1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk Aschehoug 2017 13 anmeldelser

Johanna og Georg har vore bestevener heile livet. No treng dei ei pause. Når dei havnar i same klasse på ungdomsskulen, og Georg startar fyrste time med å fortelje om at kattane deira knulla i ferien, finn Johanna ut at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Martine

1000 dagar

Skrevet av 16. januar 2020 av Martine på storevarden

Jeg likte boka sånn passe fordi jeg kan kjenne meg veldig godt igjen. men jeg likte ikke så godt at den var på nynorsk ville heller hatt den på bokmål.! men ellers var boka veldig bra, og jeg likte boka bedre enn de andre U prisene. Jeg likte veldig godt og høre om hovedpersonen. jeg ville gitt boka en 4 eller 5. Boka var helt OK


Frans

1000 dagar

Skrevet av 16. januar 2020 av Frans på Storevarden Skole

Eg har berre lest utdraget, men eg syntest at det var kjempe kjekt, det var sykt spennende og eg blei lei meg då det var slutt, 5 stjerner, kunne vert meir action.


Lana

Lana

Skrevet av 6. mars 2019 av Lana på Søfteland Skule

Eg har bare lest utdraget og eg synstest at utdraget var litt spennende, men går det ann å ta en 1000 dagers pause fra sin bestevenn. Det synstest iallefall ikkje eg. Eg gir dette utdraget en 3 av 6


Selma Eikeland

Selma Eikeland

Skrevet av 15. desember 2017 av Selma Eikeland på Grim skole

Realistisk og godt skrevet

“1000 dagar” handler om Johanne som begynner på ungdomsskolen, men som raskt finner ut at hun ikke kan være venn med Georg, som hun har vært bestevenn med hele livet, fordi han er for barnslig og fordi hun er redd de andre i klassen skal tro at hun er forelska i ham. Derfor bestemmer hun seg for å sette vennskapet på pause helt til de er ferdige på ungdomsskolen, altså 1000 dager.

Jeg likte denne boken mye bedre enn de andre bøkene som jeg har lest i forbindelse med uprisen. Jeg likte å høre om hovedpersonen, som jeg kan kjenne meg mye igjen i og jeg er veldig glad for at boken er skrevet på nynorsk. Språket hadde god flyt og boken var ikke for lettlest, slik jeg synes mange ungdomsbøker ofte blir. Det gikk likevel raskt å lese boken, jeg brukte litt over to timer på den. Handlingen er ikke nødvendigvis så veldig spennende hele tiden, men det synes jeg heller ikke den trenger å være. Det er i hovedsak språket jeg tenker på når jeg leser.

Johanna tenker mye på Victoria og Johannes fra Knut Hamsuns “Victoria”. Jeg leste den boken for ett år siden og likte den veldig godt, noe som nå gjorde at jeg kunne identifisere meg enda mer med hovedkarakteren. Frykten for å bli sett på som rar og annerledes er noe de fleste ungdommer har kjent på, og for hovedpersonen fører dette til at hun føler at hun ikke kan være venn med Georg lenger. Boken er veldig realistisk og det er lett å leve seg inn i handlingen. Jeg liker at den ikke blir for dramatisk, for da hadde den mistet litt av troverdigheten. For min del kunne den godt vært på hundre sider til, fordi jeg likte den så godt.

Jeg gir denne boken en sterk femmer, og jeg synes definitivt at den burde nomineres til uprisen.


John-Emil

John-Emil

Skrevet av 15. desember 2017 av John-Emil på Kårvik skole

Boka heter 1000 dager fordi Johanna vil ikke være venn med Georg i 1000 dager. Johanna og Georg har vært bestevenner hele livet, Men en dag har begge blitt så gamle at de skal begynne på ungdomskolen, dagen før skolestart innser Johanna at Georg er veldig teit og barnslig når han viser henne et rart naturfenomen. Så hun vil sette vennskapet på pause til etter hele ungdomskolen, fordi hun ble mobba av å være med han. Boka var på nynorsk så den var egentlig litt vanskelig i starten men så tenkte jeg ikke mer på det. Boka var litt merkelig men også var den ganske bra. Jeg gir boka terningkast 4 og synes den burde nomineres til uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen