De nominerte er…

 

– Utbryterne er en bok skrevet av Nina Borge og foregår i Norge i år 2075, hvor kvinnene styrer landet, mennene er sett ned på, og luften er forurenset. Denne er blitt valgt fordi det er en bok som var veldig godt likt, er bra skrevet, spennende og troverdig og fokuserer på viktige temaer som klima og likestilling.

 

 

 

 

Hør her´a! er ei bok skrevet av Gulraiz Sharif. Boka portretterer en pakistansk familie på humoristisk vis, og tar et opprør med stereotyper og kulturforskjeller. Den er nominert fordi den gir grunnlag for forståelse, gjenkjennelse og ikke minst en god latter.

 

 

 

 


Arvingen er en av årets nominerte bøker, og er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Kort fortalt handler den om en jente med en vanskelig bakgrunn, som flytter og begynner på en helt ny skole. Der møter hun den kjekke kronprinsen, og blir forelsket. Dette er en kreativ bok som er fengende og vanskelig å legge fra seg, og flere skulle ønske den var lenger. Boken er veldig aktuell i dagens samfunn, og ungdommer kan lett relatere til den. Dette er derfor vi valgte denne som en av årets beste bøker.

 

 

 

– Denne ungdomsromanen er skriven av Peter F. Strassegger og heiter Aleksander den store. Den er spennande, truverdig, overraskande og passe lang. Den er ein absolutt lesarfangar.

 

 

 

 

Alene gjennom er en oppfølger til Bare spille ball av Michael Stilson. Den handler om Fredrik som flytter helt alene til Tyskland for å spille fotball for Hertha Berlin. Den har en spenning gjennom hele boka, og er veldig lett å leve seg inn i. Denne passer for alle, til og med de som ikke liker fotball.

 

 

Nominasjonsjuryen:
Amalie Njerve Wilkensen, Grim ungdomsskole (Agder)
Miriam Fauske, Tæruddalen ungdomsskole (Viken)
Oddvar Sie, Luster ungdomsskule (Vestland)
Vera Gjønnes, Sagene ungdomsskole (Oslo)
Anna Gjems French, Åmot ungdomsskole (Innlandet)

Juryklassene som skal lese de fem bøkene og kåre den endelige vinneren tilhører følgende skoler:
Stokksund skule (Møre og Romsdal)
Ruseløkka skole (Oslo)
Straumen skole (Nordland)
Kjellervolla skole (Viken)
Kruseløkka ungdomsskole (Viken)
Vinstra ungdomsskole (Innlandet)
Elverum Ungdomsskole (Innlandet)

Uprisen deles ut i mai under Litteratufestivalen på Lillehammer.