Skagerak International School

9. klasse på Skagerak International School

Skagerak International School er en internasjonal friskole som ligger i vannkanten på Framnes i hvalfangerbyen Sandefjord med vakker utsikt over sjøen. Skolen holder til i tre bygninger der den ene av bygningene var det gamle administrasjonsbygningen til Framnæs Mekaniske Verkstæd fra hvalfangertiden. Driften her startet i 1884 og det er her vi i 9. klasse sitter. Her ligger mye historie i veggene!

Skagerak ble stiftet i 1990 og består i dag av 418 elever fra 56 nasjonaliteter. Vi har klasser helt fra barnehagen og ut videregående skole.  Skagerak følger International Baccalaureate Programme (IB programmet) og all undervisningen foregår på engelsk, men vi har selvsagt også norskundervisning.

9. klasse består av en gjeng med 24 engasjerte elever der de aller fleste har bakgrunn fra et annet land og andre kulturer. Vi er veldig forskjellige og har mange ulike interesser, men er engasjerte og liker å diskutere, har respekt for hverandre og samarbeider godt.

En av hjørnesteinene i IB programmet er viktigheten av å være aktive, selvstendige og kritiske tenkere, som vi synes passer godt når vi er med på dette spennende prosjektet.  Vi er godt i gang med lesingen og ser frem til juryarbeidet og til å være med på Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai!