Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Z for sorry

Marit Kaldhol Samlaget 2017 25 anmeldelser

Ny hybel, nye gater, ny skule, ny klasse. Alt er nytt for Susan den hausten ho flyttar til byen for å gå på danselinja på vidaregåande. Sjølvstendige Susan, fri frå masete foreldre, ferdig med alt det gamle. Ho skal berre Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet 19. oktober 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Romanen med en litt forvirrende handling

Jeg syntes at boka begynte helt greit, men utover i boka ble jeg bare mer og mer forvirret.
I Z for sorry følger vi Susan, ei jente som elsker dans av hele sitt hjerte. Vi får både vite om fortiden hennes og om hvordan hun takler det nå. Den mystiske Ruben og Zlatan som kastet katter rundt etter halen. Gjennom hele boka greide jeg å skjønne hva den handlet om, men hvordan den var delt opp var veldig forvirrende. I det ene øyeblikket er hun på skolen og i neste setning er hun på sykehuset. Dette gjorde sånn at jeg falt ut av boken og ikke ble så veldig gira til å lese videre. Selv om jeg syntes at boka var litt kronglete skrevt, syntes jeg at ideen og historien var god. Det eneste som kunne ha gjort boka bedre var hvis det var en tydelig spenningstopp. Boka gikk litt treigt og det føltes som om at jeg ikke kom noe videre nettopp fordi den var litt tam.
Z for sorry får derfor terningskast 4- av meg.


Vet ikke

Vet ikke

Skrevet 19. oktober 2017 av Vet ikke på Åsly skole

Z for sorry

Jeg synes boka var veldig vanskelig å forstå. Den var skrevet på en veldig rar måte men jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg anbefaler ikke å lese denne boka, på grunn av at den var så vanskelig å skjønne. Boka var også veldig kjedelig fordi det handlet om dårlige ting og det virket som om det bare var det samme om og om igjen. Hvis jeg ikke måtte ha lest den har jeg aldri i livet brukt tid på den. Det handlet om skolen og sykehuset og det var umulig å skjønne forskjellen på nå og fortid. Det eneste positive er at når du endelig har klart og kommet deg i gjennom boka trenger du aldri å tenke på den mer.
Terningkast: 1


Oliwia

Oliwia

Skrevet 19. oktober 2017 av Oliwia på Luster ungdomsskole

Fantasilaus bok
Eg synest at boka Z for Zorry av Marit Kaldhol er fantasilaus og monoton, derfor gir eg terningkast 1.
Boka handlar om ei 16 år gammal jente som heiter Susan. Ho har flytta til byen for å gå på vidaregåande. Ho bur på hybel med ei dame som heiter Ragne Berg. Susan vil starte eit heilt nytt liv, trene hardt og berre danse. Dei andre jentene på skulen vil ikkje snakke med ho, og ho får problem med ein som heiter Zlatan. Ho er redd. Susan søv ikkje på fleire dagar og dyttar vekk Ruben. Livet hennar blir meir og meir komplisert.
Det er tusenvis av slike bøker som handlar om det same temaet og det gjer denne boka og. Altso ei jente som får problem, livet hennar blir vanskeleg og ho prøver å forstå kva og kvifor det skjer med ho.
Hovudpersonen hoppar frå plass til plass utan samanheng. det var vanskeleg å konsentrere seg om lesinga. Det er ikkje noko spenning i den som kunne gjere sjølve forteljinga litt betre. Eg klarte ikkje å oppleve historia saman med hovudpersonen og kunne heller ikkje finne meg igjen i denne. Det skal vere noko som gjer historia unik, det er det viktigaste ei god bok må ha. Eg vil ikkje anbefale denne boka til andre med mindre du liker bøker om dette temaet vannvittig godt.


Maren

Maren

Skrevet 17. oktober 2017 av Maren på Nedenes skole

denne boka handler om Susan som skal flytte alene til byen og begynne på danselinja på videregående. når hun er der, er er det ingen av jentene som vil snakke ned henne. det var også to gutter med i boka, Ruben og Zlatan. jeg skjønte ikke så mye når de var med.
Denne boka var ganske vanskelig og forstå seg på. jeg skjønte ikke helt sammenhengen mellom ting i denne boka. og så likte jeg ikke så godt at denne boka hoppet fram og tilbake i tid. men jeg merket ikke at den var på nynorsk. Noe bra var at jeg likte hva boka het.

jeg gir den terningkast 3 for det var noe spennendes i boka


Jason Storsve

Jason Storsve

Skrevet 12. oktober 2017 av Jason Storsve på Sagene skole

Denne boka handler om en jente som starter på en danseskole i byen. Hun har ingen venner der og man får inntrykket av at hun er veldig alene.
Jeg synes at boka kunne få litt lite sammenheng til tider. Ruben var unødvendig å ha med i boka. Den var fylt med dansebegreper jeg ikke forsto.
Den kan være noe interessant for folk som liker dans, men selv de kan synes at den er kjedelig. Forfatteren fikk frem ensomheten bra, men ellers synes jeg ikke at boka var noe bra

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Amalie Bøle

Amalie Bøle

Skrevet 12. oktober 2017 av Amalie Bøle på Sigdal ungdomsskole

Jeg syntes boka var veldig flat, den hadde et helt greit utseende, men den var veldig vanskelig å lese på grunn av den var på nynorsk. Boka er av typen drama.

Boka handler om Susan som flytter på hybel og begynner på ny skole, begynner i ny klasse og skal ha danseopplæring. Susan har foreldra og en gutt i tankene veldig mye.

Jeg syntes boka var veldig tørr, bokstavelig talt jeg ble tørr i munnen av å lese den, men det tror jeg kommer av at den var på nynorsk og da er det en del andre lyder jeg aldri pleier og bruke. Innholdet for meg var veldig uinteressant og jeg hadde ikke så veldig lyst til å lese videre når jeg var ca kvartveis. Boka handlet ikke om noe som var gøy liksom. Boka var veldig uforståelig i starten, jeg måtte komme til litt over halve før jeg forsto en del mer av den. Boka var litt grov iblant, pluss at det var en del dikt i den. Språket var litt vanskelig.

Jeg anbefaler IKKE denne boka til noen andre på grunn av at den var ikke innholdsrik og er veldig uinteressant. Kanskje noen nynorske dansegale reisende ville likt denne boka, men ikke jeg. jeg syntes at Z for sorry ikke skal vinne uprisen 2017.

Terningkast: 1

Til toppen