Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vega: Kampen for en ny verden

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2017 28 anmeldelser

Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Truls Kroneberg

Truls Kroneberg

Skrevet 13. desember 2017 av Truls Kroneberg på Hisøy skole

Vega
Boken, “Vega” er en bok som tar utgangspunkt i byen «Nyhåp». Hovedpersonen er Vega, og hun er 17 år gammel. Når Vega skal på sommerjobb på universitetet oppdager hun noe utenom det vanlige. Dette leder til en rekke med action-fylte hendelser, og livet til Vega blir forandret for alltid.

Boken kan være litt vanskelig å forstå, ettersom det er litt mange bipersoner og litt for mye som skjer på en gang. Boken er derfor ikke veldig lettlest, og jeg anbefaler denne boken for alle over 14 år. Terningkast 5-.


Lisa

Lisa

Skrevet 13. desember 2017 av Lisa på Ringshaug ungdomsskole

Boka heter Vega -kampen for en ny verden.

Boka starter med at Vega er sommerkandidant på universitetet. Hun er der en dag for tidlig med tanten sin. og da skjer det noe som hun kommer til å huske på. Det skjer også noe med tanten til Vega, og da starter hun på et prosjekt sammen med "grevlingene". Hun blir sammen med sønnen av sjefen av firmaet. Men hun liker også en annen gutt.
Jeg synes boka var veldig bra. Det skjedde mye i boka, og jeg kan anbefale den


Lana

Lana

Skrevet 10. desember 2017 av Lana på Presterød ungdomsskole

Vega

Denne boka handler om sytten år gamle Vega. Hun bor på et sted som heter Nyhåp. Vega er en jente som er veldig flink på skolen, og sånn var det helt til tanten hennes døde. Tanta til Vega het Ella. Alt sammen hadde forandra seg etter at Ella ble borte. Og Vega måtte begynne å beskytte alle hun kjente ekstra godt.

Det var mange spenningstopper i boka og det likte jeg. Det ble nesten aldri kjedelig fordi det skjedde noe nytt hele tiden. Jeg tror at mange kommer til å like denne boka hvis de liker spenning og romantikk/roman.

Terningkast: 5


Soraj Singh Bisal

Soraj Singh Bisal

Skrevet 30. november 2017 av Soraj Singh Bisal på Svensedammen skole

VEGA er en roman som handler om en 17 år gammel jente som heter Vega. Vega bor i Nyhåp sammen med familien sin. Nyhåp er det eneste stedet på jorda som er beboelig etter Energikrigen. Vega har alltid vært skoleflink og hun har alltid fulgt reglene, men når hun begynner som sommerkanditat på universitetet forandrer alt seg og Vega må virkelig beskytte alle hun er glad i, men også seg selv. Men hvor langt er hun egentlig villig til å gå?

Jeg har lest en del bøker, og vil si at denne er en av de beste. Boka var spennende hele veien ut. En bok om fremtiden og hvordan jorda har blitt var en fantastisk ide. Handlinger som “energikrigen” passer dagen problemer med klima og miljø. Denne boka passer for folk som liker spenning og fantasy.
Terningkast – 5


Magnus Mikkelsen

Magnus Mikkelsen

Skrevet 30. november 2017 av Magnus Mikkelsen på Gulskogen Skole

Vega

Vega Vamm er 17 år hele hennes levetid har hun trodd at Nyhåp er et bra sted å leve. Hun er skoleflink og følger reglene. Helt til tante Ella dør. Solcellene begynner å svikte og myndighetene sier at de har alt under kontroll, men har de det?
Vega er en dystopi hvor handlingen skjer i en ødelagt og forurenset verden hvor Nyhåp er det eneste stedet man fortsatt kan bo.
Jeg syntes boka var veldig spennende å umulig å legge fra seg fordi man kunne aldri vite hva som vile skje på neste side. Man kunne aldri tenke seg hva Vega ville finne på.
Boka var skrevet på en veldig bra måte som gjorde at det passet til karakterene og bra å forstå.
Jeg vil gi boka terningkast 6.

LESDET!

Vis flere anmeldelser

Til toppen