Andrea Meling Skilbred har skrevet månedens anmeldelse i desember

 

Andrea går i 9B på Mæla ungdomsskole i Skien.

Månedens anmelder for desember er Andrea Meling Skilbred i 9B ved Mæla ungdomsskole i Skien. Hun får en bokpremie for sin anmeldelse av Drømmeprinsen av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. 

Andrea har skrevet en konkret og engasjert anmeldelse med en fengende tittel. Hun gir anmeldelsen tittelen «Et kinderegg av en ungdomsbok», og starter med et kort handlingsreferat. Deretter kommer hun med sin egen vurdering av boka som hun synes er “spennende, morsom og dramatisk”. Hun sammenligner boka med et kinderegg på grunn av det spennende og overraskende innholdet, og ruller terningkast 6. Hele anmeldelsen av Drømmeprinsen kan leses her

Drømmeprinsen er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. De vant Uprisen for 2021 med Arvingen, som er den første boka i serien Halve kongeriket.

På fritiden liker Andrea å spille fotball, og å spille gitar og piano. Hun spiller gitar i et coverband med andre jenter på skolen. Andrea er vanligvis ikke en lesehest, men hun kan fortelle at hun leste en del over sommerferien. Akkurat nå holder hun på med Anne Franks dagbok

 

-Hvordan føles det å være månedens kritiker?
Det kom som en overraskelse! Jeg hadde ikke forventa det. Jeg skulle bare levere en anmeldelse, som jeg egentlig ble ganske fornøyd med, også vant jeg. Det var egentlig veldig kult. 

-Hva synes du om å være med å bestemme hvilken ungdomsbok som er best?
Jeg syns det er et bra konsept. For eksempel jeg sliter litt med å fullføre bøker. Jeg er ikke den mest ivrige leseren, men den boka jeg leste nå, Drømmeprinsen, var sykt bra. Den var lett å fullføre. Uprisen er et bra konsept fordi det kan få flere ungdommer til å lese. 

-Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?
Prøv å bruke kreativiteten! Det var det jeg gjorde. Prøv å være litt konkret og tenk over hva du skriver, så det ikke bare blir surr. Man må bruke kreativiteten og være seriøs samtidig. Bare prøv så godt du kan, da blir det vanligvis bra. 

 


«Jeg vil beskrive boken som et kinderegg. Du vet hvordan det ser ut på utsiden, men vet ikke hva som er inni før du har åpnet det. Litt på samme måte følte jeg det med denne boken. Du vet litt av hva den handler om/har en mistanke, men når du virkelig begynner å sette deg inn i historien, skjønner du alt og ting gir så sykt mye mer mening.»

(Utdrag fra Andrea sin anmeldelse av Drømmeprinsen)

Akkurat nå leser Andrea Anne Franks dagbok.

-Hvilken av de bøkene du har lest, er din favoritt til Uprisen?
Jeg synes den jeg anmeldte, Drømmeprinsen, var ekstremt bra. 

-Hva slags bøker pleier du å lese?
Jeg liker bøker der det skjer mye. Krim kan være morsomt. Det må skje noe for at jeg skal klare å følge med. 

-Hvilken bok leser du nå?
Akkurat nå holder jeg på med Anne Franks dagbok.

 

Publisert av Marte Waagaard, praktikant, Foreningen !les