Månedens anmelder i september 2018

Månedens anmelder i september er Ingebjørg Håberg som går i 10. klasse på Ruseløkka skole i Oslo. Hun får prisen for sin anmeldelse av Dropout. Gratulerer!

Ingebjørg har skrevet en god anmeldelse med et presist og kort innholdsreferat. Hun er personlig og har tydelige meninger, men er samtidig reflektert.

Les hele anmeldelsen her.

I premie får hun en bokgave.

Her kan du lese et lite intervju med Ingebjørg.

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Det er selvfølgelig gøy å høre at anmeldelsen min var bra, og at andre også syntes det. Ble også veldig glad av å høre det, så vil si det føles fint.

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken ungdomsbok som er best?
– Jeg syntes det er morsomt å være med og en fin måte å få ungdom til å lese mer. Man får også muligheten til å lese forskjellige sjangere, noe som er til stor hjelp med å finne ut av hva slags litteratur man foretrekker. 

Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?
– Det beste tipset jeg har er vel å være ærlig, men ha med grundige argumenter på hvorfor du syntes det du syntes om boken. Noe annet er vel kanskje å  være presis og ikke for detaljert.

Hva er din Uprisen-favoritt til nå?
-Hittil er det Plastpinner juger ikke som er favoritten min. Akkurat dette overrasket meg litt fordi det er ikke akkurat en bok jeg forventet jeg skulle like såpass godt som jeg gjør, men den var overraskende fin.

Hva slags bøker liker du å lese?
-Jeg liker veldig godt å lese krim- og spenningsbøker der handlingen er lett å leve seg inn i.

Hvilken bok MÅ alle lese?
-Favorittboken min som jeg vil anbefale til alle er Ildvitnet av Lars Kepler. Det er bok tre i en serie. Boken er kjempespennende, men kan være litt tøff for noen. Derfor anbefaler jeg å lese noen anmeldelser før du begynner med boken.

Hva gjør du på fritiden (når du ikke leser)?
-Jeg er veldig glad i å være med venner og ha det gøy, men mye av tiden min går også til skriving og musikk.