Uprisen: Zuhayr Abdi er Årets anmelder!

Årets_anmelder_Zuhayr_Abdi
Abdi er elev i 10. klasse ved Finnsnes ungdomsskole. Hun er kåret til Årets anmelder 2015 for sine anmeldelser av fjorårets norske ungdomsbøker på uprisen.no. 


Det var totalt 800 ungdommer som i 2015 skrev anmeldelser på uprisen.no. På bakgrunn av anmeldelsene nominerte en jury på fire ungdommer fem bøker til Uprisen – årets ungdomsbok. Disse fem bøkene er nå syv juryklasser i hele landet i gang med å lese. Vinnere kåres under Litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai. Årets anmelder har skrevet mange og gode anmeldelser, og ble overrasket over utmerkelsen.

– Jeg ble veldig overrasket! Det er mange som ikke leser. Hvis jeg anmelder, kan kanskje andre ungdommer finne bøker de liker, sier Abdi.

Prosjektleder for Uprisen i Foreningen !les, Bjarte Bakken, sier Abdi har levert anmeldelser siden 2014 og mener hun helt klart har utviklet seg som skribent. 

– Hvis jeg skal prøve å beskrive henne som anmelder, vil jeg si at hun er tydelig, engasjert og presis. På relativt få setninger setter hun leseren inn i handlingen. Abdi er en inspirasjon både for oss som jobber med litteraturformidling og for unge lesere. For Uprisen er hun gull verdt, legger han til.

Les Abdis anmeldelser her.

Kontakt:
Bjarte Bakken
Epost: bjarte@foreningenles.no
Tlf.: 975 69 190

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell organisasjon og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. www.foreningenles.no

Om Uprisen 
Uprisen er ungdoms egen kåring av årets norske ungdomsbok utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid med Litteraturfestivalen på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken. www.uprisen.no