Anbefalte bøker fra nominasjonsjuryen

Nominasjonsjuryen skriver:

Ungdomsromanen Hvordan jeg tjente min første million av Endre Lund Eriksen er ei god blanding av komedie, romantikk og spenning. Det er både pengar og kjærleik mellom linjene. Forfattaren spreier ein god bodskap i koronatida: «Etter at det har gått nedover – vil det alltid gå oppover.» Denne boka er verdt å bruke tid på.

I Den forbudte kampen møter vi Rebekka og Rolf som sammen skal kjempe mot tyskerne. Denne boka passer ekstra godt for de som er interessert i historie, men den får deg også til å tenke noen tanker om hvordan ting var under 2. verdenskrig.

Magnus Carlsen og Sjakkmorderen er en tegneserie skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og tegnet av John S Jamtli som handler om en som dreper mennesker rundt omkring i Oslo og legger sjakkbrikker i hendene deres. Magnus Carlsen skjønner at han er den eneste som kan løse dette mysteriet og drar ut på leting etter morderen sammen med politibetjent Maud. Dette er en lettlest, morsom og spennende bok som man kan like selvom man ikke er veldig interessert i sjakk og ikke har lest så mye fra før.

Ingenting usagt er en følsom og sterk bok, som lett kan treffe unge som kjenner på sterke følelser innimellom, slik som kjærlighetssorg. Boka er en kort diktbok der du må lese mellom linjene til tider.

Sinne er ei fantastisk bok skrevet av Ann Helen Kolås, om å ville kunne føle seg som mer enn en diagnose. Den setter ord på følelsen sinne, sier noe om hvor ubehagelig det er å føle at man mister kontrollen over sine egne følelser, og ikke minst det å leve med disse følelsene i hverdagen.