Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vega: Kampen for en ny verden

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2017 15 anmeldelser

Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Martha Brynhild Øistad

Martha Brynhild Øistad

Skrevet 16. november 2017 av Martha Brynhild Øistad på Torpa barne- og ungdomsskole

VEGA- kampen for en ny verden.
Jeg hadde mest lyst til å kaste fra meg boka!

VEGA er en fantasy roman som handler om en 17 år gammel jente som heter Vega. Vega bor i Nyhåp sammen med familien sin. Nyhåp er det eneste stedet på jorda som er beboelig etter Energikrigen. Vega har alltid vært skoleflink og hun har alltid fulgt reglene, men når hun begynner som sommerkanditat på universitetet forandrer alt seg og Vega må virkelig beskytte alle hun er glad i og seg selv. Men hvor langt er hun egentlig villig til å gå?

Jeg har egentlig ikke lest så mye fantasy-bøker før og jeg er heller ikke noen stor fan av bøker med voldelige scener, men jeg leste denne boka allikevel. Etter jeg hadde lest 50 sider av boka hadde jeg mest lyst til å hoppe over hele boka og bare lese slutten. Jeg synes starten forklarte så lite. Hovedpersonene brukte ord som "energikrigen" og "de røde månedene", og hva dette er blir ikke forklart før litt ut i boka. Jeg synes forfatteren kunne forklart disse tingene med en gang slik at jeg kunne fått muligheten til å danne med et ordentlig bilde av hvordan det var.

Det var fullt av spenningstopper i boka, men for meg ble det litt for mye. Under spenningstoppene satt jeg og skalv, fordi jeg var ganske spent og redd på hva som kom til å skje og jeg hadde egentlig lyst til å kaste fra meg boka og se på Barne-TV, for å tenke på noe annet! men siden jeg vill vite hvordan den endte, leste jeg resten av boka. På slutten bygde det seg opp til den største spenningstoppen og oppbygningen var virkelig bra, men da jeg leste slutten ble jeg på en måte litt skuffa, siden jeg synes slutten kom litt brått på og den var litt laber.

Jeg vil anbefale denne boka til alle som liker å lese bøker med et litt tungt språk, men hvis du ikke liker voldelige scener vil jeg ikke anbefale boka. For meg så var ikke boka helt på topp, jeg synes egentlig den var ganske fæl og trist å lese. Jeg hadde mareritt om boka og gråt i et kvarter etter jeg hadde lest den ferdig, men allikevel synes jeg på en måte at den var ganske bra og spennende.

Terningkast: 4


marita

marita

Skrevet 16. november 2017 av marita på Sigdal ungdomsskole

vega

Boka handler om Vega som bor i et sted som hetter nyhåp. Og hu blir forelska i en gutt.
denne boka var bra men det kunne vært mer spenning. jeg sytes den var vanskelig og forstå fordi det hoppa litt for mye.
jeg anbefaler denne til ungdommer fra 15 og oppover.
jeg gir terningkast 4


Lotta Jensen

Lotta Jensen

Skrevet 6. november 2017 av Lotta Jensen på Harestua skole

Vega, Kampen for en ny verden: handler om en 17 år gammel jente som heter Vega Vamm. Hun og Familien bor i en by som heter Nyhåp, som er den eneste byen som eksisterer i fremtiden etter energi krigen som ødelagte verden. Vega er en jente som er veldig skoleflink og som alltid følger reglene. Hun skal være en sommerkandidat på et laboratoriet der tante hennes jobber. Hun finner ut at solcellene som holder dem i livet faller sammen og det blir Vega som blir byen siste håp.

Personlig syntes jeg boka var veldig forvirrende, jeg forstår ikke alt som foregår og syntes at forfatteren burde ha forklart en del ting litt tidligere i boken. Det ble mange karakterer og derfor ble det vanskelig å bli kjent med alle. Jeg syntes at boka hadde bra spenningstopper, men jeg gledet meg ikke til å lese videre. Jeg ble ikke glad i boka og syntes at det ble vanskelig å lese videre.

Jeg gir boka terningkast 2


Victoria Veum

Victoria Veum

Skrevet 2. november 2017 av Victoria Veum på Luster ungdomsskole

Korelis får me ei betre verd?
Vega Vamm er 17 år og bur i Nyhåp. Nyhåp er den einaste byen som eksisterer i framtida. Ho lev eit liv etter Energikrigen, som nesten øydelagde alt. Vega er sommarvikar på universitetet, og tante Ella jobbar der. Ein dag eksploderer det på universitetet. Ho møter kjærasten sin Alex på universitetet. Alexander Fenn, son til Theodosius Fenn som styrer Firmaet. Vega møter store utfordringar med Alex, Sally, reglane og Firmaet. Sakte, men sikkert raknar samfunnet rundt ho fullstendig, men kan ho berre sitte her å sjå på? Kan ho gripe inn og gjere ein forskjell?
Eg likte boka veldig godt. Den var spennande og eg hadde aldri lyst til å legge den frå meg. I starten skjønte eg ingenting når det var snakk om Portforbud og at nettbrett vart brukt før i tida, men seinare forstod eg at boka er lagt til framtida. Det er så kjekt når ein lagar bileter i hovudet og førestiller meg det som skjer. Det får eg ikkje til i alle bøker, men i denne klarte eg det.
Boka passar til eigentleg ganske mange vil eg sei, men 13 år og oppover er vel kanskje noko som passar bra. Eigentleg passar den til alle leseglade sjeler. Eg likte boka veldig godt og eg ville eigentleg aldri bli ferdig med boka.
Eg gir boka terningkast: 6


Maria Kathrin Tuven

Maria Kathrin Tuven

Skrevet 29. oktober 2017 av Maria Kathrin Tuven på Korgen sentralskole

Hvor langt ville du gått for å redde verden?
Bokanmeldelse
Fakta:
Tittel: Vega, Kampen for en ny verden
Forfatter: Elin Viktoria Unstad
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 366

Når verdenen viser seg ikke å være slik du har trodd hele ditt liv.

