Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Vega: Kampen for en ny verden

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2017 28 anmeldelser

Tøff og actionfylt roman om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden. Men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. For plutselig eksploderer det. Litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emma Heltne

Emma Heltne

Skrevet 14. desember 2017 av Emma Heltne på Luster ungdomsskole

Vega- kampen for en ny verden

Vega Vamm har levd i Nyhåp i 17 år, ho har følgt reglane og har planane for framtida klar. Ho er flink på skulen og skal ha sommarjobb på universitetet. Men litt etter litt raknar samfunnet rundt ho. Det har vert energikrig, og solcellene minkar og minkar. Det er strenge reglar, aldersgrense for sjukehjelp og portforbod. Myndigheita seier dei har kontroll, men har dei det?

Det går opp for Vega kva slags stad Nyhåp eigentleg er. Ho får vite om planane til tanta si Ella, ho ville endre Nyhåp til ein betre stad med «strømkilden». Men Theodosius Fenn gjer alt for å behalde makta. Ella dør, og Vega bestemmer seg for å gjennomføre planen hennar. Ho får hjelp av grevlingane, men Theodosius gir seg ikkje, og det blir ein vanskeleg kamp for Vega.

Eg synes boka er kjempebra og spennande. Det er masse action, og litt kjærleik. Den er skreve på ein veldig bra måte, og det gjer at eg får gode bilete i hovudet mitt. Når eg først startar å lesa, er det vanskeleg å slutta. Det skjer noko heile tida og det blir ikkje kjedeleg å lese boka.

Terningkast: 5+


Ulrikke

Ulrikke

Skrevet 14. desember 2017 av Ulrikke på Ringshaug ungdomsskole

Boka "Vega" handler om Vega som bor i Nyhåp. Nyhåp er den eneste byen som finnes etter at Energikrigen ødela alt. Vega er sommerkandidat på universitetet. En mann bryter seg inn på universitetet, solcellene som holder byen oppe dør og tanten til Vega blir skadet.

Jeg synes boka var veldig spennende, jeg anbefaler den videre.
Terningkast: 5


Tora

Tora

Skrevet 14. desember 2017 av Tora på Luster ungdomsskole

Når ingenting er som det ser ut som

VEGA: Kampen om en ny verden passar for både gutar og jenter som likar spenning og sci-fi. Boka får terningkast 5.

Vega bur i Nyhåp, ein stad grunnlagt etter at Energikrigen for 52 år sidan øydelagde alt. Vega er skuleflink og følgjer alltid dei strenge reglane til myndigheitene. Så sluttar mange av dei livsviktige solcellene å verke, og tanta til Vega døyr i ein eksplosjon. Då skjøner Vega at ingenting er som det ser ut som.

Eg likte boka godt. Ho var spennande, og det var lett å henge med på kva som skjedde og lage bilete. Boka hadde ikkje kjedelege parti, og det var ei fin spenningskurve. Eg klarte å leve meg inn i handlinga, fordi det var gode skildringar av alt som skjedde. Boka var original, og handlinga var ikkje klisjéfull eller føreseieleg. Handlinga er ei god blanding av farlege oppdrag, oppdagingar og romantikk. Gjennom boka går hovudpersonen frå å vere ei pliktoppfyllande jente som alltid følgjer reglane til ein tøff opprørar med myndigheitene som sin verste fiende. Det er ei utvikling eg likar.

Slutten var også bra, men det bør komme ein oppfølgjar.


Lisa

Lisa

Skrevet 13. desember 2017 av Lisa på Ringshaug ungdomsskole

Boka heter Vega -kampen for en ny verden.

Boka handler om Vega Vamm som bor i Nyhåp. Det har vært energikrig, og det eneste stedet hvor folk bor, er i Nyhåp. Makten er fordelt på to. Myndighetene og firmaet. Vega er sommerkandidant. Det skjer noe på universitetet, og med tanten hennes Ella. Hun blir kjent med Sally og Alex. HUn blir forelsket i begge to.

Jeg synes boka var bra. Den var lett å lese, og det var ikke vanskelig ord i boka. Jeg anbefaler boka. Det var mange hendelser hvor det skjedde noe.
Jeg gir terningkast 4


Sondre Juvik

Sondre Juvik

Skrevet 13. desember 2017 av Sondre Juvik på Ringshaug ungdomsskole

Vega: kampen for en ny verden

handler om en høy 17 år gammel skole flink jente. Vega har et helt normalt liv helt til hun er sent på jobben til tanta og en høy svart kledd menn bryter inn og etter det går det kommer hun bare lenger og lenger inn i rottet av kontroll og makt. I starten av boka ser alt normalt ut men jo lenger inn i boka du kommer jo mer ser man hvor urettferdig og ille Nyhåp (samfunnet de lever i etter energi krigen) egentlig er.

boka er dystopi som handler om livet i et type diktatur der folket er for redd til å gjøre noe i mot, boka strekker seg over ca tre måneder overalt i Nyhåp.
boka blir skrevet jeg person av Vega som er en høy 17 år gammel skole flink jente med en stor nysgjerrighet og til noen tider litt for stort mot, noe som nesten får henne drept opp til flere ganger. boka har også menge virkemidler som skildringer, mase beskrivelser og tanker f.eks en skildring er Vega og bestevennen hennes som ikke er skole flink og bare "løper" etter gutter.
Personlig mener jeg boka tar opp flere menneskelige og etiske spørsmål som vi kan relatere til nå tiden, selv om handlingene i boka skjer i fremtiden, jeg elsket boka spesielt de mange spennings toppene og overraskelsene i boka.

Terningkast: 5+ med tanke på at det ble litt for mye kjærlighet.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora Oprann Torbergsen

Nora Oprann Torbergsen

Skrevet 13. oktober 2017 av Nora Oprann Torbergsen på Grov skole

Boken handler om 17 år gamle Vega som bor i Nyhåp, den eneste byen igjen etter energikrigen og som går på solcellekraft. Men nå begynner solcellene og slokke og Nyhåp trenger en ny energikilde. Når tanten til Vega finner en løsning på problemet og nekter å selge den til ledelsen, blir hun myrdet. Da slår Vega seg sammen med Muldvarpene for å endre ledelsen i Nyhåp.

Starten på boken var veldig oppslukende og fengslende. Den startet rett inn i handlingen, noe som gjorde at du ikke ville legge fra deg boken. Boken var veldig overaskende med mange høydepunkter og mange vendepunkt. Jeg ble oftest overasket hver gang noe nytt skjedde og det gjorde at boken ble bare mer og mer spennende. Slutten var veldig uventet og boken ende ikke slik jeg trodde den skulle ende og jeg håpet at det skulle være mer. Boken var lett og lese, fordi den var veldig spennende, ikke inneholdt noe særlig banning eller dialektord.
Jeg mener at boken er veldig god, er lett å lese og den er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den var nesten aldri kjedelig og det var alltid noe nytt som skjedde. Jeg ble hele tiden drevet mer og mer inn i boken og jeg ble hele tiden kjent med nye personer. Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste å lese, og jeg mener at den passer til enhver ungdom. Jeg synes denne boken fortjener å vinne uprisen.
Terningkast: 6

Til toppen