Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vega: Kampen for en ny verden

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2017 8 anmeldelser

Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sarah Eline Falkenhaug

Sarah Eline Falkenhaug

Skrevet 26. september 2017 av Sarah Eline Falkenhaug på Korgen sentralskole

Fantastisk, men forvirrende
«Vega» er en bok som handler om sytten år gammel Vega Vamm som lever i byen Nyhåp. Vega Vamm er en vanlig jente som skal starte på universitetet. Nyhåp er en vanlig by. Vega lever etter energi krigen rammet. Boken følger henne når hun blir vitne til noen som prøver å bryte seg inn på laboratoriet på universitetet.
Boken er lettlest og veldig spennende. Den har tydelige spenningskurver og når man første er startet er det vanskelig å legge ned boken.
Det som trekker ned boken er hvor forvirrende den er. Selv om den er vanskelig å legge fra seg må man stoppe litt opp for hver side å tenke «hva var det jeg akkurat leste». Den starter rett inn i en handling så det er litt vanskelig å følge med på hva som skjer, men ellers er boken en av de beste bøkene jeg har lest.
Den får terningkast 5 fra meg.


Ruth Marie Omarhus

Ruth Marie Omarhus

Skrevet 19. september 2017 av Ruth Marie Omarhus på Ringstabekk ungdomsskole

Norges svar på Legend Triologien (Marie Lu) 
 
Vega lever et vanlig liv i Nyhåp. En verden full av solceller. Hun har gode resultater, en bra familie og en kul bestevenninne. Men når tanten til Vega, Ella, dør tar livet og svinger henne i en ny retning. Når Vega finner ut at tantens død ikke var noen ulykke, blir hun dratt inn i en kamp om liv og død. Ledelsen i Nyhåp er ikke like bra som folk tror den er … 

Dette er en spennende bok av Elin Viktoria Unstad. Den holder deg på pinnen gjennom meste parten av boka. Vega er en flott hovedperson, og et godt forbilde. Personlig mener jeg at boken er Norges svar på Legend triologien av Marie Lu. Begge bøkene er full med spenning og ødelagte styrer. Begge bøkene tar fatt på fremtiden, på en måte vi aldri har sett før. Hvis du vil lese Vega, les også Lengend triologien. Liker du Vega vil du ikke angre. Legend triologien er noen av mine favoritt bøker, jeg likte Vega ganske godt. Den hadde sine "flaws", men den holdt spenningen oppe og prøvde alltid å utnytte sitt fulle potensiale. Min mening er nok at det er den beste norske ungdomsboken jeg har lest gjennom tidene.  

Terningkast:
en norsk 6er


Isabel Tellfsen

Isabel Tellfsen

Skrevet 18. september 2017 av Isabel Tellfsen på Hisøy skole

Ikke tro at det varer for alltid
Vega Vamm har helt fram til hun var 17 år trodd at Nyhåp, byen der de 30 000 overlevende på jorda etter energi krigen bor, er et bra sted å leve. Når alt blir kaos, når de mister flere og flere av de livsviktige solcellene hver dag og samfunnet rundt henne faller sammen så bestemmer hun seg for at det er på tide og gjøre noe med det. Hun kan ikke bare stå og se på og vente på at firmaet og myndighetene skal fikse opp i det, som de sier hver gang noe skjer.
Denne boka skal på en måte vise deg hva som kan skje hvis vi fortsetter og forurense jorda vår. Boka handler om en helt vanlig jente med et helt vanlig liv, i hvert fall helt vanlig i Nyhåp, og helt plutselig så blir livet hennes snudd på hodet og hun får vite så mye nytt hun aldri hadde vist noen ting om. Boka er utrolig spennende og jeg klarte så vidt og legge den fra meg. Boka var ikke spesielt vanskelig å lese og språket var greit. Jeg syntes boka var original og lignet i hvert fall ikke så mye på noe jeg har lest før. Jeg anbefaler denne boka veldig og jeg syntes den fortjener å vinne uprisen. Den får terningkast 5 av meg.

Til toppen