Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Z for sorry

Marit Kaldhol Samlaget 2017 29 anmeldelser

Ny hybel, nye gater, ny skule, ny klasse. Alt er nytt for Susan den hausten ho flyttar til byen for å gå på danselinja på vidaregåande. Sjølvstendige Susan, fri frå masete foreldre, ferdig med alt det gamle. Ho skal berre Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Torje Leiva Perstølen

Torje Leiva Perstølen

Skrevet 20. oktober 2017 av Torje Leiva Perstølen på Rothaugen skole

Byen.

Boken handler om Susan som flytter til byen for å gå på danselinjen på videregående, men ingen av jentene snakker med hun eller er med hun, men hun finner en fra forrige skole som

hun kjenner………

Min opplevelse av boken er at den sikkert var en god bok for noen som liker ballett, drama og sånt, men for en gutt på tretten som ikke er interessert i ballett og slikt, var den ikke den mest interessante. Jeg syns boken kunne vært på både bokmål og nynorsk istedenfor bare nynorsk fordi bokmål er for meg iallefall et bedre og lettere språk å lese.

Boken er skrevet bra, men i begynnelsen kan det være litt forvirrende når man bytter mellom tidsperioder, men man skjønner det etter vært. Det jeg synes er bra er at forfatteren viser hva Susan føler og har det på en god måte. Når jeg leste den så var det noen perioder som var uinteressante og jeg holdt på og sovne, men det var noen perioder jeg hadde lyst å lese mer og mer. Alt i alt så er det en grei bok som passer for jenter fra 13-17 år gammel, men noen som liker ballet kan like den og. Jeg gir denne boken en terningkast 4.


Lotte Nordgreen-Svensen

Lotte Nordgreen-Svensen

Skrevet 20. oktober 2017 av Lotte Nordgreen-Svensen på Rothaugen skole

Sykehuset

Susan bor på hybel og går på videregående langt vekke fra alt hun kjenner. Men hun treffer noen kjente og gjør ting hun angrer på.

Førsteinntrykket mitt fra coveret var at dette handlet om noen som gjorde en del tabber. Når jeg begynte å lese synes jeg det var en treg start og ganske forvirrende siden handlingen byttet på å være i fortid og nåtid. I begynnelsen tenkte jeg også at det var komplisert fordi boken er på nynorsk, men det viste seg å ikke være et problem.

Lengre ut i boken ble den mer og mer spennende og klarte ikke å legge fra meg boken. Jeg synes det var spennende at handlingen byttet tid og syntes det var en veldig gøy måte å skrive på.

Susan som er hovedpersonen forventer at hun skal få venner gjennom hele boken men så sier hun at hun ikke trenger venner. Jeg likte Susan til tider men ellers synes jeg hun var forvirrende og byttet mening ofte.

Noe av innholdet synes jeg var litt upassende for folk på min alder (13). Jeg mener derfor at denne boken passer for de som er litt eldre.

Jeg likte boken litt etterhvert men starten var treg og forvirrende. Derfor gir jeg terningkast 3.


mina bratland

mina bratland

Skrevet 20. oktober 2017 av mina bratland på Rothaugen skole

Z for sorry, ja

Bokanmeldelse til Uprisen av Mina Bratland (13)

Z for sorry er en bok om en jente ved navn Susan som flytter vekk fra foreldrene sine og begynner på videregående med danselinje. Ingen av de andre jentene snakker med henne og damen hun leier en leiebolig fra stiller masse spørsmål. Ingen snakker til henne bortsett fra gutten med de løse skolissene som dunker i gulvet.

Denne boken gjorde meg veldig forvirret. Det var alt for lite beskrivelser og jeg fant nesten ingen karaktertrekk til hovedpersonen. Forfatteren sier ingenting om hårfarge, fregner, personligheter, og heller ikke mye fakta om personene. I boken var det handling på mange forskjellige steder så det hadde vært fint med mer beskrivelser. Jeg likte det at det var dans med i bildet samtidig som det var skole. Jeg likte også veldig godt forsiden og baksiden, fordi jeg synes at den passet godt med teksten. Det som sto på baksiden fordi det gir all informasjon du trenger å vite for å tenke gjennom om du vil lese boken, samtidig så skriver de ikke for mye om den. På ett punkt ble det litt for seksuelt for meg, men jeg tror at de som er litt eldre kanskje ikke merker til det. Boken i seg selv synes jeg var interessant og spennende hvor det trengte å være spennende.

