Månedens anmeldelse i desember 2018

Jannicke Valstad Stenberg

Månedens anmelder i desember er Jannicke Valstad Stenberg. Jannicke går i 8. klasse på Surnadal ungdomsskole. I løpet av høsten har hun gjort seg bemerket med 14 gode anmeldelser på uprisen.no. Det er imponerende. Jannicke er både kritisk og begeistret. Anmeldelsen av «Det tapte paradis» viser fram den uredde og kritiske siden. Det er vanskelig å skrive fokusert og saklig når man ikke liker en bok. Vi synes Jannicke får til dette.

Les hele anmeldelsen her.

Gratulerer, Jannicke! Hvordan føles det å bli kåret til månedens anmelder?

– Det er gøy å ha skrevet månedens anmeldelse. Jeg kjenner at jeg blir stolt av meg selv og det jeg har oppnådd!

Du har publisert hele 14 anmeldelser på uprisen.no i høst. Hva er dine tips til andre anmeldere?

-Hvis jeg skal gi noen tips, vil det være å bestemme terningkastet grundig. Hvis man gir terningkast 3, syns jeg at man må ha 3 gode argumenter, men og 3 dårlige argumenter.

 

Boken Jannicke har vært mest begeistret for er Draumsende, bok 2 i Asbjørn Rydlands serie, Vegandi. Bok 1 i serien vant Uprisen 2017. Om Draumsende skriver Jannicke: «Jeg er med fra start til slutt og levde meg inn i hver minste detalj. Når Eirik sto framfor noen viktige personer, kunne jeg selv føle en klump i magen. Jeg ble mektig imponert over at jeg levde meg så mye inn i historien! […] Jeg gir den terningkast 6.» Les hele anmeldelsen her.

Jannicke er også blant de fem medlemmene i nominasjonsjuryen. Les intervju med juryen her.