Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Z for sorry

Marit Kaldhol Samlaget 2017 69 anmeldelser

Ny hybel, nye gater, ny skule, ny klasse. Alt er nytt for Susan den hausten ho flyttar til byen for å gå på danselinja på vidaregåande. Sjølvstendige Susan, fri frå masete foreldre, ferdig med alt det gamle. Ho skal berre Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tuva

Tuva

Skrevet 14. desember 2017 av Tuva på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om en jente som heter Susan som begynner på danselinja på en videregående . Hun prøver å fine seg nye venner men det er ikke så lett får Susan å få nye venner.Jeg synes boka er ganske kjedelig fordi det tok så lang tid før det ble spennende og det var ganske vanskelig å forstå.Også synes jeg at forsiden på boka passer lite til innholdet . Jeg ville ikke lese den boka igjen.
treningkast: 2


Anders Svarstad Hole

Anders Svarstad Hole

Skrevet 14. desember 2017 av Anders Svarstad Hole på Stryn ungdomsskole

Boka handler om ei jente som heiter Susan som flytter til ein Videregående skule i sentrum. Ho driver med balett og prøver å finne nye venner, men ho kjenner ingen som er der og dei som er der er ikkje snille med ho. Susan måtte på sjukehus, men det bytter på om det er på sjukehuset eller om det er når ho ikkje er skada. eg synest boka var ganske vanskeleg å forstå og det var og veldig lite spenning
terningkast: 2


Anders Reine

Anders Reine

Skrevet 13. desember 2017 av Anders Reine på Sagene skole

Z for sorry
Z for sorry er en nynorsk roman skrevet av Marit O Kaldhol om en 16 år gammel jente med navnet Susan. Susan har nettop flyttet til byen for å gå på danselinja på videregående, men sliter med å snakke med nye folk og skaffe nye venner. I deler av boka blir det beskrevet hvordan det er for Susan på sykehuset der hun er innlagt som hinter til at noe kommer til å skje med henne senere i boka.

Boka er skrevet på et veldig vanskelig språk og hopper mye fram og tilbake i tid som gjør det vanskelig å følge med på historien og i og med at boka er skrevet på nynorsk blir det enda vanskeligere å få med seg hva som skjer hvis du bruker bokmål sånn som meg.

Jeg synest at boka er relevant den dag idag på måten den uttrykker hvordan det kan være å bo helt alene og ikke ha noen venner, men det skjer på en måte bare det samme om og om igjen som ikke gjør at du får lyst til å fortsette å lese.

Alt i alt anbefaler jeg boka hvis du liker bøker om følelser og som handler mest om en person istedet for flere folk i en helhet. Hvis du er flink til å forstå vanskelige skriftlige språk og kan lese eller pleier å bruke nynorsk er jeg sikker på du kan forstå boka helt greit, men det kan bli veldig vanskelig å holde tritt med historien hvis du ikke er så flink på sånne språk.

Jeg gir boka terningkast 3


Nora

Nora

Skrevet 13. desember 2017 av Nora på Presterød ungdomsskole

Terningkast: 3
sidetall: 143

Boken "Z for sorry" handler om jenta Susan som flytter fra bygda til byen for å gå på videregående skole. Hun håper å få noen venninner i ballettklassen. Det blir vanskelig. Fortellingen veksler mellom at hun ligger på sykehuset og live hun lever utenfor. Hun er veldig ensom. foreldrene bryr seg ikke om henne, de hører ikke på det hun sier. hun bor på hybel hos en politidame, som er den eneste som bryr seg om Susan.

Susan møter Zlatan, en gutt fra den gamle skolen hennes. Han har sine egne problemer. Faren hans er alkoholiker og bryr seg ikke om ham.

Dette er en spennende bok, som handler om ensomhet, fortvilelse, vennskap, utestengelse,forelskelse, og å bli tatt vare på.


Sindre Bjørnbak

Sindre Bjørnbak

Skrevet 13. desember 2017 av Sindre Bjørnbak på Korgen sentralskole

Z for zorry

Boka handler om Susan som er 16 år. Hun startet nettopp på ny skole på en danselinje i byen. Hun flytter på hybel og gleder seg til å få nye venner. Men det er ingen som vil være venn med henne. Også kommer Zlatan som gjør alt mye verre.

Jeg syns boka er dårlig laget. Fordi det er ingen kapitler og den er ikke så lett å forstå fordi hun prøver på flashback men det virker ikke. Hun kunne hoppe mye fram og tilbake mellom flere ting. For eksempel at i det ene øyeblikket ligger hun på sykehuset og i det andre er hun på gata og så tilbake. Og det gjør boka vanskelig å forstå.

Boka har mange sider som ikke gir mening. På mange sider er det kun to setninger. Og noen andre er bare halve sider som gjør boka unødvendig lang. Den er på 143 sider men. Men det kunne blitt kuttet ned mage sider.

Boka er veldig trist. Susan har det ikke bra. Hun sliter med å få venner på den nye skolen. Hun har ikke bra forhold til foreldrene. Mange ting forfatteren tar opp er veldig viktig. Som for eksempel er voldtekt, overgrep og utestenging. Og det skjer med mange i dag. Susan kommer i en situasjon som hun føler er ubehagelig. Det er en annen karakter som gjør ting hun ikke vil. Hun føler seg ikke bra etter det som skjedde. Hun har det rett og slett ikke bra. Det gir meg sympati for Susan.

‘’Z for Zorry’’ er ikke min type bok. Den passer for de som har ballett som hobby. Eller for de som kan noe om det. Jeg forsto ikke hva de mente med alle de ordene hun brukte når hun snakket om ballett. Jeg vil ikke anbefale denne boken til noen som ikke vil kjede seg.

Den får terningkast 2 fra meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen