Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Til ungdommen

Linn Skåber Pitch Illustratør: Lisa Aisato 2018 21 anmeldelser

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Stine Niska

Stine Niska

Skrevet 16. november 2018 av Stine Niska på Vadsø ungdomsskole

Boken heter "Til ungdommen" jeg syns den var bra fordi den forteller om hvordan ungdomstiden er for mange ungdommer. Det er mange bilder i boken og det synes jeg er bra. Boken er skrevet av Linn Skåber.
Jeg gir boken terningskast 5


Susanne Aronsen

Susanne Aronsen

Skrevet 15. november 2018 av Susanne Aronsen på Vadsø ungdomsskole

Boken «Til ungdommen» er skrevet av Linn Skåber, den har 31 monologer og Linn har selv intervjuet ungdommer om hvordan det er og være ungdom og hvordan ulike undommer har det. Jeg syntes boken var bra og gir den terningkast 5, det som trekker boken ned var at det var veldig mange personer av og til. Jeg vil anbefale boken for ungdommer, spesielt fra 12- 18.


Marte

Marte

Skrevet 15. november 2018 av Marte på Husnes ungdomsskole

«Til ungdommen» var ei bok som overraska meg veldig. Eg følte at boka fekk med korleis veldig mange ungdommar har det. I boka tok Linn Skåber med mange forskjellige historiar frå ungdom i Noreg og det likte eg fordi det visar at ingen har ei lik ungdomstid. Boka hadde veldig fine teikningar og framsida passa godt til boka. Nokon gongar i boka blei eg litt forvirra fordi det var litt mange å tenke på av og til. Boka var definitvt verdt å lese og difor får den ein 5.


Anna Victoria

Anna Victoria

Skrevet 14. november 2018 av Anna Victoria på Ruseløkka skole 10B

Til ungdommen

Til ungdommen har overrasket meg. Linn Skåber har virkelig fått frem hvordan det er å være ungdom i dagens samfunn. Det er fint å se at voksne vil se hvordan det er å være ungdom i dag. Linn Skåber har intervjuet ungdommer om hverdagen, følelsene og presset i deres liv. Jeg mener at boken ble mer interessant av å ha med ungdommers sider. På tross av alt må vi bli hørt på en eller annen måte. I hvert fall når det kan være vanskelig å åpne seg for sine egne foreldre. Foreldrene tror de vet alt og når de prøver alt de kan for å forstå hvorfor vi mener det vi mener, eller føler det vi føler blir det bare mislykket. Mens jeg leste boken var det lett å kjenne seg igjen. Alle tankene som dukker opp, spørsmålene vi kan stille oss i hverdagen og presset som blir lagt på våre skuldre.

Boken er basert på den vanskelige ungdomstiden. Det er viktig å huske at ikke alle ungdommer kommer like lett igjennom denne perioden. For noen kan det gå upåvirket mens andre sliter fælt. Det er en brutal og alle forandringene som skjer helt plutselig er skremmende. Det som er bra med denne boken er at det er utrolig lett å kjenne seg igjen i disse små historiene. Jeg innrømmer her og nå at jeg selv er i den perioden hvor alt bare er helt forferdelig. Kjærlighet, sjalusi, kviser, skole, venninner og foreldre er spesielt det som blir gjentatt hele tiden.

Terning kasten jeg vil sette her er 5. Dette er fordi denne boken er skrevet så bra og er basert på hvordan virkeligheten er. Boken er anbefalt for både til unge og voksne. Det kan bli en positiv forandring eller en hjelp om foreldre leser denne boken. De kan få en forståelse på hvordan det er å være ungdom i dag, og hvordan ting kan ha forandret seg siden deres tid.


Jørgen Lium Heggen

Jørgen Lium Heggen

Skrevet 13. november 2018 av Jørgen Lium Heggen på Brandbu ungdomsskole

Lett å kjenne seg igjen i.
Boka Til Ungdommen er 31 forskjellige monologer om ungdomstiden. Linn Skåber har intervjuet mange forskjellige ungdommer og brukt det hun har hørt i de fiktive monologene. Det handler om hvor vanskelig det kan være å være ungdom og noe av det fine med å være ungdom.
Boka starter med en introduksjon av boka og hvordan ungdomstiden er. Den gjør at man får vite litt mer om hva som skjer i boka.
Boka slutter med drømmene noen av hovedpersonene har i de forskjellige monologene. Jeg syntes det var en fin slutt som rundet av boka.
Boka hadde mange monologer som jeg kjente meg igjen i og jeg kan tenke at noen andre kan kjenne seg igjen i boka.
Sjangeren er noe jeg ikke har vært borti før. Jeg liker bedre romaner, men jeg likte denne sjangeren også.
Illustrasjonene i boka var veldig flotte. De gjorde at jeg levde meg mer inn i boka.
Denne boka anbefaler jeg til alle ungdommer.
Jeg gir terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen