Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vega: Kampen for en ny verden

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2017 29 anmeldelser

Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jakob Kornelius Ødegaard

Jakob Kornelius Ødegaard

Skrevet 12. oktober 2018 av Jakob Kornelius Ødegaard på Torstad ungdomsskole

Forfatteren av Vega er Elin Viktoria Unstad og den er utgitt i 2017 av Cappelen Damm.
Boken handler om en jente som heter Vega Vamm. Hun har bodd i Nyhåp hele livet sitt. Byen er et eksempel på en overlevende by etter energikrigen og. Nyhåp bruker solceller som energikilde, men antallet solceller som virker minker jevnlig. De må finne en ny energikilde.

Jeg synes at det er en god bok fordi den stort sett er skrevet på en måte som gjør at man vil lese mer. Det er en litt treg start der det kan være vanskelig å holde følge fordi det tar litt tid før man skjønner helt hva boken handler om. Boken passer best for jenter over 12 fordi det kan være litt mye kjærlighet.
Terningkast 4.


Emma Heltne

Emma Heltne

Skrevet 14. desember 2017 av Emma Heltne på Luster ungdomsskole

Vega- kampen for en ny verden

Vega Vamm har levd i Nyhåp i 17 år, ho har følgt reglane og har planane for framtida klar. Ho er flink på skulen og skal ha sommarjobb på universitetet. Men litt etter litt raknar samfunnet rundt ho. Det har vert energikrig, og solcellene minkar og minkar. Det er strenge reglar, aldersgrense for sjukehjelp og portforbod. Myndigheita seier dei har kontroll, men har dei det?

Det går opp for Vega kva slags stad Nyhåp eigentleg er. Ho får vite om planane til tanta si Ella, ho ville endre Nyhåp til ein betre stad med «strømkilden». Men Theodosius Fenn gjer alt for å behalde makta. Ella dør, og Vega bestemmer seg for å gjennomføre planen hennar. Ho får hjelp av grevlingane, men Theodosius gir seg ikkje, og det blir ein vanskeleg kamp for Vega.

Eg synes boka er kjempebra og spennande. Det er masse action, og litt kjærleik. Den er skreve på ein veldig bra måte, og det gjer at eg får gode bilete i hovudet mitt. Når eg først startar å lesa, er det vanskeleg å slutta. Det skjer noko heile tida og det blir ikkje kjedeleg å lese boka.

Terningkast: 5+


Ulrikke

Ulrikke

Skrevet 14. desember 2017 av Ulrikke på Ringshaug ungdomsskole

Boka "Vega" handler om Vega som bor i Nyhåp. Nyhåp er den eneste byen som finnes etter at Energikrigen ødela alt. Vega er sommerkandidat på universitetet. En mann bryter seg inn på universitetet, solcellene som holder byen oppe dør og tanten til Vega blir skadet.

Jeg synes boka var veldig spennende, jeg anbefaler den videre.
Terningkast: 5


Tora

Tora

Skrevet 14. desember 2017 av Tora på Luster ungdomsskole

Når ingenting er som det ser ut som

VEGA: Kampen om en ny verden passar for både gutar og jenter som likar spenning og sci-fi. Boka får terningkast 5.

Vega bur i Nyhåp, ein stad grunnlagt etter at Energikrigen for 52 år sidan øydelagde alt. Vega er skuleflink og følgjer alltid dei strenge reglane til myndigheitene. Så sluttar mange av dei livsviktige solcellene å verke, og tanta til Vega døyr i ein eksplosjon. Då skjøner Vega at ingenting er som det ser ut som.

Eg likte boka godt. Ho var spennande, og det var lett å henge med på kva som skjedde og lage bilete. Boka hadde ikkje kjedelege parti, og det var ei fin spenningskurve. Eg klarte å leve meg inn i handlinga, fordi det var gode skildringar av alt som skjedde. Boka var original, og handlinga var ikkje klisjéfull eller føreseieleg. Handlinga er ei god blanding av farlege oppdrag, oppdagingar og romantikk. Gjennom boka går hovudpersonen frå å vere ei pliktoppfyllande jente som alltid følgjer reglane til ein tøff opprørar med myndigheitene som sin verste fiende. Det er ei utvikling eg likar.

Slutten var også bra, men det bør komme ein oppfølgjar.


Lisa

Lisa

Skrevet 13. desember 2017 av Lisa på Ringshaug ungdomsskole

Boka heter Vega -kampen for en ny verden.

Boka handler om Vega Vamm som bor i Nyhåp. Det har vært energikrig, og det eneste stedet hvor folk bor, er i Nyhåp. Makten er fordelt på to. Myndighetene og firmaet. Vega er sommerkandidant. Det skjer noe på universitetet, og med tanten hennes Ella. Hun blir kjent med Sally og Alex. HUn blir forelsket i begge to.

Jeg synes boka var bra. Den var lett å lese, og det var ikke vanskelig ord i boka. Jeg anbefaler boka. Det var mange hendelser hvor det skjedde noe.
Jeg gir terningkast 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lea Kristina Andersen Kavli

Lea Kristina Andersen Kavli

Skrevet 20. oktober 2017 av Lea Kristina Andersen Kavli på Rothaugen skole

Denne boken handler om en 17 år gammel jente som heter Vega hun er fra en by som heter Ny håp. Hun skal være sommer kandidat på et laboratorium men planene endrer litt når det skjer en eksplosjon som ingen kan forklare.

Ny håp er den eneste byen som er igjen etter en veldedig stor krig som kalles for energi krigen hvor de kriget om hvem som skulle få den siste resten med energi som var igjen på Jorden. Boken handler også om noen som kaller seg selv for grevlinger de er revolusjonerer og ønsker at alle skal få lov til og bestemme i stedet for kun lederen til Ny håp

Jeg synes boken var veldig godt skrevet og jeg elsket boken og leste den ut på tre dager. Det er litt banning i boken og ganske mye vold men det gjør ingenting. Det er noen intime scener i boken som kan være litt rare eller flaue og lese om.

Jeg gir boken terningkast fem av seks fordi jeg fant ingenting negativt utenom de voldelige scenene med denne boken. Denne boken passer for alderen 13-18.

Til toppen