Denne boken passer kanskje best til de som er fra 15-18 års alder. Det beste med boken var at den forteller litt om hvordan det er å føle seg alene. Jeg synes at andre også bør lese boken fordi vi er alle forskjellige og selv om dette ikke var min type bok så betyr ikke det at andre ikke liker den. Det irriterer meg at jeg bare skriver om det dårlige i boken fordi jeg synes ikke at boken var så dårlig. Det var gøy at det var handling på flere steder enn bare i en by. Jeg kunne ikke kjenne meg igjen i hovedpersonen og det likte jeg fordi da ble jeg minnet på at ikke alle har samme meninger og tanker som meg. Jeg synes at Z for sorry ikke bør nomineres til vinner av Uprisen, men det betyr ikke at det ikke var en god bok, men at jeg synes at den passet til de litt eldre.

Jeg vil ikke anbefale denne boken for de som vil lese en action bok fordi det var mer en drama bok på en måte.

Jeg gir boken Z for sorry terningkast 3. Denne boken var ikke så dårlig som det kanskje høres ut som i min beskrivelse.


Ingeborg

Ingeborg

Skrevet 20. oktober 2017 av Ingeborg på Rothaugen skole

Livet som en tenåringsjente

Z for sorry er en bok som handler om livet til en jente som akkurat har flyttet fra familien til en hybel langt vekke. Her har hun begynt på videregående, og er klar for å danse så mye som mulig. Problemet er at ikke alt var som hun hadde sett det for seg, og plutselig blir alt satt på hodet.

For meg synes jeg ikke at denne boken var noe særlig spennende. Det denne boken trenger er tydeligere høydepunkter. Noe annet som jeg spesielt savnet var alle beskrivelsene som manglet. Jeg ville likt om jeg visste litt mer om hvordan hovedpersonen, byen og skolen så ut.

Noe som gjorde meg veldig forvirret var all den flytting på tiden. Det var et punkt at det ble veldig upassende å lese for meg, og sikkert alle andre 13 åringer. De som er litt eldre ville nok ikke brydd seg så mye, for jeg er ikke så interessert å lese seksuelle ting enda. Denne boken hadde ikke for lange avsnitt så boken var ikke så tung å lese i motsetning til mange andre bøker jeg har lest. Diktene som kom i boken er heller ingen dum ide. Jeg er ikke så interessert i dikt enda, men kanskje snart.

Denne boken vil jeg si var troverdig. Alt som skjedde i denne boken kunne ha skjedd i virkeligheten så jeg hadde ingen problemer med å tro på det. Noe av det som jeg synes var veldig overraskende, og som jeg lurte på gjennom hele historien var hvordan hun endte opp på det ene stedet.

Noe jeg begynner å tenke på er at det er viktig at selv om det er noen nedturer i livet så kan du alltid gi det en ny sjanse. Noe av det som kanskje ungdommen liker er drama. Det kunne gjerne vært litt mer av det, men de som er litt eldre liker sikkert det som var litt seksuelt. Boken forteller også veldig mye om hvordan det er å begynne på ny skole og flytte fra foreldrene sine til en hybel helt alene.

Jeg synes at bokas styrke er hvordan hovedrollen takler alle problemene sine. Bokas svakhet var for lite beskrivelser. Det som irriterer med var at det ikke var kapitler. Jeg tror at denne boka kan være spennende for de som er litt eldre og at de kan like den mer enn det jeg gjorde. For dette her er ikke en dårlig bok det er bare ikke den rette for meg. Jeg synes ikke at denne boken skal bli vinner av Uprisen, men at den har vært en god konkurrent.

Denne boken vil jeg gi terningkast 3. Det var ikke den perfekte boken for meg.


Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet 19. oktober 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Romanen med en litt forvirrende handling

Jeg syntes at boka begynte helt greit, men utover i boka ble jeg bare mer og mer forvirret.
I Z for sorry følger vi Susan, ei jente som elsker dans av hele sitt hjerte. Vi får både vite om fortiden hennes og om hvordan hun takler det nå. Den mystiske Ruben og Zlatan som kastet katter rundt etter halen. Gjennom hele boka greide jeg å skjønne hva den handlet om, men hvordan den var delt opp var veldig forvirrende. I det ene øyeblikket er hun på skolen og i neste setning er hun på sykehuset. Dette gjorde sånn at jeg falt ut av boken og ikke ble så veldig gira til å lese videre. Selv om jeg syntes at boka var litt kronglete skrevt, syntes jeg at ideen og historien var god. Det eneste som kunne ha gjort boka bedre var hvis det var en tydelig spenningstopp. Boka gikk litt treigt og det føltes som om at jeg ikke kom noe videre nettopp fordi den var litt tam.
Z for sorry får derfor terningskast 4- av meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen