Årets anmelder er Anine Wahl!

Anine Wahl er Årets anmelder på uprisen.no 2019

Anine Wahl fra Grov skole i Troms er Årets anmelder på uprisen.no. Vi gratulerer!

Anine har skrevet 10 gode anmeldelser. Vi er imponert over alt hun har lest og skrevet. Anine mottok en iPad i premie.

Jeg ble tatt på senga, og skjønte ingenting da navnet mitt ble lest opp

– Jeg ble tatt på senga, og skjønte ingenting da navnet mitt ble lest opp, sier Anine. Det var stas å vinne. Det er alltid morsomt å få anerkjennelse for den jobben man gjør, selv om jeg synes dette var en morsom oppgave. Målet mitt med å lese og skrive anmeldelser var å hjelpe juryen å komme fram til den beste ungdomsboka, ikke å vinne noen premie. Jeg hadde stor glede av å lese bøkene vi fikk.

Hvilken anmeldelse er du mest fornøyd med?
– Nordsjøen, tror jeg. Fordi jeg måtte tenke over hvorfor forfatteren hadde skrevet slik hun gjorde, jeg måtte tenke over hva forfatteren ville fram til. I slutten kom det tydeligere fram hvordan hun hadde skrevet boka, alt hovedpersonen gjorde reflekterte faren hans. Hovedpersonens handlinger var knyttet opp mot faren.

Les anmeldelsen av Nordsjøen her.

Hvilken Uprisen-bok var best?
– Alle bøkene var bra på sin måte, men noen traff meg mer enn andre. Følg med nå (av Trygve Skaug red.anm.) var den jeg likte absolutt best. Jeg likte den så godt at jeg ønsket meg den i julegave – og fikk den! Jeg likte boka fordi den skilte seg litt ut, den er en «bruksbok», dvs. at man tar den fram i tide og utide, og leser litt i den.

Følg med nå var den jeg likte absolutt best. Jeg likte den så godt at jeg ønsket meg den i julegave – og fikk den! Jeg likte boka fordi den skilte seg litt ut, den er en «bruksbok»

Anine går på Grov skole i Troms. På ungdomstrinnet går det til sammen 26 elever. Alle skrev anmeldelser på uprisen.no i høst. Til sammen leste elevene utrolige 101 Uprisen-bøker i høst.

Hvordan har dere jobbet Uprisen på skolen?
– Vi har hatt litteraturtimer hver uke, der vi har fått velge hvilke bøker vi ville lese ut ifra de vi fikk tilsendt og lånte på biblioteket. Alle har hatt ansvar for å lese ferdig boka/bøkene, og skrive anmeldelse for denne/disse. Noen elever leste kun i timene på skolen, men jeg leste også hjemme, og mer og mer ettersom fristen for innleveringer nærmet seg. Fint at det var så fritt, lærerne stresset ikke med å vurdere oss og få alle til å lese like mye. Vi hadde 7 timer denne dagen, og det var en fin slutt på dagen å kunne sette seg ned å lese.

Hva har du igjen for å anmelde på Uprisen?
– Jeg har mye igjen for dette. Jeg var ikke så flink til å skrive anmeldelser før, men synes jeg er blitt flinkere til dette nå. Jeg har lest mange fine bøker, og jeg har økt lesehastigheten min.

Anine avslutter med å si at hun synes Uprisen er et fantastisk opplegg, som hun er veldig glad for at skolen fikk være med på. Hun tror at det at hun vant, er en inspirasjon for de andre elevene, spesielt de yngre, og hun håper at skolen vil delta flere ganger (det gjør vi også)!

Skrevet av Bjarte Bakken/Foreningen !les