Anmeldelse: En verdig vinner!

Anmeldelse:

«Nattskift i Nekropolis» er en hjerteskjærende og vond historie hvor du får et innblikk i hvor vondt en tenåringsgutt kan ha det. Boka er sterk og sårende. Og den griper leseren fra første stund.

Max har skilte foreldre. Faren har stiftet ny familie uten han. Moren skal være guttens mest sentrale person, men hun klarer ikke å ta vare på seg selv. Hun er syk og bruker tiden på å forske på døde mennesker og steder de hører til. Moren kommer i kontakt med en forsker, som hun tenker skal bli hennes nye romanse. Hun tar opp et lån og drar til London for å møte han. Ingen kan passe Max så han er nødt til å være med. Men alt moren driver med er løgn, og Max er nødt til å støtte morens bakgrunn. Max er et barn som aldri blir sett. De få tilfellene der han blir sett er han i veien for noen. Dette kan ikke ende bra.

Forfatter Bjørn Ingvaldsen. Foto Ingeborg Dirdal

Boka er godt skrevet og oppbygd slik at alt har en mening. Jeg har ikke lest mange bøker som omfatter et så vondt og alvorlig tema, men som likevel er spennende og som jeg har lyst til å lese videre i. Den er så presis og nøyaktig at du alltid skjønner hva som skjer. Du vet alltid hvilken følelse Max sitter igjen med. Du kjenner den vonde klumpen i din egen mage, og prøver å forstå hvordan noen kan gjøre dette mot sitt eget barn.

Les alle Uprisen-anmeldelsene av «Nattskift i Nekropolis» her.

Jeg liker bøker der du virkelig kjenner på hvordan personene må ha hatt det i forskjellige situasjoner. Da blir det ekte, og hva er vel bedre enn en ekte god bok? «Nattskift i Nekropolis» åpner følelsesregisteret ditt. Her får du kjenne på mange forskjellige følelser, alt fra flauhet til sårbarhet til tristhet til midlertidig glede. Du sitter på sidelinjen og får med deg alt. Alle kommentarer, alle vonde følelser og ikke minst alle feil. Boka er ekte og realistisk og lett å relatere seg til.

«Nattskift i Nekropolis» er en lærerik bok. Den gir deg et nytt syn på hvordan det er i flere hjem. Jeg anbefaler alle og gi denne boka en sjanse, men du må ta deg tid til å lese om følelser, og tabu temaer. Det er en god og verdig bok. Anbefales!