Gi denne boken en sjanse!

De svarte skipene er en klar og tydelig fantasybok. Det er en hårreisende og fengslende roman.

Med romanen De svarte skipene skriver debutant Christensen seg inn i en maskulin, barbarisk og eldgammel tradisjon. Bokens handling foregår i et fantasiland hvor du møter på overnaturlige vesener som drager og mantikorer. Freden har lenge hvilt over riket til de fremmede i svarte skip kommer til kysten av riket, tilsynelatende fredelige handelsmenn.

I boken vil du møte tre ulike hovedpersoner, hvor alle tre har noe til felles og noe imot disse Sarganerene. De har alle forlatt noen bak seg og har en reise som venter. Husamordi bedre kjent som Husam, er en ung og dyktig kriger som har en drage og må følge sin dronnings ordre. Lum er en fiskersønn på flukt som har saltvann i blodet. Berta, er en ung slave som mister sin mor, og er på jakt etter hennes ukjente far.

Nei, du trenger detaljer! Tusenvis av detaljer. Jo flere, jo bedre, eller hva?

Det ville ikke vært gøy å se en film hvor ingen har et ansikt å vise. En film hvor bakgrunnen bare er grå. Nei, du trenger detaljer! Tusenvis av detaljer. Jo flere, jo bedre, eller hva? Det er nettopp det du finner i denne romanen. Massevis av person- og miljøskildringer. Forfatteren har vært rik med skildringer og ord.

Mange vil ikke gi denne boken en sjanse. Kanskje fordi den er tykk? Men for at du skal oppleve hver eneste detalj må boken ha denne tykkelsen. Jeg er den eneste i min klasse som valgte å gi den en sjanse, og det tok ikke lang tid før jeg falt inn i bokens spenning. Jeg skal være ærlig og si at målet var å lese de første hundre sidene, men sidene i boken ble slukt inn som spagetti. Tar du sjansen skal jeg love deg at boken er lettlest, og at det er umulig å legge den fra seg.

Sidene i boken ble slukt inn som spagetti.

Jeg synes det er interessant å lese om konflikter i et samfunn som kan ekspandere til å bli så store at folk er villige til å gå over lik. Jeg vil dermed gi denne boken en terningkast seks. Jeg har lest andre uprisen-bøker, men De svarte skipene imponerte meg så mye at jeg mener  dette er den rette vinneren.