigdal

Rebekka Brun Vigdal

Skrevet av 12. desember 2017 av Rebekka Brun Vigdal på Luster ungdomsskole

Pause på 1000 dagar
Boka handlar om Johanna og Georg, dei har nettopp begynt på ungdomsskulen og har komme i same klasse. Johanna vil brått sette vennskapet på ein pause fordi Georg seier at kattene deira para i sommarferien. Akkurat det let Johanna gå, men etter at ei av dei nye jentene seier at ho er forelska i Georg vil ho ta ein pause frå vennskapet. I løpet av denne pausen får Georg nye venner frå klassen og klassen over, medan Johanna berre har vennar i klassen.
Etter ein stund so blir ho gode vennar med Martine og Ingeborg at dei begynnar å henge saman i fritida. I ein av bursdagane til Johanna so ser Synne (ei av dei populære) at katten til Johanna blør og at alle kattungane er døde, det dei ikkje veit er at det var ein kattunge som overlevde. Men etter den stunda hadde dei ringt Georg og fått han til å sjekke kva som er gale med Perla og det var han som sa at det ikkje var igjen nokon levande kattungar. Etter denne dramatiske hendinga seier alle jentene utanom Johanna at dei skal spela "flasketuten peikar på". Og når flaske treff Johanna må ho sei kven ho likar, men ho fortel om ein som heiter Johannes, det er ein karakter i ei av hennar favorittbøker. Og når dei kjem tilbake til skulen skal dei skrive om favorittboka, blir det drama. Nokre dagar etter det vil læraren deira lese opp ein av bokmeldingane, og no skjer det ting. Kan hende er ho forelska i ein bokkarakter? Kan det vere at Johanna ikkje er til å stole på? Kven skal no hjelpe jenta?

Eg synst danna boka var litt rar, men og litt god. Det var mange kallenamn til folk som «Peder med nummer 7 på ryggen» og «Sarah med h», det var mange vaksne ord i denne boka som var vanskelege, og som gjorde det vanskeleg å forstå nokre delar i teksten. Eg gje denne boka ein 3+


mathilda.N.

mathilda.N.

Skrevet av 8. desember 2017 av mathilda.N. på Grov skole

«1000 dagar» er en god, passe lang bok. I starten syntes jeg egentlig den var litt rar og nesten litt ubehagelig å lese fordi forfatteren hadde fått hovedpersonen til å være så opphengt i et ord hun ikke visste hva betydde. Da ble det egentlig litt ubehagelig å lese den.
Boka handler om en jente ved navn Johanna som har en bestevenn som heter Georg. De skal snart starte på ungdomskolen. Det syns Johanna er bra. Hun elsker skole. Men i sommerferien skjer det noe med katten til Johanna og katten til Georg som Johanna helst ikke vil at noen skal vite. Når Georg da sier dette høyt i klassen, vil ikke Johanna være venn med han mer. Hun vil ta pause fra vennskapet.
Karakter: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen