1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk Aschehoug 2017 11 anmeldelser

Johanna og Georg har vore bestevener heile livet. No treng dei ei pause. Når dei havnar i same klasse på ungdomsskulen, og Georg startar fyrste time med å fortelje om at kattane deira knulla i ferien, finn Johanna ut at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lana

Lana

Skrevet av 6. mars 2019 av Lana på Søfteland Skule

Eg har bare lest utdraget og eg synstest at utdraget var litt spennende, men går det ann å ta en 1000 dagers pause fra sin bestevenn. Det synstest iallefall ikkje eg. Eg gir dette utdraget en 3 av 6


Selma Eikeland

Selma Eikeland

Skrevet av 15. desember 2017 av Selma Eikeland på Grim skole

Realistisk og godt skrevet

“1000 dagar” handler om Johanne som begynner på ungdomsskolen, men som raskt finner ut at hun ikke kan være venn med Georg, som hun har vært bestevenn med hele livet, fordi han er for barnslig og fordi hun er redd de andre i klassen skal tro at hun er forelska i ham. Derfor bestemmer hun seg for å sette vennskapet på pause helt til de er ferdige på ungdomsskolen, altså 1000 dager.

Jeg likte denne boken mye bedre enn de andre bøkene som jeg har lest i forbindelse med uprisen. Jeg likte å høre om hovedpersonen, som jeg kan kjenne meg mye igjen i og jeg er veldig glad for at boken er skrevet på nynorsk. Språket hadde god flyt og boken var ikke for lettlest, slik jeg synes mange ungdomsbøker ofte blir. Det gikk likevel raskt å lese boken, jeg brukte litt over to timer på den. Handlingen er ikke nødvendigvis så veldig spennende hele tiden, men det synes jeg heller ikke den trenger å være. Det er i hovedsak språket jeg tenker på når jeg leser.

Johanna tenker mye på Victoria og Johannes fra Knut Hamsuns “Victoria”. Jeg leste den boken for ett år siden og likte den veldig godt, noe som nå gjorde at jeg kunne identifisere meg enda mer med hovedkarakteren. Frykten for å bli sett på som rar og annerledes er noe de fleste ungdommer har kjent på, og for hovedpersonen fører dette til at hun føler at hun ikke kan være venn med Georg lenger. Boken er veldig realistisk og det er lett å leve seg inn i handlingen. Jeg liker at den ikke blir for dramatisk, for da hadde den mistet litt av troverdigheten. For min del kunne den godt vært på hundre sider til, fordi jeg likte den så godt.

Jeg gir denne boken en sterk femmer, og jeg synes definitivt at den burde nomineres til uprisen.


John-Emil

John-Emil

Skrevet av 15. desember 2017 av John-Emil på Kårvik skole

Boka heter 1000 dager fordi Johanna vil ikke være venn med Georg i 1000 dager. Johanna og Georg har vært bestevenner hele livet, Men en dag har begge blitt så gamle at de skal begynne på ungdomskolen, dagen før skolestart innser Johanna at Georg er veldig teit og barnslig når han viser henne et rart naturfenomen. Så hun vil sette vennskapet på pause til etter hele ungdomskolen, fordi hun ble mobba av å være med han. Boka var på nynorsk så den var egentlig litt vanskelig i starten men så tenkte jeg ikke mer på det. Boka var litt merkelig men også var den ganske bra. Jeg gir boka terningkast 4 og synes den burde nomineres til uprisen.


Lina

Lina

Skrevet av 14. desember 2017 av Lina på Ringshaug ungdomsskole

Boka 1000 dager handler om Johanna og Georg som har vært venner hele livet. De skal starte på ungdomskolen, og de skal begynne i samme klasse. I sommerferien så Georg og Johanna noe Georg kalte et naturfenomen, men det tenkte ikke Johanna. Hun syntest det var veldig ekkelt. På første skoledag, på en helt ny skole forteller Georg om denne hendelsen. Johanna syntes det var veldig flaut at han skulle fortelle om akkurat det, og bestemmer seg for at de må ha en pause fra hverandre gjennom hele ungdomskolen.
Jeg synes at boka var både morsom, rar og en litt annerledes bok enn det jeg pleier å lese. Den var på nynorsk, men likevel veldig lettlest og ganske kort. Hvis du vil lese en bok på nynorsk for første gang vil jeg anbefale denne. Det er ikke sikkert du behøver å slå opp et ord en gang. Boka var kanskje litt barnslig, og litt treg. Jeg vil anbefale den for 6.-8. klassinger, som vil lese en litt rar og humoristisk bok.

Jeg gir boka terningkast 5, og synes at boka burde nomineres til uprisen.


Julie Bjørnetun Sandvik

Julie Bjørnetun Sandvik

Skrevet av 14. desember 2017 av Julie Bjørnetun Sandvik på Luster ungdomsskole

Populær utan Georg i 1000 dagar?
Når Johanna byrjar på ungdomsskulen blir alt annleis. Ho blir mobba fordi ho er bestevenn med teite Georg, som gjer at ho tek eit dumt val. Eit val som forandrar livet hennar!
Johanna og Georg er både naboar og bestevenar. Johanna skjønnar første dagen på ungdomsskulen at det er teit å ha ein gut som bestevenn, og ho vel å setje venskapet deira på pause i 1000 dagar til ungdomsskulen er slutt. Georg blir sur, men det bryr ikkje Johanna seg om fordi ho har fått to nye bestevenar; Martine og Ingeborg. Johanna kjenner på det at ho saknar Georg, men prøver å skjule det. Johanna merkar at ho har komme i puberteten og det støtar mot i ulike situasjonar. Martine og Ingeborg hjelper å planleggje bursdagen til Johanna der alt skjer. Johanna må fortelje kven ho er forelska i og det endar med at ho seier ho er forelska i Johannes som er hovudpersonen i favorittboka hennar. Kva vil skje når dette vert oppdaga? Og vil helten dukke opp her, eller vil heile livet blir snudd på hovudet?
Boka var både spennande og morosam fordi eg kjente meg igjen. Det var mykje ungdomsdrama som gav meg frampeik og idear om kva som kom til å skje vidare. Denne boka passar til både gutar og jenter som likar spesielt drama og humor og som vil ha ei bok som du kjenner deg igjen i. Eg gje terningkast 5- fordi det var ei god bok med drama, humor og litt spenning men det kunne gjerne vore meir action.

Vis flere anmeldelser

Til toppen