Av: Maria Kathrin Tuven

Hovedpersonen i Vega, Kampen for en ny verden heter Vega. Hun er sytten år og hele sitt liv har hun trodd at Nyhåp har vært et kjempebra sted å leve. Nyhåp er verdens eneste by som eksisterer i fremtiden. Det har vært en energikrig hvor menneskene kjempet for det siste som var igjen av energi, under denne krigen ble hele verden ødelagt. Bare nyhåp var et sted man kunne bo. Etter at Vega begynte på universitetet begynner verden hun kjenner å rakne rundt henne, hun får vite ting slik at hun begynner å se på verden fra en helt annen synsvinkel enn det hun hadde gjort før.

Jeg syntes det var en av de beste bøkene jeg hadde lest. Noe jeg likte som gjorde boken så bar var at spenningen startet helt i starten og varte hele boken ut. Når jeg var ferdig med boken følte jeg meg helt tom innvendig og ville ikke at den skulle være ferdig, jeg håper så inderlig at det kommer en oppfølger. Jeg levde meg helt inn i boken, lo en del, gråt en del og forelsket meg i karakterene. Denne boken har jeg hatt lyst til å lese lenge før den ble gitt ut og når jeg så den var med på Uprisen måtte jeg lese den.

Jeg vil anbefale denne boken for både ungdommer og voksne, tror den passer for alle leseglade sjeler. Det var en veldig god bok og den var lett å lese, jeg kjente meg mye igjen i karakteren og når jeg var ferdig med siste side angret jeg på at jeg ikke leste saktere.

Jeg gir den terningkast 6 og håper så mange som mulig leser denne boken.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Runa Beate

Runa Beate

Skrevet 23. oktober 2017 av Runa Beate på Granmoen oppvekstsenter

Jeg holdt på å kaste boka i veggen.
Vega er en fantasy bok om en skolesmart jente som heter Vega, og bor i Nyhåp. De som bor i Nyhåp er de eneste menneskene igjen på jorda. Det handler om at byen som Vega bor i holder på å gå tom for solceller(strøm). Regjeringen har kuttet ned på sykehus, ambulanse og matrasjoner, og de slår av all strømmen hver kveld. Likevel forsvinner strømmen alvorlig fort. Folk begynner å bli desperate. En motstandsbevegelse kaldt Grevlingene legger planer for å styrte styresmaktene. Plutselig er Vega fanget mellom kjæresten Alex og broren hans Augustus, som prøver å drepe henne. En grevling som heter Sally, og trussler fra regjeringen. At Vega er en smart jente er ikke lenger et kompliment. Det er en trussel, og akkurat nå kommer de etter Vega fra alle kanter.

Jeg personlig er veldig glad i fantasy, litt voldelige scener og spenning. Boka var ganske spennende noen ganger, men det var ofte mer dårlige ting en gode. Konseptet var bra, ideen om nyhåp, og tellingen av solceller var ganske bra. Problemet er at Språket i boken var dødt, oppbrukt og kjedelig. Ingen ungdommer sier "vi er ikke kjærester lenger". Alex(kjæresten til hovedpersonen) starter med å høres grei ut, men man finner aldri helt ut av han. Ikke bare var han sønnen og broren til noen som både prøvde å drepe Vega, og alle hun elsket. Alex oppførte seg ofte barnslig, bortskjemt og litt dom. Hørt uttrykket "kjærlighet gjør blind"? Helt ærlig skjønner jeg ikke at kjærligheten i denne boka gjorde blind. Den var dårlig beskrevet, og det var ofte oppbrukte måter å beskrive på. Når Vega kysset han, og var med han, var det nesten alltid om utseende og aldri om personlighet. Forholdet deres hadde aldri noe ordentlig oppbygging, hvor de ble godt kjent. Hvis de hadde det fikk du ikke lese det, noe som gjorde at du aldri ble noe glad i forholdet hans til Vega. Noe av det verste jeg leste var "Kysset ble dypere og våtere" kjærlighets scenene var så dårlige. Det kom til ett punkt hvor jeg nesten kastet boken i veggen. På en annen side ble jeg fly forbannet på Vega i starten. Alt hun gjorde irriterte meg, også måten hun tenkte på. Etter hvert ble hun modigere, og mere gate- smart. Det var en ganske bra utvikling. Noe i boken var ganske forutsigbart, sånn som det med Kornelia (bestevennen) så jeg komme på lang vei. Når det kommer til slutten så syntes jeg den var ganske svak, oppbyggingen til slutten var fantastisk, men selve slutten var svært skuffende. Så alt i alt er dette mer en sånn bok jeg vil legge i glemmekassa og aldri tenke på igjen. Jeg anbefaler ikke å lese denne, hvis du er en person som leser masse bøker. Hvis du ikke har lest så masse er det ikke sikkert du merker dette like godt.
Terningkast: 3

Til toppen